Belépőszintő notch-os újdonságok: UMiDigi One és Elephone A4 Pro

| | Forrás: Kinatech
A napokban jelent meg a két gyártó kiválónak ígérkező készüléke a webáruházak virtuális polcain. Az UMiDigi One és az Elephone A4 Pro notch-os kijelzővel szerelt mobiltelefon ráadásul bevezető akcióban most rendkívül kedvező áron rendelhető.


Mindkét modell szinte hasonló paraméterekkel rendelkezik, és külsőre is nehéz megmondani elsőre, melyik az Elephone és melyik az UMiDigi készüléke. Ha jobban szemügyre vesszük őket, akkor azért némi különbséget észrevehetünk.

Kezdjük a közös pontokkal: mindkét modell szinte azonos méretű notch-os kijelzőt kapott, az Elephone A4 Pro 5,85 míg az UMiDigi One 5,9 colos méretben, felbontásuk egységesen HD+. 

A hátlap alatt a MediaTek idei középkategóriás rendszerchipjét, a nyolcmagos MediaTek Helio P23-at találjuk, amely mellett a kétmagos Mali G71 grafikus gyorsító dolgozik. A teljesítményéről több tesztünkben is írtunk, aki kíváncsi rá elolvashatja a legutóbbi Vernee X tesztben, amely készülékben szintén ugyanez a hardver szolgál.

Elephone A4 Pro memória, háttértár

A MediaTek SoC mellé 4 GB memóriát tervezett mindkét gyártó, a tárhelyben viszont már találunk eltérést: az Elephone A4 Pro 64 GB, míg az UMiDigi One 32 GB tárhelyet kapott. Igaz mindkét modellnél lehetőség van további tárhelybővítésre MicroSD kártya segítségével.

Míg háttértárban az Elephone került ki győztesen, addig üzemidő tekintetében az UMiDigi terméke húzhat be egy strigulát magának, ugyanis közel 20%-kal nagyobb kapacitású akkumulátort kapott (3550 mAh - 3000 mAh). Egy biztos, a rendkívül takarékos MediaTek SoC-nak köszönhetően, mindkét telefon 1-2 napot biztosan kibír egy töltéssel, komolyabb használat mellett is.
Gyorstöltés mindkét terméknél elérhető, az UMiDigi-nél USB-Type-C-n, míg az Elephone esetében Micro USB porton keresztül. Vezetéknélküli töltésre nincs lehetőség, aki ezt a kényelmi funkciót is szeretné élvezni, annak érdemes megnéznie az UMiDigi One Pro készüléket is.
UMIDIGI One fényképező

Ha a fényképezős képességeket nézzük, akkor észrevehetjük, hogy az Elephone A4 Pro csak egy hátlapi kamerát kapott, míg a UMiDigi modellje kettőt. Igaz, az eddigi teszteket alapul véve szinte biztosra vehető, hogy a 12MP+5MP-es és a szimpla 16MP-es fényképezőkkel készült képek között minőségben nem lesz nagy eltérés.

A jobb áttekinthetőség érdekében egy táblázatban is összeírtam a két készülék tulajdonságait. A pároshoz hozzávettem még az UMiDigi One Pro-t is, amely alig drágábban nyújt extra, kényelmi funkciókat.

  Elephone A4 Pro UMiDigi One UMiDigi One Pro
Kijelző: 5,85 col 5,9 col 5,9 col
Felbontás: 720x1512 720x1520 720x1520
SoC: Helio P23
(MT6763)
Helio P23
(MT6763)
Helio P23
(MT6763)
Memória: 4 GB 4 GB 4 GB
Tárhely: 64 GB 32 GB 64 GB
Hátlapi
kamera:
16 MP 12 MP + 5 MP 12 MP + 5 MP
Előlapi kamera: 8 MP 16 MP 16 MP
Akkumulátor: 3000 mAh 3550 mAh 3250 mAh
Töltés: Gyorstöltés Gyorstöltés Gyorstöltés + vezetéknélküli töltés
Csatlakozó Micro USB USB Type-C USB Type-C
NFC: nincs nincs van
Ár: 139,99 dollár
(~40 ezer Ft)
139,99 dollár
(~40 ezer Ft)
169,99 dollár
(~48 ezer Ft)

Adatkommunikáció terén mindegyik modell jól fel van szerelve, hiszen kapunk kétsávos Wi-Fi-t, bőséges 2G/3G/4G támogatást, Bluetooth-t és GPS-t.


Hátlapi ujjlenyomat olvasót ne keressünk, mindkét gyártó a jobb oldali gombba helyezte el a biometrikus szenzort. Az ujjlenyomatunk mellett az Android 8.1-es rendszert arcunk beolvasásával is feloldhatjuk, az előlapon található kamerák segítségével.

Mind az UMiDigi, mind az Elephone modellje már előrendelhető több webáruház kínálatából is, 139,99 dolláros áron. Az összeg magyar fizetőeszközre átszámítva körülbelül nettó 40 ezer Forintra jön ki. Ennyiért más Helio P23-as telefont nem találunk, így a két modell a jelenleg messze a legolcsóbban megvásárolható Helio P23-as mobiltelefon.

Az aktuális ajánlatokat megtalálhatjátok oldalunkon az adott készülék adatlapján, vagy az alábbi hivatkozásokra kattintva:

Elephone A4 Pro
Árak, tulajdonságok, képek

UMiDigi One
Árak, tulajdonságok, képek


UMiDigi One Pro
Árak, tulajdonságok, képek
További hírek

Tronsmart T6 Plus - Bluetooth hangszóró Luis Suárez ajánlásával

Aki Bluetooth hangszórókat keresett mostanában az interneten,  a JBL, Philips és egyéb nevesebb gyártók mellett biztosan találkozott a Tronsmart márkával is. Legújabb termékük, a Tronsmart T6 Plus mind tudásban, mind árban kiváló mutatókkal rendelkezik, ráadásul most remek promócióban vásárolható meg.

UMiDigi A3 Pro - Három kártyás megoldás a belépőszinten

Nagyobb kijelzővel, dual 4G VoLTE támogatással és három kártyás megoldással érkezett az UMiDigi A3 Pro, a belépőszintű UMiDigi A3 nagy testvére. Szerencsére a több memóriával és háttértárral érkező A3 Pro alig kerül többe, mint az alap, A3. 

UMiDigi F1 Play - 199,99 dolláros Redmi Note 7 vetélytárs

Az UMiDigi F1 Play a már korábban megjelent UMiDigi F1 telefon továbbgondolt változata, amely a második 48 MP-es kamerával szerelt modell a távol-keleti gyártótól. Az F1 Play a Redmi Note 7-hez hasonló paraméterekkel, de jóval olcsóbban került a boltokba.

Már rendelhető az UMiDigi csúcsmobilja, az UMiDigi S3 Pro

Az elmúlt hetekben rengeteg új információ derült ki az érkező UMiDigi csúcskészülékről, az S3 Pro telefonról. A 48MP-es kamerával és Helio P70-nel érkező modell bevezető ára sem vészes, így jó eséllyel indulhat az egyre sűrűbb középkategóriás mezőnyben.
Kommentek
Legújabb telefonok