Elmarad az idei Mobil Világkongresszus (MWC 2020) a koronavírus veszélye miatt

| | Forrás: Gizmochina
A barcelonai szervezők törölték a február végére tervezett Mobil Világkongresszus (Mobil World Congress) vagy rövidebb nevén ismert MWC 2020 programjait az egyre nagyobb teret nyerő koronavírus veszély miatt. 

MWC 2020 lefújva

Az elmúlt években mindig nagy érdeklődés övezte a Spanyolországban megrendezett Mobil Világkongresszus eseményét, az idén viszont ez teljesen megváltozott. Már a hét elején több nagyobb cég mondta le az MWC-n való részvételét, ezek között voltak például az Amazon, AT&T, a Cisco, Ericsson, Intel, LG, Nokia, NVIDIA, Sony, Vivo, MediaTek, Deutsche Telekom és a HMD Global. A távolmaradás elsődleges oka, a Kínában tömeges megbetegedéseket okozó koronavírus volt. A cégek nem szerették volna dolgozóikat kitenni egy esetleges vírusfertőzésnek. 

A kimaradó cégek mellett azért maradtak nagyobb nevek, mint a Xiaomi, a Realme vagy a Huawei, akik már korábban jelezték az egészségügyi helyzet ellenére biztosan ott lesznek Barcelonában. 

Szerda estére megérkezett a végső döntés: a szervező GSMA közleményben adta közzé, hogy a koronavírus kiszámíthatatlan terjedése miatt, az idén nem tartják meg a MWC 2020 rendezvényt.
A döntés gyorsasága kissé meglepő, hiszen még a mai nap folyamán is arról volt szó, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón fog elhangzani a végső döntés. 

A döntés rengeteg embert érint, hiszen az évente megrendezendő kongresszus Barcelonának 10 ezernél is több alkalmi munkahelyet, és közel fél milliárd eurós bevételt jelentett volna. Nem is beszélve a világ minden tájáról érkező, több tízezres látogatóról.
További hírek

Brutális üzemidőt ígér az Oukitel WP6 strapatelefon

Most kiváló áron szerezhetitek be a 10 000 mAh-s akkumulátorral szerelt, Oukitel WP6 strapatelefont a Banggood áruházból. Bevezető akcióban már 47 ezer Forintért a tiétek lehet az IP68-as védettséggel rendelkező mobil.

Ulefone Armor 9 - FLIR hőkamera teszt

A közelmúltban megjelent, legújabb Ulefone strapatelefon, az Ulefone Armor 9 igazán különlegesre sikeredett, hiszen ez a gyártó első hőkamerával szerelt mobilja. A gyártó egy rövid videóban prezentálta, mire is képes a Armor 9 telefonban megtalálható FLIR hőkamera.

Zeblaze NEO 3 - Stílusos okosóra, olcsón

Megjelent a népszerű okosóra gyártó Neo sorozatának harmadik tagja, a Zeblaze Neo 3, amely letisztultságával, eleganciájával és nem utolsó sorban kiváló árával hódíthat a felhasználók körében.

LEMFO LEMD - Okosóra és vezetéknélküli fülhallgató egyben

Megérkezett a legújabb LEMFO okosóra, az igazán különleges, egyedi megjelenésű LEMFO LEMD. Az okos eszköz igazi érdekessége, hogy az óralapban egy kivehető vezetéknélküli bluetooth fülhallgatót is rejtőzik.
Kommentek
Legújabb telefonok