Rendelés az Aliexpress webáruházból - vásárlás gyorsan és ÁFA mentesen

| | Forrás: AliExpress
A jelenlegi piaci helyzetben egyre nehezebb jó áron mobiltelefont, táblagépet vagy laptopot vásárolni. A mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan tudtok az Aliexpress oldalról gyorsan, biztonságosan és ÁFA mentesen vásárolni.


Az Aliexpress a világ legnagyobb online üzlete, ahol a kínai vállalatok a világ minden tájára értékesítik termékeiket. Sajnos az elmúlt időszakban a szórakoztató elektronikai termékek árai itthon az egekbe szöktek, így továbbra is érdemes a külföldi áruházak termékei között szétnézni. 

A Banggood, a GearBest és a GeekBuying üzletben is rengeteg jó ajánlatot találhatunk, viszont sajnos a jobb ajánlatok csak távol-keleti raktárról rendelhetőek. Szerencsére viszont elérhető a legtöbb üzletnél ÁFA mentes szállítás (pl. EU Priority Line), amellyel az itthoni plusz költségek elkerülhetőek. Ilyenkor a webáruház először egy európai országba szállítja a termékét, majd ott vámkezelés után küldik tovább már EU csomagként hazánkba. A vámkezelés díját az adott webáruház intézi, így számunkra ez további plusz költséggel, az esetek legnagyobb részében nem jár. A legjobb áron beszerezhető termékek megérkezésére viszont legalább 2-4 hetet várnunk kell.

EU raktárkészlet

Aki türelmetlen, és nem szeretne több hetet várni a rendelésére, annak érdemes szétnézni az egyes áruházak EU raktárkészletei között. Az oldalunk olvasóinak nem újdonság, hogy a fentebb már említett áruházaknak vannak EU raktáras termékei, melyek egy kicsivel többe kerülnek, viszont általában egy hét alatt megérkeznek.

Aliexpress - Rendelés EU raktárról

Korábban az Aliexpress oldalon nem volt elérhető az EU-n belüli szállítás, viszont a kialakult piaci helyzetnek, és a megnövekedett európai érdeklődésnek köszönhetően egyre több olyan vállalat van az oldalon, amelyeknek van Európán belüli raktárkészlete. Ezeket a termékeket legtöbbször Spanyolországból, Lengyelországból vagy Franciaországból adják fel. A szállítás legtöbbször egy hetet sem vesz igénybe.

Hogy melyik termékre érvényes az EU raktáras szállítás, azt már a termék fotón észrevehetjük. A termékoldalon pedig a szállítás helyénél látható, hogy a kínai mellett elérhető lengyel vagy spanyol szállítási mód is:A szállítási költség a Lengyelországi raktár esetén olcsóbb, például telefon esetén mindössze 2 dollár (~600 Forint), míg a spanyol raktár esetében ez az összeg körülbelül 5 dollár (~1500 Forint).

Keresés az Aliexpress EU raktáras termékei között

Gondolhatjátok, hogy nem túl izgalmas különféle termékeket egyesével átnézni, hogy melyikre érhető el az EU raktáras szállítás. Szerencsére az Aliexpress keresőjében a múlt évben bekerült, a "Ships From", azaz szállítási hely szűrő. Viszont ha az oldal Magyarországi szállításra van beállítva, akkor csak a kínai és magyarországi szállítás választható. Ahhoz, hogy lássuk az EU raktáras termékeket egy kis trükkhöz kell folyamodni:
  • A szállítási beállításokat az oldal tetején állítsuk Magyarországról Németországra
  • A nyelvet érdemes németről angolra állítani, és akit zavar az eurós ár, az visszaválthat USD-ra.
A beállítások elmentése után már kiválaszthatóak lesznek az európai raktárak. A szállításnál azért majd figyeljetek oda, hogy az országnál Magyarország legyen megadva.


A Xiaomi POCO M3 telefon egy kiváló alsó-középkategóriás készülék, melyet itthon jelenleg 54 ezer Forinttól szerezhettek be. Az Aliexpress keresőjébe beírva a telefont, átállítva lengyel szállításra, négy darab találatot is kapunk. A legolcsóbban 129 dollárért, azaz körülbelül 38 ezer Forintért rendelhetjük meg lengyelországi raktárról, a szállítási költség 0,63 dollár, azaz alig 200 Ft. Az itthoni ár közel 45%-kal többre jön ki.

A terméket itt találjátok meg: POCO M3 - 129 dollár


Egy másik példa: a kicsit erősebb, jobb képességekkel rendelkező POCO X3 mobiltelefont itthon körülbelül 74 ezer Forintért szerezhetitek be. Az Aliexpress oldalán, szintén lengyelországi raktárról jelenleg 199 dollárért, azaz körülbelül 59 ezer Forintért rendelhetitek meg. A különbség ebben az összehasonlításban 15 ezer Forint.

A Xaiomi POCO X3 Aliexpress akciót itt találhatjátok meg: POCO X3 - 199 dollár

Az AliExpress-en már fizethettek PayPal segítségével is, így a biztonság még jobban garantált. A rendelés leadása után a csomagról kaptok egy követési kódot, melyet az oldalon is nyomon tudtok követni. Legutóbbi rendelésem 5 nap alatt érkezett meg, úgy hogy ebben volt egy hétvége is:


A Banggood, GearBest és GeekBuying Eu raktáras termékei mellett érdemes figyelni az Aliexpress kínálatát is, hiszen sokszor vannak nagyon jó ajánlatok, jóval az itthon árak alatt. Sajnos egyelőre az áruválaszték nem túl nagy, de az elmúlt időszak tendenciáját figyelembe véve, a jövőben mindenképpen növekedésre lehet számítani, ami nekünk, vásárlóknak mindenképpen csak jó lehet.
Még több akció

VIOMI SE akció - EU raktárról, 5 év garanciával rendelhető a legújabb VIOMI robotporszívó

Kiváló akcióban, EU raktárról, gyors szállítással rendelhető, az idei évben bemutatkozó VIOMI SE robotporszívó és felmosó frissített kiadása. A remek ár-érték aránnyal büszkélkedő robotporszívó most 5 év garanciával, mindössze 70 ezer Forintért vásárolható meg a VIOMI hivatalos európai boltjából.

Már rendelhető az 5G képes POCO M3 Pro mobiltelefon

Már több üzletből is rendelhető a hét elején megjelenő 5G képes POCO M3 Pro. A kiváló tulajdonságokkal rendelkező POCO mobilt már 45 ezer Forintért meg tudjátok rendelni, ráadásul EU raktárról is elérhető.

Oukitel WP10 5G - Akciós áron rendelhető az Oukitel 5G-s strapamobilja

Az Oukitel WP10 a világ első, hatalmas akkumulátorával szerelt 5G-s strapamobilja, mely ezúttal nem csak kívülről lett erős, végre a belső is korrekt teljesítményt nyújt. Az új stapatelefonhoz most ráadásul még olcsóbban juthattok hozzá az Aliexpress akciójában.

Kuponakcióban, EU raktárról rendelhető a POCO F3

Aki lemaradt a legutóbbi POCO F3 akcióról, annak most jó hírünk van: ismét kuponakcióban rendelhetitek meg a kiváló felső-közép kategóriás POCO telefonokat, ráadásul limitált számban EU raktárról, gyors szállítással is beszerezhető.
Kommentek
Legújabb telefonok