AGM A8 teszt - AGM A(Vizes)nyolcas

| | Forrás: Kinatech
Az AGM cég már régóta jelen van a piacon, mégsem túl ismert, főleg hazánkban. A kezünkbe került IP68-as védelemmel ellátott AGM A8, a legújabb 2017-es termékvonal egyik fő terméke. A készüléket a GearBest webáruház juttatta el hozzánk:

AGM A8 vásárlás
GearBest online webáruház
 
Bevezető

A kínai gyártók egyre több olyan készüléket gyártanak, amelyek megfelelnek az IP68-as szabványnak. A kezünkbe akadt AGM A8 készülék is ennek megfelelő képességekkel rendelkezik, azaz teljes mértékben porálló, és víz alatt (~1.2 méter) akár 1.5 óráig működőképes.


Az A8-as modell nem egyedülálló a védettség tekintetében, több más cég terméke is rendelkezik ezzel a képességgel. Az Ulefone népszerű, tavalyi évben megjelent Ulefone Armor készüléke 10$-ért drágábban (160$), a BlackView újonnan megjelent strapatelefonja, a BlackView BV7000 Pro már drágábban, 190$-ért vásárolható meg jelenleg. Kicsit olcsóbban elérhető a gyengébb képességű, de szintén IP68-as szabványnak megfelelő HOMTOM HT20 és a kicsivel erősebb HOMTOM HT20 Pro. Az AGM háza táján szintén találhatunk olcsóbb (AGM A2 Rio) és drágább (AGM X1) modelleket is. Látható, hogy választék van bőven, így szerencsére a vásárlóknak lehetősége van válogatni tudás, külső, márka alapján.

Külső

Oldalunkhoz érkező AGM A8 egy letisztult fekete dobozba érkezett, egyetlen apró AGM logóval a tetején. A dobozban a telefont, töltőfejet, micro USB kábelt, rövid leírást és egy csavarhúzónak nem nevezhető fém eszközt találtuk.


A készüléket kézbe véve, érezhető, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, közel 250 grammos tömege, és 159x83x16 mm-es mérete tekintélyt parancsoló.

A telefon szélein gumírozott borítás és fémrészek váltakoznak. A MicroUSB és a fejhallgató csatlakozók egy jól zárható szigetelő füllel vannak védve a szennyeződésektől és a nedvességtől. Az előlapon tetején a távolság és fényérzékelő, a 2MP-es kamera, míg az alsó részen a háttérvilágítással rendelkező érintőgombok, a mikrofon, és az AGM felirat található. Sajnos az értesítő LED-et hiába keressük, erről a képességről le kell mondanunk.Az A8 hátlapján felül a 13MP-es kamerát, egy LED fényt, alul pedig a hangszóró és egy rögzítőfül található. A készülék hátlapját a mellékelt fém eszközzel lehet eltávolítani. Más gyártó egy kisebb csavarhúzót mellékel, ezzel az eszközzel nekünk kicsit nehézkes volt a csavarok kiszedése, így hamar a megfelelő eszközre, a csavarhúzónkra váltottunk.A hátlap eltávolítása után még egy fedelet ki kell szednünk, amely gumis körvonalának köszönhetően, szorosan illeszkedik. A modell egy 3.7V-os 4050mAh-s Li-Ion akkumulátort kapott, mely felett található a két nano SIM, és a különálló MicroSD kártya foglalat. A mellékelt töltőfej mindössze 5V/1000mAh-s, így a 4050mAh-s akkumulátor feltöltése nem kevesebb, mint 3 órába telik. Igaz ez után közepes használattal akár több napos üzemidőre is számíthatunk.

Hardver

Az AGM A8-ban 4 magos (ARM Cortex A53) , egyenként maximum 1.2GHz-en járó Snapdragon 410 rendszerchip, Adreno 306-os grafikus egység, 3 GB memória és 32 belső tárhely található. Az 5 colos, HD kijelzőt Gorilla Glass 3 védi a külső sérülésektől.

A készülék előlapi kamerája 2MP-es, a hátlapi kamerája 13MP-es, gyártója ismeretlen.

A további specifikációk megtalálhatóak oldalunkon, a készülék adatlapjánál:


Tesztelés

Az AGM A8-ban a nem túl erős, inkább a belépő/középkategóriát megcélzó Snapdragon 410-es rendszerchip található, az Adreno 306 grafikus processzor társaságában.
Elsőként az Antutu 6.0-s tesztre küldtük rá a készüléket, amely a teszten 28 323 pontot szerzett. Ez az eredmény nem túl erős, de aki ezt a készüléket választja, valószínűleg nem a hardverigényes munkák miatt teszi. Az 1717-pontos 3D-s eredmény várható volt, az Adreno 306 sajnos többre nem képes.


