EKSA E900 Pro - 7.1 Gaming Headset teszt - Játékosokra fejlesztve

| | Forrás: Kinatech
Ezúttal egy megfizethető árú, vezetékes fejhallgató került hozzánk az EKSA cég jóvoltából, melyet ha már megkaptuk, egy gyorsteszt alá vetettük. Az E900 Pro egy virtuális 7.1-es fejhallgató, amely az asztali gépek mellett a konzolokon is bátran bevethető.

Az elmúlt időszakban több fej- és fülhallgató tesztet láthattatok oldalunkon, ennek elsődleges oka, hogy a külföldi gyártók szeretettel keresik meg oldalunkat ilyen jellegű reklámozási lehetőséggel. Szerencsére a sok ismeretlen cég között akad olyan, amelyeket mindenképpen érdemes megemlíteni, hiszen remek ár-érték arányú termékeket dob piacra. Erre nagyon jó példa a OneOdio fülesei, például a legutóbb tesztelt OneOdio A30 vagy a korábban nálunk járt OneOdio A70 is.


A jelenlegi tesztünkben szereplő EKSA kísértetiesen hasonlít a OneOdio céghez. A weboldalukat böngészve, a kézhez kapott csomag külsejét és tartalmát is egybevetve sok hasonlóságot lehet felfedezni a két márka között. A OneOdio elsősorban általános használatra nyújt különféle fülhallgatókat, addig az EKSA nem titkoltan a Gamer felhasználókat célozza meg termékeivel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a weboldalukon 17 darab különféle Gaming headset közül válogathatunk, míg a "sima" fejhallgatók között mindössze kettőt találunk.

Az EKSA E900 Pro jelenleg több üzletből is megrendelhető, a hivatalos Eksa.net oldalon kívül megtaláljuk a fejhallgatót a Banggood, és az Aliexpress, szintén EKSA hivatalos áruházának kínálatában is. A cikk írásának idejében érvényben lévő árak:
Az árak áttekintése után nézzük meg közelebbről az EKSA E900 Pro fejhallgatót.

EKSA E900 Pro - Virtuális 7.1 Surround - Vezetékes Gamer fejhallgató

A fejhallgató egy lila dobozban érkezett, melyen elől a termék képe, hátul pedig a részletesebb specifikációk láthatóak. A jobb felső sarokban egy matricán olvasható a "Register for free 24 months extended warranty" felirat, így ha beregisztráljuk az oldalra a terméket, máris érvényes a két éves garancia. Megjegyezném, hogy pont ugyanilyen matrica található a korábban már említett fejhallgatók dobozán is.
Az alsó részben nagy betűkkel jelzi a gyártó, hogy szinte bármilyen eszközön használható a termékük: PS4, Xbox One S/X, Nintendo Switch, PC. Természetesen ezek mellett bármihez csatlakoztathatjuk, amelyen találunk 3,5 milliméteres jack kimenetet.

  

A doboz mellé járt egy ajándék tartóállvány, amelyen kényelmesen tárolható a fejhallgató. A dobozban a szokásos leírások mellé négy kiegészítőt csomagoltak:
 • külső mikrofon
 • 3,5 mm-es átjátszó kábel (180 cm)
 • 3,5 mm-es jack elosztó
 • USB Type-C - USB-A kábel (180 cm)
A leírásban megtaláljuk az EKSA E900 Pro teljes tulajdonságlistáját:
 • Modell név: E900 Pro
 • Vezetékes működés: 3,5mm/USB (7.1 virtuális surround)
 • Vezeték nélküli működés: Nem
 • Impedancia: 118±3dB
 • Ellenállás: 32 Ω
 • Frekvencia átvitel: 20 Hz - 20 KHz
 • Hangszóró: 50mm
 • Mikrofon: külső csatlakozással
 • Mikrofon érzékenység: -42±3dB
 • Mikrofon méret: φ6.0*2,7mm
 • Ellenállás: 2,2KΩ
 • Fogyasztás: max 0,5mA

A fejhallgató igényes megjelenésű, fekete színű, mindenhol jól párnázott, fejünkre helyezve kimondottan kényelmes, amely azért nem minden termékről mondható el. A bal és jobboldali hangszórók 5 cm átmérőjűek, így a fülünk kényelmesen belefér a finoman párnázott, ovális alakú részekbe. Mindenkinek más és más forma az, amely illeszkedik a fejére, de az EKSA E900 Pro véleményem szerint szinte minden fejtípusra tökéletes lehet. Az általam tesztelt fejhallgatók közül ennek a formája, és nagysága jött be a leginkább, hosszabb játék után sem éreztem kényelmetlennek.
Piros pont a gyártónak a teljesen alumíniumból készült pánt keretnek, így szinte biztosan nem történhet az meg, hogy eltörjön az eszköz levétel, vagy szállítás közben.
A fekete szín mellett találunk egy-egy piros díszítő csíkot, illetve a két oldalon egy-egy piros LED-es fényt. Ez utóbbi természetesen csak akkor világít, ha USB kábelen keresztül használjuk az eszközünket.

