Vernee Thor E teszt - Remek üzemidő elérhető áron

| | Forrás: Kinatech
Kicsivel több mint egy évet kellett várnunk, a népszerű Vernee Thor készülék folytatására, a Vernee Thor E telefonra, amely kiváló ár-érték arányával most is tarolhat. Az új modellben több pozitív változás is történt, amelyek közül a legszembetűnőbb, az 5000mAh-sra hízott akkumulátor.

Vernee Thor E teszt

A telefon most is a megbízható GearBest áruházból jutott el hozzám, EU raktáras rendeléssel, rekordidő alatt. Szerdán adtam le a rendelést, és következő héten kedden már kezemben is tarthattam a Vernee Thor E telefont, hála a gyors csomagfeladásnak, és a DPD futárszolgálatnak.

A Vernee Thor E telefont most akcióban lehet megvásárolni a GearBest áruházból, Kínából 108 dollárért (~28 ezer Forint), míg EU raktárról rendelve 129.99 dollárért, azaz kb. 34 ezer Forintnak felel meg. Mivel az árkülönbség elenyésző, így mindenképpen az EU raktáras vásárlás ajánlott.

Vernee Thor E
GearBest - rendelés EU raktárról

Vernee Thor E
GearBest - rendelés kínai raktárról
Bevezető

A Vernee tavaly robbant be a mobiltelefon piacra, és kiváló ár/érték arányú készülékeikkel hamar belopták magukat a vásárlók szívébe. Itthon is nagyon nagy népszerűségre tettek szert a 2016. áprilisában megjelent Vernee Thor telefonjukkal, amely 30 ezer Forintért még a mai napig remek vételnek számít. Jelenleg EU raktárról is elérhető, 32 ezer Forintért.

Hasonló árral, tudással több készüléket is találhatunk, itt van például a tavalyi modell, a Vernee Thor, az Ulefone Metal vagy a most megjelent HOMTOM HT37 Pro, HOMTOM HT50. Kicsivel drágábban találjuk meg a Xiaomi népszerű készülékét, a Redmi 4X telefont B20 támogatással, illetve itthon is népszerű Meizu M5-öt.
A készülékek tulajdonságait a következő táblázatban foglaltam össze, amelyből kihagytam a régebbi MT6737-es chipsettel rendelkező modelleket (HT37 Pro, HOMTOM HT50), illetve a felsorolásban legdrágább Meizu M5-öt.

  Vernee Thor E
Vernee Thor
Ulefone Metal
Xiaomi Redmi 4X
Képernyő: 5 col 5.5 col 5 col 5.5 col
Felbontás: 720x1280 720x1280 720x1280 720x1280
CPU: MediaTek MT6753 MediaTek MT6753 MediaTek MT6753 Snapdragon 435
Memória: 3 GB 3 GB 3 GB 3 GB
Tárhely: 16 GB 16 GB 16 GB 32 GB
Kamera: 13MP 13MP 8MP Sony IMX149 13MP
Akkumulátor: 5020 mAh 2800 mAh 3050 mAh 4100 mAh
Méret: 144x70.1x8.6 142x70.3x7.9 143x71x9.4 139.2x70x8.7
Tömeg: 149 g 140 g 155 g 150 g
Ár: 28 ezer Forint 25 ezer Forint 25 ezer Forint 34 ezer Forint
Ár EU raktár: 34 ezer Forint 31 ezer Forint 36 ezer Forint Nem rendelhető

Külső

A Vernee Thor E készülék egy letisztult, fehér dobozban érkezett, az oldalain a gyártó neve illetve a típus megnevezése látható szürke színnel. A doboz alsó felén, a főbb tulajdonságokat és az IMEI számokat találjuk.

A telefon mellett egy rövid többnyelvű leírást, microUSB kábelt, gyorstöltőt és SIM tűt találunk.

