Elmarad az idei Mobil Világkongresszus (MWC 2020) a koronavírus veszélye miatt

| | Forrás: Gizmochina
A barcelonai szervezők törölték a február végére tervezett Mobil Világkongresszus (Mobil World Congress) vagy rövidebb nevén ismert MWC 2020 programjait az egyre nagyobb teret nyerő koronavírus veszély miatt. 

MWC 2020 lefújva

Az elmúlt években mindig nagy érdeklődés övezte a Spanyolországban megrendezett Mobil Világkongresszus eseményét, az idén viszont ez teljesen megváltozott. Már a hét elején több nagyobb cég mondta le az MWC-n való részvételét, ezek között voltak például az Amazon, AT&T, a Cisco, Ericsson, Intel, LG, Nokia, NVIDIA, Sony, Vivo, MediaTek, Deutsche Telekom és a HMD Global. A távolmaradás elsődleges oka, a Kínában tömeges megbetegedéseket okozó koronavírus volt. A cégek nem szerették volna dolgozóikat kitenni egy esetleges vírusfertőzésnek. 

A kimaradó cégek mellett azért maradtak nagyobb nevek, mint a Xiaomi, a Realme vagy a Huawei, akik már korábban jelezték az egészségügyi helyzet ellenére biztosan ott lesznek Barcelonában. 

Szerda estére megérkezett a végső döntés: a szervező GSMA közleményben adta közzé, hogy a koronavírus kiszámíthatatlan terjedése miatt, az idén nem tartják meg a MWC 2020 rendezvényt.
A döntés gyorsasága kissé meglepő, hiszen még a mai nap folyamán is arról volt szó, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón fog elhangzani a végső döntés. 

A döntés rengeteg embert érint, hiszen az évente megrendezendő kongresszus Barcelonának 10 ezernél is több alkalmi munkahelyet, és közel fél milliárd eurós bevételt jelentett volna. Nem is beszélve a világ minden tájáról érkező, több tízezres látogatóról.
További hírek

Az utánunk kémkedő alkalmazások 98%-át törölte a Google a Play Áruházból

A Google cég február elején megjelenő blog bejegyzésében közölte a jó hírt az Android tulajdonosokkal: a 2019-ben lezajlott nagytakarításnak köszönhetően a bizalmas adatokat gyűjtő alkalmazások 98%-a el lett távolítva a Play Áruházból.

A Xiaomi Mi 10 vásárlók közel 40 százaléka más márkától érkezett

A Xiaomi Mi 10 népszerűsége már az első pillanattól kezdve töretlen világszerte. Így nem meglepő, hogy az első szállítmányt pillanatok alatt elkapkodták. Igaz, arra senki nem számított, hogy mindez egyetlen perc alatt megtörténik.

Realme X50 Pro 5G - Hamarosan érkezik a Realme idei csúcsmobilja

Alig pár napja mutatták be a Xiaomi idei zászlóshajóit, a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro telefonokat, máris érkezik a következő nagy gyártó ütőkártyája, a Realme X50 Pro.

Ulefone Armor 7 vs. iPhone X - Törésteszt - És a győztes...

Az Ulefone egy új demonstrációs videóban mutatta be legújabb strapamobilját, az Ulefone Armor 7-et. A készítők a videóban három készüléket: az Armor 7, az Armor X3 és az iPhone X telefonokat dobták be a mély vízbe.
Kommentek
Legújabb telefonok