Alfawise HBQ-Q32 fülhallgató - Teszt - Olcsó húsnak...

| | Forrás: AlfaWise
Az Alfawise gyártó főként költséghatékony termékeivel hívja fel magára a figyelmet, ezúttal egy vezeték nélküli fülhallgató jutott el hozzánk, az Alfawise HBQ Q32, amely jelenleg a piacon kapható egyik legolcsóbb TWS fülhallgató. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ennyiért mit tud adni a távol-keleti cég, főleg azok után, hogy nemrégiben a remek Whizzer TP1-et is letesztelhettem.

Alfawise HBQ Q32

Az Alfawise termékeit elsősorban a GearBest áruházban találhatjuk meg, nincs kimondottan fő vonala a gyártónak, szinte minden kategóriában jelen van. Találunk Alfawise robotporszívót, légtisztító készüléket, okosórát, SSD-t, fülhallgatót, 3D nyomtatót, TV okosítót, projektort, de még elektromos biciklit is. 

Nos ez már kisebb aggodalomra adhat okot, hiszen egy ilyen kis cég, hogyan képes ennyi különböző szektorba minőségi termékeket gyártani. Az Alfawise legnagyobb fegyvere, kétségkívül az ára. És azért a külföldi teszteket olvasva, akad egy-egy termékük, amely valóban elfogadható minőséget képvisel. 

A cikkünkben szereplő Bluetooth-os vezeték nélküli fülhallgató sem kerül sokba, még a jelenlegi magas dollárárfolyam mellett is mindössze 5000 Forint körül kaphatjuk meg (15,99 dollár). A nem túl könnyen megjegyezhető, HBQ Q32 TWS kódnévre hallgató Alfawise fülhallgató három változatban kapható: nyomógombos, érintőgombos és érintőgombos + töltéskijelzővel szerelt. Nálam az érintő érzékelővel ellátott fülesek jártak.

Az Alfawise HBQ Q32 TWS három változata mindössze egy dollárban tér el egymástól, így igazából elhanyagolható. A termékeket most akcióban rendelhetitek meg a GearBest oldaláról:

AlfaWise HBQ Q32 TWS fülhallgató
Érintőgombos - 15,99 dollár

ALFAWISE HBQ Q32 TWS FÜLHALLGATÓ
Nyomógombos - 15,99 dollár

ALFAWISE HBQ Q32 TWS FÜLHALLGATÓ
Érintőgombos + Töltéskijelzős - 16,99 dollár

Amint megkaptam a csomagot, gyorsan kibontottam és amint megláttam a fülhallgató dobozát, kicsit megijedtem. Szépnek semmiképp nem mondanám a külsőt: egy szakadt fekete dobozban, az Alfawise felirat egyértelműen utólag lett ráragasztva. Ráadásul a nyomdászt se lehet megdicsérni, hiszen a nyomtatás minősége kritikán aluli. A hátulján több adatot is elolvashatunk kínaiul és szerencsére angolul is. Igaz a dokkoló akkumulátor méretét elfelejtették megjelölni.
Az is fura volt számomra, hogy a doboz hátulján lévő vonalkód köszönő viszonyban sincs az elején található Alfawise-os vonalkóddal, de ez legyen a legkisebb gond, 5000 Forintért ne várjunk el, hogy üvegkalitkába csomagolják.

A szakadt doboz után kicsit aggódva nyitottam ki a felső részt, azon gondolkodtam, vajon lesz-e benne valami. Szerencsére a félelmem alaptalan volt, hiszen az igénytelen fehér műanyag tokban ott rejlett a fülhallgató és a dokkoló. Majd teljesen kihúzva a tartót, kihullottak a kiegészítők is. Egy rövidke MicroUSB kábel és egy adag gumis pótgyűrűt, a különböző fülméretekhez igazodva.
A leírás meglepően jó minőségben készült, és szerencsére angol nyelvű, így rövid tanulmányozás után biztosan magabiztosan fogjuk használni a fülesünket. No persze, ha kipróbálás után, még akarja a tulajdonosa használni.