Vernee Thor E doboz

Vernee Thor E doboz hátulja

Vernee Thor E doboz tartalma

A telefon nem sokat változott külsőben a tavalyi modellhez képest, megmaradt az olcsó (de nem gagyi), műanyag ház, fogása kellemes, egy kézben jól használható. A tömege 9 grammal nőtt, köszönhetően a nagyobb akkumulátornak, viszont 149 grammjával sem mondható nehéznek. A 144x70.1x8.6 milliméteres méretének köszönhetően remekül kézbe illik, és egy kézzel is kényelmesen használható.

Az előlap tetején találjuk a kamerát, az értesítő LED-et, az érzékelőket és a beszédhangszórót. Az alsó részre kerültek a kapacitív gombok, melyek mögött sajnos nincs háttérvilágítás, és a halványszürke felfestésnek köszönhetően, szinte alig észrevehetőek. De egy-két órás használat után, már ráérez az ember, mi hol van. Pozitívum, hogy ezen gombok funkcionalitását a szoftverben beállíthatjuk.
Az 5 colos HD felbontású kijelző körül vastag keretet igen, előtte viszont Gorilla Glass védelmet nem találunk, így mindenképpen ajánlott a kijelzővédő használata, melyet alap tartozékként megtalálhatunk a csomagban.

A hátlap szálcsiszolt mintázatú, felső része üveglappal fedett, és kiemelkedik a síkból, itt találjuk a 13MP-es (8MP-es valós) kamerát és a LED-es villanófényt. Ha megnézzük a tavalyi Thor-t, akkor észrevehetjük az eltéréseket. A kamera a középső részről átkerült a bal felső sarokba. A tavalyi modellnél látható kerek dizájnt a tervezők lecserélték szögletesre, amely az egész telefon kialakításán meglátszik. Nekem jobban tetszik, mint a tavalyi kialakítás. 


   Vernee Thor E előlről  Vernee Thor E hátulról

A telefon jobb szélére került a bekapcsoló és a hangerő szabályozó, a baloldalon egyetlen különleges gombot találunk, amely "Endurance Key" névre hallgat. Ezzel aktiválhatjuk a szuper takarékos E-Ink módot, amelyről még később szót ejtek.

Ugyanerre az oldalra került a két nano SIM-et fogadó kártyafoglalat, amely egyben a MicroSD kártyának is helyet ad. Sajnos itt is igaz az, ha MicroSD bővítést szeretnénk, akkor le kell mondanunk a második SIM helyről.

Vernee Thor E bal oldal

Vernee Thor E jobb oldal

Vernee Thor E alulról

Vernee Thor E felülről

Vernee Thor E - E-ink mód SIM kártya

Hardver

A Vernee Thor E készülék 30 ezer Forintos árcímkéjével az alsó-közép kategóriában küzd meg a vásárlók kegyeiért, így ezért túl izmos hardverre ne számítson senki a műanyag burkolat alatt.

Az összehasonlító táblázatból már kiderült, hogy a tavalyi modellel szinte megegyező hardverrel van felszerelve a Thor E. Megmaradt a rendkívül takarékosan dolgozó, 8 magos MediaTek MT6753 központi rendszerchip, amely mellé 3 GB memóriát és 16 GB belső tárhelyet társítottak a Vernee mérnökei. A grafikus chip sem változott (ARM Mali-T720), így a játékoknál közepes teljesítményre lehet most is számítani.

Az 5 colos HD IPS kijelző remek párosítás a közepes erősségű hardver mellé. Fényerőben lehetne egy kicsivel erősebb, szikrázó napsütésben, maximális fényerő beállítások mellett a sötétebb felületek alig, a világosabbak pedig nehezen láthatóak.
A beállítások között lehetőségünk van szín invertálásra, éjszakai módra (sárgásabb színek). A beállításokban található Miravision menüben saját igényeink szerint állíthatjuk be a képernyőt: állíthatunk kontrasztot, telítettséget, fényerőt, élességet, színhőmérsékletet és dinamikus kontrasztot.

