Európai raktárról rendelhető a Tronxy Ultrabot UV resin 3D nyomtató

| | Forrás: TomTop (sponsored)
Akcióban, európai raktárkészletről rendelhető a Tronxy Ultrabot UV Resin 3D nyomtató, amely a hagyományos 3D nyomtatási technológiától elszakadva, UV fény és folyékony műgyanta (resin) segítségével alkotja meg a tárgyakat.

Tronxy Ultrabot

Manapság már egyre több, jó minőségű 3D nyomtatóval találkozhatunk a külföldi webáruházakban, de egyre több itthoni üzletben is feltűnik. Százezer Forint alatt  már egészen jól használható nyomtatókat lehet vásárolni (Creality Ender, Tevo Tarantula szériák).
Ezek a nyomtatók úgynevezett filamentekkel (műanyagszálakkal) dolgoznak (Fused Filament Fabrication - FFF), melyet megolvasztva, apró lépésekben, rétegről-rétegra alakítják ki az elkészítendő három dimenziós tárgyat. Egyik hátránya, hogy a nyomtatás zajos és még a drágább gépeknél is rendkívül időigényes.

A cikkünkben szereplő Tronxy Ultrabot egy teljesen más eljárással készíti el a 3D nyomatokat. Az alapanyag ennél a technológiánál egy folyékony, UV fényre térhálósodó, majd megszilárduló gyanta. A fényérzékeny anyagot fénnyel világítják meg, amely ennek hatására rétegről rétegre keményedik meg. Az FFF technológiával szemben végeredményben egy sokkal nagyobb részletességgel rendelkező tárgyat kapunk. A hátrányként magát az anyagminőséget lehet megemlíteni, hiszen a megszilárdult gyanta jóval sérülékenyebb, gyengébb szerkezetű.

Fontos azt is megjegyezni, hogy az elterjedtebb műanyagszálas 3D nyomtatással szemben, a műgyantával dolgozni jóval nehezebb, több odafigyelést igényel.
A műgyanta literenkénti ára körülbelül 23 ezer Forint, ami nem mondható olcsónak, viszont ennyi anyagból rengeteg tárgyat lehet nyomtatni. Egy 5-6 cm magas tárgy kinyomtatásához körülbelül 11 ml szükséges, de egy kisebb tárgyhoz, például gyűrűhöz elegendő 1 ml is. Általában elmondható, hogy nagyobb (5-10 cm) tárgyakból kinyomtatható kb. 100 darab, míg kisebb (kb. 1 cm) modellekből akár 500 is.

A Tronxy Ultrabot egy nagyfelbontású (2K) LCD lapon jeleníti meg az egyes rétegeket, fény hatására az adott réteg megszilárdul. A nyomtatási sebesség függ a beállított nyomtatás felbontásától és természetesen a méretétől.

Tronxy Ultrabot

A maximálisan kinyomtatható tárgy mérete egyébként 118x66x180 milliméter, amely kimondottan jónak számít kategóriájában. A vízszintes tengelyen a készülék felbontása 0,047, míg függőleges irányban 0,0025 milliméter.

A termékhez jár az úgynevezett Ultrabot szeletelő (slicing) szoftver is, amely a legelterjedtebb STL és OBL kiterjesztésű 3d modellekből készít, a nyomtató által értelmezhető Cbddlp fájlt. A vezérléshez nem kell túl sok tudás, a 3,5 hüvelykes színes kijelzőn rendkívül gyorsan elindíthatjuk a nyomtatási folyamatot.

A Tronxy Ultrabot a Cafago áruház jelenlegi ajánlatában 393 dollárért, azaz körülbelül 120 ezer Forintért vásárolható meg németországi raktárkészletről.

Tronxy Ultrabot - műgyanta 3D nyomtató
EU raktár
Ár: 120 ezer Forint (393 dollár)


Még több akció

Népszerű Xiaomi mobilok bomba áron a Banggood áruházban

Az elmúlt néhány hónapban rengeteg új Xiaomi és Redmi mobil látott napvilágot, melyeket most bomba áron vásárolhatjátok meg a Banggood áruház júliusi kuponakciójában. 

Mobiltelefon ajánlatok a GeekBuying születésnapi promóciójában

Továbbra is tart a GeekBuying nyolcadik születésnapi promóciója, amelyben ezúttal néhány mobiltelefont válogattunk ki nektek. Az ajánlatok között találhattok, Xiaomi, Redmi, Poco és OnePlus készülékeket egyaránt.

Akciós elektromos rollerek és kerékpárok a GeekBuying áruházban

A GeekBuying nyolcadik születésnapjának alkalmából rengeteg akciót találhatunk a webáruház oldalán. Ezúttal néhány elektromos rollert és kerékpárt gyűjtöttünk nektek össze, amelyeket EU raktárról, gyors szállítással tudtok beszerezni.

Temérdek akcióval várja a vásárlókat a 8 éves Geekbuying

A GeekBuying webáruház idén ünnepli 8. születésnapját, ennek alkalmából egy külön promóciós oldalt készített, melyen rengeteg akciót, és kuponkódot találhattok. Ezekből válogattunk nektek néhányat.
Kommentek
Legújabb telefonok