A bal oldali egységen találjuk a különféle bemeneteket: egy USB Type-C és egy 3,5 mm-es jack audio és egy mikrofon csatlakozót, ahová a mellékelt zajszűrős mikrofont tudjuk csatlakoztatni. A mellékelt jack kábel bedugva, majd elfordítva az aljzatba tökéletes rögzítést biztosít. A kis lakat piktogram jelzi számunkra, merre kell elforgatni a csatlakozót, hogy megakadályozza annak kicsúszását. A csatlakozók mellett találunk egy nagyon hasznos mikrofon némító/felhangosító gombot, illetve egy hangerőszabályzót.Ahhoz, hogy kihasználjuk a 7.1 virtuális surround technológiát, szükségünk lesz a fejhallgató telepítőjére, melyet a hivatalos oldalról gyorsan letölthetünk. Ami meglepett, hogy a driver letöltése nem a gyártó saját szerveréről történik, a letöltés linkre kattintva az oldal egy Google Drive-os megosztásra navigál át bennünket. A telepítő körülbelül 60 MB-os, tartalmaz egy Win7-es és egy Win10-es csomagot, más operációs rendszer egyelőre nincs támogatva. A Windows 10 biztonsági okokból kétszer is rákérdezett a telepítésre, reméljük semmi rosszindulatú kódot nem rejtettek el a telepítőben az EKSA szakemberei. Mindenesetre a vírusirtóm a telepítés után sem jelzett semmit, így megnyugodtam.
Újraindítás után be is töltött a kis EKSA Audio Center nevű szoftver, melyben néhány apróbb beállítást módosíthatunk: van hangszín kiegyenlítő, mintavételi frekvencia állító, környezeti beállítások, Xear SingFX, Xear Surround Max.


A Xear SingFX egyszerűen működik, két beállítási lehetőség található benne, az egyikkel az énekhang magasságát növelhetjük, csökkenthetjük a zenékben, a másikban pedig az énekhangot emelhetjük ki, vagy éppen tüntethetjük el éppen szóló kedvenc nótáinkból. Mindkettő jó, és szórakoztató dolog, de állandóan biztosan nem használnám őket.

A Xear Surround Max lehetőséget ad, hogy a 7.1-es virtuális hangszórókat körbeforgassuk magunk körül, miközben a zene szól. Hogy ez vajon miért is hasznos valójában, arra nem jöttem rá.

A hangminőség, ebben az árkategóriában teljesen rendben van. A hangszórók nagyobbak, mint amit a legtöbb gamer fejhallgatónál megszokhattunk, az EKSA E900 Pro 50 milliméteres hangszóróival érezhetően jobb hangzást ad, mint a 40 milliméteres társai. A hangszórókban neodímium mágnes található, mely jobb minőségű, és nem utolsósorban jóval könnyebb, mint a hagyományos mágnesek. A hallható frekvencia tartományok jól kiegyenlítettek, játék közben minden apró zajt jól hallani, legyen szó fegyverlövedékről, gránátrobbanásról vagy egy dübörgő autóról.

A virtuális surround technológiának előnyeit elsősorban az FPS játékoknál használhatjuk ki, ahol fontos tényező lehet, hogy éppen merről érkezik felénk az ellenfél. Fontos megjegyezni, hogy a térhangzás csak szoftveres, azaz ugyanúgy a két hangszóróból fog szólni az adott hang, viszont a két oldali hang keveréséből úgy érezhetjük, mintha valóban többfelől érkeznének felénk a különböző zajok. Mint már fentebb írtam, a tökéletes térhangzás eléréséhez mindenképpen szükséges telepíteni a számítógépünkre az EKSA programját.

Mi a helyzet a zenehallgatással? Az eddig általam tesztelt fejhallgatók között játékban mindenképpen az EKSA fülese jönne ki győztesen, viszont a zenék terén már más a helyzet. A különféle stílusokat végighallgatva egyértelműen hiányoltam a basszust, és a magas hangok kissé tompák, az ének kevésbé volt tiszta. Ezen felhasználás mellett nem igazán tud érvényesülni a fejhallgató.

Összegzés

Az EKSA E900 Pro egy kiváló belépőszintű gamer fejhallgató, melyet akár 10 ezer Forintért megvásárolhattok. Igaz nincs RGB világítás és a vezeték nélküli működés is hiányozhat egyeseknek, de így legalább a folytonos töltögetéstől mentesül a felhasználó. A fejhallgató szinte bármilyen eszközön kiválóan használható: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, táblagép, telefon és még sorolhatnám.


Nagy kár, hogy a 7.1-es virtuális térhangzás csak számítógépen érhető el, de sima, sztereó hangszóróként is megállja a helyét az árkategóriáján belül. Windows 10-en egyébként nyugodtan bekapcsolható a Windows Sonic, amely szintén térhangzást fog eredményezni.
A zajszűrős mikrofon, amely meglepetésre kimondottan jóra sikerült, a gyors némító gomb, és az alumíniumból készült pánt keret szintén kiemelendő a terméknél.

Aki most szeretne olcsón, játékhoz fejhallgatót vásárolni, és annyira nem zavarja az RGB LED hiánya és a vezeték nélküli használat, annak bátran merem ajánlani az EKSA remek kis gamer fülesét.

Ha megtetszett a leírásból a fejhallgató, akkor az alábbi webáruházakból tudod beszerezni magadnak:
További hírek

SwitchBot Curtain - A megfizethető függöny okosító

Okosítsd fel otthonodat a SwitchBot Curtain függöny okosító rendszerrel, melyet most ráadásul remek akcióban rendelhettek meg. A SwitchBot Curtain segítségével telefonról távvezérelhetőek, vagy automatizálhatóak a lakásotokban található függönyök.

Zeblaze Ares - Retro okosóra potom áron

Retro külsővel, de modern belsővel dobta piacra legújabb okosóráját a Zeblaze, ráadásul most piszok olcsón juthattok hozzá. A Zeblaze Ares a 80-as évek japán kvarcóráit idézi, LCD kijelzővel, különböző aktivitásmérőkkel, Bluetooth 5.0-val, vérnyomás és véroxigénszint mérővel felszerelve.

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.
Kommentek
Legújabb telefonok