Miravision
A kijelzőnél említeném meg az ultra takarékos módot (Ultra Power-Saving mode), amely eleinte még E-Ink módként jelent meg a beállítások között. A későbbi frissítések után a menüben már az új névvel érhető el a különleges mód.
Természetes az E-Ink módnak semmi köze ahhoz az elektronikus papír-változathoz, melyet az e-könyv olvasókban találhatunk. Ebben a módban fekete-fehérré változik az IPS kijelző, a felhasználói felületen a lehetőségek száma minimálisra csökken, és a 8 processzormag is rendkívül takarékosan dolgozik.
A kezelőfelület egylaposra csökken, melyre maximum 6 alkalmazást helyezhetünk el. A gyorsbeállítások közül mindössze a Wi-Fi, a Bluetooth, az Adatkapcsolat és a Tartózkodási hely érhető el, a három pontra kattintva pedig fényerőt és hangerőt állíthatjuk. Ebben az ultra takarékos módban érezhetően kevesebbet fogyaszt mind a kijelző, mind a hardver.

Vernee Thor E E-ink mód

Az előlapon az elődhöz hasonlóan egy 5MP-es (valós 2MP), míg hátlapon egy 13MP-es (valós 8MP) szenzort találunk, amellyel maximálisan 1080p@30fps videókat rögzíthetünk. A fényképezős képességekről szokásosan most is külön blokkban írok majd egy kicsivel lejjebb.

Szenzorokból mindössze fény- és távolságérzékelőt kapunk, melyeket az előlap felső részén találunk meg. A tavalyi modellben sokak bánatára hiányzott az értesítési LED, szerencsére a Thor E telefonból már ez nem maradt ki.

A hátlapon található ujjlenyomat olvasó beállítása egyszerű, több ujjlenyomatot is beállíthatunk. Több ujjal is leteszteltem, a feloldás minden esetben tökéletesen működött, legtöbbször elsőre sikerült belépnem a rendszerbe.

A Vernee Thor E részletes tulajdonságait és az aktuális árakat megtaláljátok oldalunkon:


Tesztelés

A belépőszintet képviselő Thor E hardveres képességei a szokásos tesztprogramokkal lettek tesztelve. A végeredményt látva elmondható, hogy általános felhasználásra tökéletesen megfelelő a hardver, az újabb játékoknál már sokszor elvérzik. A használat során a rendszer nem akadt meg, gördülékenyen működött, köszönhetően a 3 GB memóriának és a modern rendszerchipnek.

A szintetikus tesztek első részében ezúttal az Antutu 6.0 Benchmark lett lefuttatva, ahol 37961 pontot ért el (részletek: 3D: 4598, UX: 15173, CPU: 13194, RAM: 4996). Az eredmény jól tükrözi a rendszerchip teljesítményét: a processzor ereje megfelelő, viszont a 4598 pontos 3D-s teljesítményen lehetne mit javítani. A legutóbb tesztelt Oukitel K6000 Plus-ban megtalálható erősebb MT6750T rendszerchip a CPU teszteken nagyon hasonló eredményt (14267) ért el, sőt a RAM pontokban még alul is maradt (4314) a Thor E-hez képest. Viszont a K6000 Plus-ban található ARM Mali T860 közel 70%-kal jobb 3D-s teljesítményt nyújtott (7587).

Az elsősorban nyers erőt mérő GeekBench 4 teszten az egymagos (Single-Core) teszten 624 pontot, a többmagos teszten (Multi-Core Score) 2600 pontot szerzett. A RenderScript mérésnél 1883 pontot kaptam. Az MT6750-hez hasonlítva, még egy hajszállal jobb eredményt ért el a Thor E-ben található 8 magos MT6753.

Vernee Thor E - Antutu

  Vernee Thor E - Geekbench  Vernee Thor E - Geekbench RenderScript

A GFXBench alkalmazással a Mali-T720 grafikuschip teljesítménye mérhető. Most is az összes OffScreen és OnScreen teszt lett lefuttatva. A Car Chase teszt, és az 1440p-s grafikus tesztek támogatottság hiányában nem voltak elérhetőek.