Alfawise HQB Q32  

Alfawise HQB Q32 - doboz

A dokkoló egy egyszerű fekete műanyag, melynek a felső, felnyitható része fényesebbre sikeredett. Ettől még szépnek nem mondhatnám, de a fülhallgatókat könnyedén bele lehet helyezni. Az, hogy melyik a bal, és melyik a jobb, nem tudjuk meg, csak az első bekapcsolás után jelzi számunkra egy ismeretlen hang. 

Az 1500 mAh-s akkumulátort is magában foglaló dokkoló egység külső akkumulátorként is funkcionál. Ezért a MicroUSB bemenet alá egy normál USB kimenet is került. 
A tartóba helyezve a fülhallgatókat vagy ha egy külső eszközt csatlakoztatunk, pirosan felvillan egy szám, amely jelzi nekünk hány százaléknál jár a töltöttség.
A fülhallgatók egyébként a specifikáció szerint 50mAh-sak, de szerintem ennél kevesebb van bennük, mert körülbelül 2 óra zenehallgatás után már vissza kellett helyeznem őket a töltőtokba. Ez kevésnek mondható, pedig 5.0 Bluetooth-t használ az adatkommunikációra, amely mint tudjuk, jóval takarékosabb elődjeinél. 

Alfawise HQB Q32  
Alfawise HQB Q32  

Maga egység szintén fekete színű, mint már írtam körülbelül teljesen egyformák. A külső rész alatt egy kék és piros LED található, amely pulzálva világít. A dokkolóból nem egyszerű a kivétel, ugyanis a mágneses csatlakozók jól tartják a töltési pontoknál. Ami egyrészt jó, mert noha a zárható tető nem használ semmilyen rugós zárat, a fülesek biztosan nem fognak kiesni a helyükről.

A fülünkbe helyezve őket egy kedves női hang azonnal figyelmeztet minket, hogy melyik bal- és melyik a jobboldali egység. Én valahogy nagyon szerencsétlen voltam a használat során, mert rengetegszer felcseréltem őket.

A következő meglepetés akkor ért, amikor elindítottam az első zeneszámot. Bár az igazat megvallva, nem is volt nagy csalódás, hiszen valahol muszáj volt spórolnia a gyártónak. És egy fülhallgatónál min spóroljon a gyártó, a hangminőségen... Hogy mihez is tudnám hasonlítani? A hangzása körülbelül olyan, mint a piacokon, aluljárókban kapható 300-400 Forintos vezetékes csoda fülhallgatóké. Igaz itt nincs az a veszély, hogy 1 hét használat után kiszakad a kábel a fülesekből.

Alfawise HQB Q32Az AlfaWise HBQ Q32 termék a leírása alapján képes headsetként is funkcionálni, de használatát semmilyen körülmények között sem javasolnám. A lényeg, hogy anyóssal, nem kívánt barátokkal való telefonálásokat hamar rövidre lehet vele zárni.

Aki szeretne magának egy 1500mAh-s külső akkumulátort 5000 Forintért, annak mindenképpen tudom ajánlani a terméket. Aki viszont a zene élményéért akarná magának megvásárolni, annak két szóban tudom jellemezni a HBQ Q32-t: felejtse el. 

Ha azt nézzük, hogy a Redmi Airdots már 7500 Forinttól, sőt a kínai változat már 6500 Forinttól elérhető, és hangminőségben messze jobb, mint jelenleg tesztalanyunk, akkor sajnos azt tudom mondani, hogy AlfaWise termékének nem sok keresnivalója van a piacon.

Ezek után, ha akad olyan, aki mégis szeretné megrendelni 5000 Forintért a terméket, megtalálja a GearBest webáruház oldalán, vagy az alábbi hivatkozások valamelyikére kattintva:

ALFAWISE HBQ Q32 TWS FÜLHALLGATÓ
Érintőgombos - 15,99 dollár

ALFAWISE HBQ Q32 TWS FÜLHALLGATÓ
Nyomógombos - 15,99 dollár

ALFAWISE HBQ Q32 TWS FÜLHALLGATÓ
Érintőgombos + Töltéskijelzős - 16,99 dollár

További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok