Blackview Tab 13 - Augusztus végén érkezik a Blackview legújabb táblagépe

| | Forrás: Blackview (szponzorált)
Augusztus második felében érkezik a Blackview legújabb táblagépe, a Blackview Tab 13. A 10,1 hüvelykes kijelzővel, akár 10 GB memóriával, nagy akkumulátorral, Simo Internettel és Android 12-re épülő Doke OS_P 3.0 operációs rendszerrel szerelt Tab 13 tablet nyitóára egész barátira sikerült.
Blackview Tab 13

A Blackview gyártó korábban elsősorban strapamobiljairól vált ismertté mind a világban, mind hazánkban. Első táblagépét, a Blackview Tab 8-at még 2020. július 8-án dobta piacra, mely a vártnál nagyobb sikert aratott, köszönhetően kiváló árának.
A gyártó így úgy döntött, nem adja fel ezt a vonalat, nem sokkal később piacra került a Blackview Tab 10 Pro, a Tab 11 és idén májusban a Blackview Tab 12.

A Blackview Tab 13 rengeteg újdonsággal érkezik a hónap végén, mellyel a cég valószínűleg újabb elégedett vásárlókat szerez majd magának. Az alábbi infografikán jól látható, melyek a legfontosabb újítások az új táblagépen.


A Blackview Tab 13 névben a 13-as szám nem a kijelző méretére utal, hanem a sorozatra. A Tab 13 ugyanis egy 10,1 hüvelykes FullHD+ felbontású (1200x1920px) megjelenítőt kapott, amely megkapta a TÜV Rheinland alacsony kék fény és villogás nélküli tanúsítványait. Az alacsony kék fény tanúsítja, hogy amikor a Szemvédő mód engedélyezve van, a kijelző effektjei megfelelnek a TÜV Rheinland által jóváhagyott alacsony kék fény fény szabványoknak. A Szemvédő kijelző mód mellett megtalálhatjuk a sötét és az olvasó módot is a beállítások között.


Az új készülék az elődjeihez képest jóval nagyobb akkumulátort kapott, az összesen 7280mAh kapacitással rendelkező telepnek köszönhetően normál használat mellett, akár 30 óra üzemidő is kinyerhető.
Komolyabb igénybevétel esetén sem kell aggódni, nagy valószínűséggel a napot így is végig fogja bírni a Tab 13.


A gyorsaságra sem lehet panasz, hiszen a 128 GB-os tárhely mellett 6 GB belső memóriát találunk, melyet a gyártó később akár megfejelhet további 4 GB-tal. Így összesen lesz olyan változat is, amelyben 10 GB-nyi hely lesz elérhető az éppen futó alkalmazások számára.
Aki kevesli a 128 GB-os tárhelyet, az MicroSD kártya segítségével akár plusz 1 TB tároló kapacitást szerezhet.


A Blackview Tab 13 reklámanyagában hirdeti a SIMO internetes elérhetőséget. A SIMO igazából nem más mint egy szolgáltató, mely rengeteg mobil szolgáltatóval van szerződésben, és rajtuk keresztül osztja meg az internetet. Ennek köszönhetően nincs szükség SIM kártyára, ha távol otthonunktól szeretnénk az internetre csatlakozni. A cég leírása alapján a táblagép jelenleg a SIMO 1.0-t támogatja, amely csak néhány területen elérhető.

A SIMO lefedettségi térképe alapján Magyarország a támogatott országok közé tartozik. Az, hogy a SIMO segítségével milyen minőségű internetet érhető el a táblagéppel, azt egyelőre tapasztalat hiányában nem tudjuk megmondani.

SIMO internet

A fenti internet elérés mellett persze a hagyományos mobilinternetezésre is adódik lehetőség, a Tab 13 összesen két Nano SIM kártyát fogad, mellyel akár 4G-s hálózatokra is csatlakozhatunk. Szerencsére a támogatott mobil frekvenciák között megtalálhatjuk a hazánkban használatos LTE B20-as sávot is.
A tablet akár navigálásra is használható, hiszen a GPS/Beidou/Galileo és Glonass műholdak rálátásával gyors pozíciót tud adni a rendszer számára.

Az új táblagép, vagyis inkább az új operációs rendszer remek tulajdonsága, hogy akár számítógép funkcióban is használható az eszköz. Ez azt jelenti, ha aktiváljuk az úgynevezett PC Mode beállítást, akkor egy hasonló felületet kapunk mint egy asztali gépen: az alkalmazásokat ablakokban nyithatjuk meg, közöttük könnyedén váltogathatunk.

Blackview Tab 13 - PC Mode
A DokeOS_P 3.0 fantázia névre hallgató operációs rendszer Android 12-re épül, melyek már tartalmazzák a legfrissebb biztonsági frissítéseket.


A tervezők a megjelenés és a felhasználói felület mellett odafigyeltek a felhasználói élményre is. Ezért két darab PA hangszórót is elhelyeztek a táblagép alján. Az új hangadóknak köszönhetően a zenék, filmek jóval tisztábban és hangosabban szólnak, nem beszélve az árkategóriában ritkaság számba lévő sztereó hangzásról.


A Blackview Tab 13 a MediaTek Helio G85 rendszerchippel fog érkezni, amely igaz nem mai darab, de multimédiára és alkalmi játékra még mindig tökéletes.
A tablet három kamerával is büszkélkedhet, az előlapon egy 8 megapixeles Samsung képalkotó, míg a hátlapon két darab (13 + 0,3 MP) egység kapott helyet. Érdemes megemlíteni, hogy ezek a kamerák jóval elmaradnak minőségben a mobiltelefoktól, viszont videó telefonálásra vagy alkalmi képkészítésre megfelelnek.

Az alumíniumból készült ház méretein is csiszolt a gyártó, a 7,7 mm vékony táblagép így mindösszesen 450 grammot nyom.

Megjelenés és ár

A Blackview Tab 13 láthatóan több pontos is előrelépést mutat a gyártó korábbi modelljeihez képest, viszont ezen újítások szerencsére az árában nem fog megmutatkozni.


Egyelőre még nem vásárolható meg a tablet, erre egészen 2022. augusztus 22-ig várnunk kell. Megszerezni egyébként a gyártó hivatalos Aliexpress oldalán tudjátok majd, melynek elérhetőségét alább láthatjátok. Az új modell ára, bevezető akcióban 169,99 dollár lesz, amely magyar valutára átszámolva körülbelül 65 ezer Forintnak felel meg.

A terméket itt találhatjátok meg:

Blackview Tab 13 vásárlás
Ár: 169,99 dollár (~65 ezer Forint)
Rendelhető 2022. augusztus 22-től

A megjelenés dátumáig lehetőségetek van játszani is a gyártó Alis oldalán, melyen megszerezhetitek az öt Tab 13 valamelyikét. Ennek részleteit az alábbi oldalon olvashatjátok el.
További hírek

Meross MSL430 Smart Ambient Light teszt - Elegáns okos asztali lámpa elérhető áron

A Meross MSL430 asztali okos lámpa jutott el hozzám egy rövid teszt idejére. A terméket a gyártó hivatalos webáruházából rendeltem, ahonnan körülbelül két héten belül érkezett meg. A jelenleg is akciósan elérhető termék, 33,99 dolláros (~11 ezer Forintos) áron rendelhető meg.

Tronsmart Bang Max - Már rendelhető a Tronsmart 130 W-os parti hangszórója

Már rendelhető a Tronsmart eddigi legjobb, legerősebb Bluetooth parti hangszórója, a 130W-os,  3 utas Tronsmart Bang Max.

Egy kiszivárgott kép árulkodik a Realme GT 5 külsejéről

Egy internetes mikroblogon újabb kép szivárgott ki a Realme GT 5 telefonról, amely ezúttal az előlapjáról árulkodik. A kép alapján a kijelző körül szinte alig látható káva.

Hamarosan érkezik a Night Elf Ultra éjjellátó kamerával szerelt Ulefone Armor 22

Hamarosan érkezik az Ulefone legújabb strapamobilja, az Ulefone Armor 22. A 64 MP-es NightElf éjjellátó kamerával, 120 Hz-es kijelzővel, hatalmas akkumulátorral szerelt modell a népszerű Armor 21-et váltja le.
Kommentek
Legújabb telefonok