Vernee Thor E - GFXBench

A teszt kihagyhatatlan része a FutureMark alkalmazásai, amely közül a 3D-s teljesítményt a 3DMark, az általános használatot pedig a PCMark tesztelte.
Az eredményeket a lenti képeken láthatjátok:


Vernee Thor E - 3DMark Slingshot  Vernee Thor E - 3DMark Slingshot Extreme

Vernee Thor E - Ice Storm  Vernee Thor E - Ice Storm Unlimited

Vernee Thor E - Ice Storm Extreme

Az AndroBench programban, a 16GB-os belső tárhely tesztelése során átlagos eredmények születtek: szekvenciális olvasási sebesség 232.51 MB/s, a szekvenciális írási sebesség 65.75 MB/s, amely ebben a kategóriában átlagosnak mondható.

Vernee Thor E - AndroBench

Szoftver

Idén debütált a Vernee saját fejlesztésű, Vernee OS (VOS) operációs rendszere. Ha nem tudom előre, hogy a Vernee Thor E már a VOS rendszerrel érkezik, akkor azt hittem volna, hogy egy teljesen tiszta, sallangmentes Android 7.0-s rendszer fut a készüléken. Amely részben igaz is, hiszen valóban a VOS az Android 7.0-ra épül, ami mellett semmi extra alkalmazást nem találunk, de ezt valljuk be őszintén, nem is bánjuk.

Az első indításkor rögtön frissítések tömkelege futott le, a kezdeti májusi verzió hatszor frissült egymás után, míg el nem jutott a teszteléskor is használt júliusi, Thor_E_20170704 build verzióra. Ez egyrészt negatívum, hiszen a megjelenéskor kiadott rendszer rengeteg bosszantó hibát tartalmazhatott, viszont piros pont a fejlesztőknek a többszöri, gyorsan kiadott javításokért. Úgy tűnik a más fórumokon olvasott hibák nagy részét javították, a július rendszerrel már ezeket nem tapasztaltam.

   

A kezdőképernyőn alap esetben csak a Google keresősávot, egy Google-s mappát (Google, Gmail, Térkép, Fotók, Google+, Hangouts, Drive, Youtube), Play mappát (Play Zene, Play Filmek, Play Játékok) és a Play Áruház ikonját találjuk. Az alsó sávban elérhetjük a leginkább használt alkalmazásainkat (alap esetben: telefon, üzenetek, Chrome, kamera), illetve megnyithatjuk az összes programot tartalmazó listát.

A megszokott programok mellett kapunk még: Biztonsági mentés és helyreállítást, egyszerű FM rádió lejátszót, SIM-kártya eszközkészlet. A frissítésekre külön alkalmazás nincs, ezt a Beállítások/Telefonról/Vezeték nélküli frissítés menü alól érhetjük el.

A legördülő menüben a szokásos beállítások mellett megtaláljuk a már előzőekben említett Ultra Power-Saving és az Éjszakai módot. A meglévő ikonokat itt is testre szabhatjuk, törölhetjük, hozzáadhatunk újakat.

   
   

A beállítások között több kényelmi funkciót is aktiválhatunk, ilyenek például:
 • Bekapcsoló gomb kétszeri megnyomása után bejön a kamera
 • Bekapcsoló gomb megszakítja a hívást
 • Képernyőre kerülő navigációs gombok
 • A kapacitív gombok felcserélése
A gesztusvezérléssel további hasznos dolgokat aktiválhatunk:
 • A telefont lefordítva elnémíthatjuk a csengőhangot
 • Három ujjas képernyőkép készítés
 • Dupla koppintásra képernyőfeloldás
 • Képernyőre vázolt betűkkel elindítható alkalmazások
A beállítások között találunk egy DuraSpeed elnevezésűt, amely bekapcsolásakor a rendszer az előtérben futó alkalmazásokat gyorsítja, a háttérben futó alkalmazások korlátozásával. Bekapcsolt állapotban egy listából kiválaszthatjuk azokat az alkalmazásokat, amelyeket korlátozzon a rendszer.

Az Android 7.0-s rendszerben elérhető osztott képernyős módot természetesen a VOS is tudja, így akár egyszerre nézhetjük kedvenc sorozatunkat, miközben a barátainkkal chatelünk a Messengeren.

Vernee Thor E - Osztott képernyő

Kamera

A teszt következő részében a kamerák kerülnek reflektorfénybe. Az előlapon egy 5 MP-es a hátlapon pedig egy 13 MP-es szenzort találunk, amelyek valójában csak 2 és 8 MP-esek. A nagyobb pixelszámot szoftveres felskálázással éri el a Thor E. A kamerák gyártóiról sem a hivatalos oldalon, sem más forrásból nem találtam információt.

Maga a szoftver sokak számára ismerős lehet, a legtöbb kínai gyártó ezt használja. Elindítva a kamerát, egy roppant egyszerű, kevés beállítási lehetőséget adó kezelőfelületet kapunk. Bal oldalon két üzemmód között válthatunk: normál mód, és panoráma mód, az alsó sávban található kis nyilacska előhozza az effekteket (fekete-fehér, szépia, negatív, poszterizált, stb.). A felső sor közepén három ikont találunk, a HDR módváltót, a LED-es segédfény beállítását és a kameraváltót.

Kamerázás és a fényképezés egy felületen érhető el, a jobb szélen találjuk mind a fényképező, mind a kamera indító gombját. A gombokat nagyon pontosan kell megnyomni, ugyanis ha nem az ikonokra, hanem a mellette lévő fekete keretre érintünk, akkor nem érzékel, helyette a mögöttes tartalomra fókuszál. Ez sajnos többször előfordult a teszt során, és rendkívül zavaró tudott lenni.

Vernee Thor E - Kamera

A fogaskerékre nyomva elérjük a további beállítási lehetőségeket:
 • GPS helyzet információ, Arcszépség, Expozíció, Kép jellege (automata, éjszakai, napnyugta stb.) fehéregyensúly, képtulajdonságok (élesség, színezet, telítettség, fényerő, kontraszt), villódzásgátló
 • Képmód: ZSD (zero shutter delay - azonnali képkészítés), arcfelismerés, automatikus jelenetérzékelés, önkioldó (2,10mp), sorozatfelvétel, képméret, előnézet mérete, ISO (érzékenység ISO 100-1600).
 • Videó mód: EIS (elektronikus képstabilizátor), mikrofon, audió mód, videó minősége
Az elkészült képek nappali fényekben átlagosak, még elfogadható minőségűek, de belenagyítva már erős zajszűrést láthatunk, a fű és a fák lombozata sok képen maszatos, mintha egy nagy ecsettel kentük volna össze. Jellemzően a hagyományos autófókusz jól teljesít, az automata fehéregyensúlyt megfelelően állítja a szoftver, viszont az automatikus expozíció sokszor hibázik. Így nem egyszer fordult elő, hogy túl sötét, vagy túl világos, kiégett képet kaptam végeredményül. Ezen némileg segít a HDR mód, de ekkor még több részletvesztéssel kell számolnunk.
Ahogy lemegy a nap, és a fényviszonyok romlanak, úgy a kis szenzor ereje is elfogy. Beltérben, gyenge fényviszonyok között sötét, maszatos képeket kapunk, és ezen a szimpla LED-es segédfény sem segít túl sokat. Ez sajnos várható volt, hiszen gyengébb fényviszonyok között még a középkategóriás készülékek is sokszor elhasalnak.  

Videó rögzítéskor konkrét felbontást nem állíthatunk, mindössze az alacsony, a közepes, magas, finom módok között váltogathatunk. A legjobb minőségben (finom), 1080p felbontású felvételeket készíthetünk 30 képkocka/másodperccel, igaz a végeredmény nem volt észrevehetően jobb minőségű, mint a amit 720p-s módban rögzítettem.
Használhatjuk az EIS (elektronikus képstabilizátor) lehetőséget, de túl sokat ne várjunk tőle. A videóknál H264 - MPEG4 AVC tömörítést (~17 000 kb/s) használ a telefon, míg a 2 csatornás, 48 000 Hz-es sztereo hang MPEG AAC-ben (~132 kb/s) tárolódik el.