A GeekBench 4 teszten főként a processzorok dolgoznak, az így kapott eredmények átlagosnak mondhatóak: 526 pont egymagos (Single-Core) míg 1451 pont többmagos (Multi-Core) eredményt ért el az A8.Készítettünk egy táblázatot, amelyben összevetettük a webáruházakban fellelhető strapatelefonok Antutu és GeekBench eredményeit:


A GFXBench főként a grafikus képességeit teszteli a készülékeknek. A programban az összes OffScreen, OnScreen tesztet lefuttattuk:

 
 

A FutureMark tesztjei közül a szintén 3D-s képességeket mérő 3DMark-ot, és az inkább általános használatot mérő PCMark-ot indítottuk el. A 3DMark SlingShot részén mindössze 54 pontot, míg az IceStorm teszten 5198 pontot szerzett az AGM A8. A PCMark Work 2.0 teljesítménypontja pedig 2979 lett.
A cikkünk következő részében a 32GB-os belső tárhelyet vettettük szemügyre. A szekvenciális olvasási sebessége a belső tárolónak 140 MB, míg a szekvenciális írási sebesség 71 MB másodpercenként, amely szintén átlagosnak mondható.Szoftver


A tesztelt készüléken az Android legfrissebb verziója, az Android 7.0-s verziója futott. Semmiféle extrát nem kapunk a gyári Android mellé, egyedül a gyártó Outdoor Tools nevű programja került fel pluszba az alkalmazások közé. Ebben olyan eszközöket találhatunk meg, mint a vízszintmérő, iránytű, szögmérő, vonalzó, nagyító. Emellett találunk hőmérséklet, páratartalom és légnyomás adatokat is, de ezek csak a cég, AGM Travel Buddy nevű, külön megvásárolható készülékével kelthető életre.

Az alap böngésző a Chrome, találunk FM rádiót, hangfelvevőt, számológépet és a szokásos Google alkalmazásokat (Gmail,
Drive, Naptár, Fotók, Play Áruház/játékok/zene/filmek, térképek).

A szoftver használat közben nem akadt, gördülékeny volt, a böngészéssel sem volt probléma. Köszönhetően a 3 GB belső memóriának az alkalmazások közötti váltás rendkívül gyors, attól sem kell félni, hogy egy-két új alkalmazás megnyitásával, az előzőek bezáródnak.
Kamera

Az AGM A8-ban egy 13MP-es hátlapi és egy 2MP-es előlapi kamera található, a gyártókról nincs információnk. A kameraszoftverben beállíthatjuk a fényképezés módját (HDR, portré, sport, virágok, háttérfény, gyertyafény, éjszaka, tengerpart, havas táj), különböző effekteket adhatunk az élőképhez (fekete-fehér, szépia, negatív, poszterizálás, aqua, kézirajz, neon, domborulat). Tovább elérhető a visszaszámláló, arcfelismerés, expozíció, ISO érték (ISO 100-800), fehéregyensúly állítása.

A képek minősége átlagosnak mondható, jó fényviszonyok között elfogadható a képminőség. Napsütéses időben viszont hajlamosak a képek egyes részei kiégni a világosabb részeken. Beltérben vagy gyengébb fényviszonyok között sajnos már nem nagyon érdemes a kamerát használni. A fotókon ISO800-as érzékenységnél nagyon erős zajszűrést használ a kameraszoftver, így a részletek elmosódva jelennek meg.

Videót maximálisan FHD (1920x1080) felbontásban rögzíthetünk MP4 formátumban. A készülék másodpercenként 23-24 képkockát tud rögzíteni, 16000 kbps-os adatsebességgel.

A mintaképek megtalálhatók itt: AGM A8 tesztfotókAdatkommunikáció, navigáció

Vezetéknélküli hálózatok esetében 802.11 b/g/n támogatott, mobilhálózatok terén viszont jó a helyzet, hiszen a hazánkban megtalálható összes 2G/3G/4G (Cat4) hálózatot támogatja, a kérdéses 800MHz-es, B20-as 4G-s frekvenciával együtt. Ha két SIM kártyát helyezünk bele, akkor csak a SIM1-en érhető el a 4G. Továbbá a rövidebb hatótávra tervezett NFC támogatás is bekerült a modellbe.

A helymeghatározó rendszerek közül az A8-as a GPS, A-GPS műholdakat támogatja. Kültérben gyorsan talál jelet, és azokat jól tartja. De ez el is várható, egy ilyen, főleg kültérre tervezett készüléknél.


Összegzés

Az AGM A8 külsőre egy masszív, jól összeszerelt készülék, amely víz- és porállóságának köszönhetően főként azoknak lehet jó választás, akik zordabb, kültéri körülmények között dolgoznak, tevékenykednek. A modell hardveres képességei átlagosnak mondható, nem emelkedik ki sem a processzor-, sem a grafikaigények programoknál. A mindennapi felhasználás során viszont ezekből mit sem veszünk észre, hiszen a Snapdragon 410-es rendszerchip tökéletesen teszi a dolgát a böngészés, levelezés, chatelés, navigálás, fényképezés során. A takarékos processzornak és a 4050mAh Li-Ion akkumulátornak köszönhetően kiváló üzemidőre számíthatunk a készülékkel.

Azt, hogy megéri-e a 40-45 ezer Forintos nettó árat a készülék, azt mindenki maga eldöntheti. Szerintünk egy minőségi, jól összerakott telefonról van szó, amely nem mond csődöt a vizes, poros körülmények között sem. A kültéri sportot, túrázást kedvelők számára jó pontot jelenthet az jó GPS vételi képesség. Az ebben az árkategóriában ritkán látható NFC támogatás külön piros pont a gyártó számára. A gyári Android 7.0 rendkívül gördülékeny, a rengeteg telepítés és a többnapos használat után sem volt lassulás, akadás, újraindulás.

A készüléket a megbízható GearBest áruházból most 140 dolláros áron (~ nettó 44 ezer Forint) megrendelhető:

AGM A8 strapatelefon
További információk a GearBest oldalán
További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok