Megérkezett a ráncfelvarott Maze mobil, a Maze Alpha X

| | Forrás: Maze Mobile
Még egy fél éve sincs annak, hogy megjelent az idei év egyik meglepetés készüléke, a Maze Alpha. Az idén felbukkant távol-keleti gyártó keretnélküli kijelzővel szerelt mobilját remek ár/érték arányának köszönhetően sokan választották. Várhatóan nem lesz ez másképpen, a most megjelent, frissített kiadású Maze Alpha X telefonnal sem.

Maze Alpha X

A Maze Alpha az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendett hazánkban, hiszen mind az alapverziót, mind a 6 GB-os modellt a kínai raktár mellett, EU raktáron is megtalálhattuk. Így gyors szállítással, kiváló áron, vám- és ÁFA mentesen lehetett megrendelni az óriási, 6 colos kijelzővel szerelt mobilt.

Nem kellett sokáig várni a folytatásra, a Maze Alpha X telefon már most előrendelhető több üzletből, és várhatóan az első szállítmányok december végén, január elején postázásra kerülnek. A legolcsóbb előrendelési árat jelenleg a TomTop kínai raktárán találjuk meg, innen rendelve az Alpha X ára 208,09 dollár, azaz körülbelül nettó 55 ezer Forint. Az ajánlatot elérhetitek a webshop oldalán vagy az alábbi hivatkozásra kattintva:

Maze Alpha X
Előrendelési akció
208,09 dollár ~ 55 ezer Forint

Az új variáns hardveresen szinte megegyezik elődjével, a különbséget nem belül kell keresni. A gyártó elődnél egy 6 colos, 16:9-es képarányú, FullHD felbontású kijelzőt alkalmazott, az új modellnél viszont megváltozott a képernyő oldalaránya. A képátló megmaradt, így az Alpha X is egy 6 colos kijelzőt kapott, viszont itt már nem szélesvásznú, hanem egy 18:9-es FHD+ felbontású (1080x2160) LCD IPS képernyő került az előlapra. Ez pozitívan hatott a telefon méreteire is, a vastagság megmaradt, viszont mind széltében, mind hosszában karcsúsodott az új kiadás.

Maze Alpha X kijelző

Mint már említettem, a belső nem sokat változott, megmaradt ugyanaz a 8 magos, MediaTek Helio P25 rendszerchip, amelyet már a Maze Alpha-ban is megismertünk, mellette 6 GB memóriával és 64 GB belső tárhellyel gazdálkodhatunk. Az Alpha X telefonból is várható nagyobb, 128 GB tárhellyel szerelt modell, de ennek az ára is jóval borsosabb lesz. A hátlapon a 64 GB-os modellnél egy 13MP-es Sony IMX258-as szenzorral szerelt kamerát találunk, míg a 128GB-os variáns esetében a gyártó egy 16MP-es (OV16880) hátlapi képalkotót választott.


Várhatóan a szelfiképeink is megfelelő részletességgel kerülhetnek fel a közösségi oldalakra, köszönhetően a 8MP-es szintén Sony gyártmányú (Sony IMX219) előlapi kamerának.
A méret csökkenés az akkumulátor paramétereiben nem nagyon látszik meg, közel hasonló kapacitású (3900mAh) energiaforrást találunk az Alpha XX-ben, mint az elődben (4000mAh), melyet a mellékelt USB Type-C-s gyorstöltővel segítségével villámgyorsan csurig tölthetünk.

Hálózati képességei az előző kiadáshoz hasonlóan kiválóak az Alpha X-nek, a pénzünkért kapunk 5 GHz-es Wi-Fit, Bluetooth 4.1-es támogatást, navigációnál pedig a GPS, A-GPS, GLONASS támogatás jöhet jól. A kártyafüggetlenség, a két SIM kártya lehetősége és a hazánkban használt szinte összes 2G/3G/4G hálózat ismerete már csak hab a tortán.


A Maze Alpha X jelenleg előrendeléssel rendelhető meg, az első csomagok várható kiszállítására, a TomTop oldala szerint december 24-e után kerül sor. Az ünnepeket is figyelembe véve, véleményem szerint ez akár december végére is elcsúszhat.

Az aktuális, legolcsóbb árakat továbbra is megtaláljátok oldalunkon a Maze Alpha X adatlapján.

A kiemelt promócióban a 64 GB-os modellért 208,09 dollárt, azaz körülbelül nettó 55 ezer Forintot, míg a 128 GB tárhellyel felvértezett Alpha X-ért 299,99 dollárt, azaz nettó 79-80 ezer Forintot kell kifizetni. Az ajánlatokat elérhetitek a Tomtop webáruház oldalán, vagy a következő hivatkozásokra kattintva:

Maze Alpha X - 6/64GB
Előrendelési akció
208,09 dollár ~ 55 ezer Forint

Maze Alpha X - 6/128GB
Előrendelési akció
299,99 dollár ~ 79 ezer Forint

Egy rövid bemutató videót is elkészített a Maze, melyet a gyártó hivatalos Youtube csatornáján tekinthettek meg, illetve ha nincs kedvetek utána keresni, akkor itt is megnézhetitek:

További hírek

Vernee M6 - Külsőben újult meg a Vernee legújabb készüléke

A Vernee M5 még tavaly ősszel jelent meg, kiváló árának és elfogadható hardveres felszereltségének köszönhetően sokan választották akkoriban. A M széria legújabb tagja, a Vernee M6 nem sokban változott, egy kicsit modernebb, elegánsabb köntöst húzott magára.

GOME K1 - Ismeretlen gyártó ismerős hardverrel

Egy ismeretlen gyártó, ismerős hardverrel szerelt mobilját köszönthetjük, a GOME K1 személyében, ráadásul jelenlegi akciós ára sem vészes. A középkategóriában versenyző K1 az olcsóbb Helio P20-as mobilok közé tartozik, pedig megjelenésekor ez nem volt róla elmondható. 

Elephone U teszt - A klónok támadása

Egy igazán különleges készüléket sikerült letesztelnünk, a Samsung Galaxy S9 egy nagyon jól sikerült utánzatát, az Elephone U telefont. Az U jelzéssel érkező Elephone modell külsőben megtévesztésig hasonlít a nála közel háromszor drágább felső kategóriás Samsung telefonhoz, de vajon ez elegendő a sikerre? Tesztünkből kiderül. 

Ulefone Power 3S - KevéS kompromisszum, jó áron

Az Ulefone legújabb üzemidőbajnok modellje, az Ulefone Power 3, még csak pár hónapja jelent meg, de máris itt az újabb verzió. Az Ulefone Power 3S készülékben mindössze néhány dolgon változtatott a gyártó, így a vásárolók nagy örömére, jóval kedvezőbb áron nyitott, mint a főmodell.  
Kommentek
Legújabb telefonok