A teszt során készített fotókat teljes méretben a következő linken nézhetitek meg: Vernee Thor E teszt fotók

Adatkommunikáció, navigáció

A telefon kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, az itthon használt legtöbb 2G, 3G, 4G (Cat 4-es, B20 is) hálózatokra tud csatlakozni:
 • 2G: GSM 900/1800/900 MHz
 • 3G: UMTS 900/2100 MHz
 • 4G: LTE 800/1800/2100/2600 MHz
A készülék két nano SIM-et tud fogadni, viszont ha tárhelyet szeretnénk bővíteni, akkor le kell hogy mondjunk az egyik SIM kártya helyről. Mindkét kártya 4G képes, a beszélgetések során, melyeket akár rögzíthetünk is, mindkét fél jól hallja egymást, ezzel nem volt gond. 

Meglepően jó Wi-Fi modult kapott a készülék, támogatja a 802 a/b/g/n hálózatokat, 2,4 és 5 GHz-en egyaránt. Ez dicsérendő, hiszen ebben az ársávban nem ez a jellemző. A Wi-Fi antenna ereje is megfelelő, nagyobb távolságban is erősen fogja a jelet, és szakadást sem volt tapasztalható.

Sajnos az eddig tesztelt készülékek közül, ennél tapasztaltam a leggyengébb GPS vételt. Többször várni kellett mire jelet talált, és sokszor eldobálta a műholdakat. A lenti kép napsütésben készült, és 18 műholdból mindössze 6-7-et használt, azokat is alig-alig. Mindezek ellenére azért 5 méteres pontossággal meg tudta határozni a készülék helyzetét. Navigáció során ezt a kevés műholdat tudta tartani, egy-egy ugrást tapasztaltam csak, de használható volt. Felhősebb időben, vagy magasabb épületek között valószínűleg problémásabb lesz a GPS használat. 

Vernee Thor E - GPS 


Üzemidő


Az idei Thor készülék legnagyobb erőssége a nagy méretű, 5020 mAh-s akkumulátor, amely a gyártó állítása szerint 18 órányi videózásra, 36 órányi folyamatos beszélgetésre, 72 órás normál használatra, vagy 720 órás készenléti időre elegendő. A teszt után elmondható, hogy ezeket az értékek nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet összehozni. De tény, hogy normál feletti üzemidővel számolhatunk. Mindennapi átlagos használat során 2-3 napos üzemidő teljesíthető, 10 óra feletti képernyőidőkkel.

A készülékhez egy 18W-os (9V/2A) gyorstöltőt mellékelt a gyártó, mellyel kb. 2.5 óra alatt újratölthető a méretes akkumulátor. Egyszer mértem pontos időt, ekkor 7%-ról 100%-ra, 2 óra 10 perc alatt sikerült feltölteni. 

Az akkumulátor tesztelésére a PCMark Work 2.0 tesztjét használtam, közepes fényerő mellett 12 óra és 14 percet ért el a Thor E. Ez 100%-ról, 20%-ra történő merítést jelent, ha 0%-ig számolnánk, akkor ez az érték körülbelül 15 órára jönne ki. 
A fentebb már említett E-Ink móddal pedig még tovább húzhatjuk ki egy töltéssel, bár ekkor azért sok mindenről le kell mondanunk.

A legutóbb tesztelt Oukitel K6000 Plus, 6080mAh-s akkumulátorral ugyanezt a tesztet 10 óra 46 perccel teljesítette, igaz ott a rendszernek egy 5.5 colos FullHD kijelzőt kell kezelnie. Az elsődleges konkurencia, Redmi 4X is hasonlóan, körülbelül 11 órát tudta futtatni a tesztet. 

Vernee Thor E - Töltő 

  

Vernee Thor E - Akkumulátor teszt

Összegzés

Felemás érzelmekkel zárult az ismerkedésem a Vernee Thor E készülékkel, ez lehet annak is az oka, hogy kicsit sokat vártam az új verziótól a tavaly kiadott, máig nagyon népszerű Vernee Thor után.

Sajnos hardveres képességekben nem javult az egy év alatt a készülék, szinte ugyanazokkal a paraméterekkel került kiadásra a Thor E, mint elődje. Vannak olyan dolgok is, amelyben az idei modell alul marad, ilyen például a 13 MP-es kamera, amely valójában csak 8 MP, a nem különálló MicroSD kártya bővíthetőség, a Gorilla Glass védettség hiánya, és a kissé nagyobb tömeg.

De szerencsére sok pozitív változás is történt, amely miatt a másik szemem nevet. Ilyen a majdnem kétszer akkora akkumulátor, a 18W-os, gyorstöltő, a különleges E-Ink mód, az észrevehetően jobb üzemidő, az értesítő LED, az 5GHz-es Wi-Fi és a VoLTE támogatás.  

Összességében a Vernee Thor E egy jól összerakott, kiváló üzemidővel rendelkező, olcsó készülék. Ha néhány gyenge pontjával együtt tudunk élni, akkor tökéletes társ lehet a hétköznapokban. A sok apró javításnak köszönhetően, még felhasználóbarátabb lett az új modell, hardveresen viszont nem mutat újat. Árban körülbelül 4-5 ezerrel kerül többe, mint a 2016-os modell, így akinek fontosak a fent felsorolt pozitív változások, ajánlott az új verzió megvásárlása.

Sokan mondják, hogy a Thor E telefonnak kevés vásárolója lesz, hiszen ott van a Redmi 4X B20-as verziója helyette. Ez igaz, a Xiaomi készüléke valóban jobb ajánlat, de drágább is. A cikk írásának időpontjában legolcsóbban nettó 36 ezer Forintba kerül kínai rendeléssel, ami hazánkba érkezve már 45 ezer Forintra jön ki, hazai forgalmazóknál pedig 50 ezer Forint a legolcsóbb ajánlat. A különbség 10-15 ezer Forint, ami egy 34-35 ezer Forintos telefonnál már döntő tényező lehet.

Vernee Thor E akcióban vásárolható meg a GearBest áruházból, Kínából 108 dollárért (~28 ezer Forint), míg EU raktárról rendelve 129.99 dollárért, azaz kb. 34 ezer Forintért

VERNEE THOR E
GearBest - rendelés EU raktárról

VERNEE THOR E
GearBest - rendelés kínai raktárról
További hírek

Vernee M6 - Külsőben újult meg a Vernee legújabb készüléke

A Vernee M5 még tavaly ősszel jelent meg, kiváló árának és elfogadható hardveres felszereltségének köszönhetően sokan választották akkoriban. A M széria legújabb tagja, a Vernee M6 nem sokban változott, egy kicsit modernebb, elegánsabb köntöst húzott magára.

GOME K1 - Ismeretlen gyártó ismerős hardverrel

Egy ismeretlen gyártó, ismerős hardverrel szerelt mobilját köszönthetjük, a GOME K1 személyében, ráadásul jelenlegi akciós ára sem vészes. A középkategóriában versenyző K1 az olcsóbb Helio P20-as mobilok közé tartozik, pedig megjelenésekor ez nem volt róla elmondható. 

Elephone U teszt - A klónok támadása

Egy igazán különleges készüléket sikerült letesztelnünk, a Samsung Galaxy S9 egy nagyon jól sikerült utánzatát, az Elephone U telefont. Az U jelzéssel érkező Elephone modell külsőben megtévesztésig hasonlít a nála közel háromszor drágább felső kategóriás Samsung telefonhoz, de vajon ez elegendő a sikerre? Tesztünkből kiderül. 

Ulefone Power 3S - KevéS kompromisszum, jó áron

Az Ulefone legújabb üzemidőbajnok modellje, az Ulefone Power 3, még csak pár hónapja jelent meg, de máris itt az újabb verzió. Az Ulefone Power 3S készülékben mindössze néhány dolgon változtatott a gyártó, így a vásárolók nagy örömére, jóval kedvezőbb áron nyitott, mint a főmodell.  
Kommentek
Legújabb telefonok