GPD Micro PC - Laptop a zsebedben

| | Forrás: TomTop (szponzorált)
A miniatürizált számítógépeket gyártó, GPD ismét egy különleges termékkel jelentkezett. A GPD Micro PC egy teljes értékű laptop, melyet akár könnyedén zsebre is vághatunk, hiszen mérete akkora, mint egy mai mobiltelefon.

A GPD cég különleges, 7 colos kijelzővel szerelt GPD Pocket 2 laptopjáról már írtunk korábban nektek. Ezúttal egy még kisebb, mindössze 6 hüvelykes mini számítógépet, a GPD Micro PC-t mutatjuk be, amely szerencsére már jóval barátibb áron rendelhető.

GPD Micro PC

A GPD Pocket 2 Mini Laptop valóban egy jól sikerült termék volt, viszont közel 180 ezer Forintos ára miatt nagyon kevesen tudták megvásárolni. A gyártó éppen ezért idén piacra dobta a GPD Micro PC-t, amelyet már körülbelül 112 ezer Forintért megvásárolhattok a TomTop oldaláról. A vásárláshoz szükséges kuponkód: WDGDPPC

GPD Micro PC
TomTop akció - Kuponkód: WDGDPPC
Ár: 112 ezer Forint (379,99 USD)

A GPD MicroPC valójában egy miniatürizált laptop, 6 colos HD (1280x720 pixeles) felbontású érintőkijelzővel és teljes értékű billentyűzettel. A mérete pedig vetekszik egy mai mobiltelefonéval, mindössze 15 centiméter széles és 11 centiméter magas, a vastagsága is alig több mint 2 centiméter, így akár zsebünkben is magunkkal hordhatjuk. A tömege már egy kicsit többet nyom, mint egy telefon, de 440 grammos tömegével a laptopok között pillekönnyűnek számít.

A hátlap alatt egy Intel Celeron 4100 processzor található, 8 GB DDR4 memória és 128 GB SSD társaságában. A 10W-os TDP-vel rendelkező Intel processzor egyértelműen jó választás, és erősebb is, mint a Microsoft hasonló termékében, a Surface Go mini laptopban található Intel 4415y. 


A gyors működéshez, és a kevés töltési időhöz erősen hozzájárul az M2-es csatolófelülettel rendelkező 128 GB-os SSD tárhely. A sebességre nem lehet panasz, a tároló olvasási sebessége 576 MB/s, míg írásban 465 MB/s-os tempóra képes.

A GDP Micro PC akkumulátorának mérete 2x3100mAh, amely körülbelül 6-8 órányi irodai munkára elegendő. A töltésre is odafigyelt a gyártó: a PD 2.0 (Power Delivery) szabványnak köszönhetően fél óra alatt már közel 50%-ig tölthető a készülék. Ráadásul a Micro PC minden fajta, 5V/3A-s mobiltöltővel is kompatibilis, így akár külső akkumulátorról is tölthető.

A aprócska laptopra a Microsoft teljes értékű operációs rendszere, a Windows 10 Pro került fel, de aki a LINUX vonalon mozog, annak jó hír, hogy a gép kompatibilis az Ubuntu MATE rendszerrel is.


A mini gép gazdagon felszerelt mind vezetékes, mind vezeték nélküli csatlakozás terén. A kétsávos Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) és Bluetooth (4.2) támogatás mellett rengeteg be- és kimeneti port került fel a készülék oldalaira: a VGA és a HDMI 2.0 portoknak köszönhetően szinte bármilyen külső megjelenítőre (monitorra, projektorra) ráköthető.
További aljzatokat is találhatunk: 3xUSB 3.0, RJ45 Ethernet, USB Type-C port, MicroSD foglalat illetve mikrofon/fejhallgató csatlakozó.

 A teljes értékű, QWERTY billentyűzet háttér világítással is rendelkezik, a gombok felett találjuk az egérgombokat és a görgőt, a jobb felső sarokban pedig a érintőpadot. Mivel az egész billentyűzet mindössze kb. 15 cm x 9 cm méretű, így biztosan kell majd egy kis idő, míg megszokjuk a rajta való gépelést, és navigálást.

A kis méret ellenére rendkívül masszív borítást kapott a GPD mini számítógépe, az érintőkijelzőt pedig Corning Gorilla Glass 4 védi a külső fizikai hatásoktól. 

Sok passzív hűtésű laptop/számítógép gyengesége, az úgynevezett throttling jelenség. Ez akkor következik be, amikor a processzor túl magas hőmérsékletre melegszik fel, és a gép a túlmelegedés megelőzésének céljából visszavesz a teljesítményéből. 
Szerencsére a GPD Mini PC esetében ezt kiküszöbölte a gyártó, ugyanis a hátlap alatt aktív hűtést találunk. Vagyis pontosabban félig aktív, félig passzív megoldásról van szó, ugyanis a felhasználó döntheti el, éppen melyik módot szeretné használni. Erre egy külön ventilátor kapcsoló gombot találunk a billentyűzet tetején.

A különleges megjelenésű mini laptopot most kuponkóddal olcsóbban tudjátok megvásárolni a TomTop áruházból. A WDGDPPC kódot megadva a GPD Mini PC végső ára körülbelül 112 ezer Forint (379,99 dollár).

Az ajánlatot megtalálhatjátok a TomTop webáruház oldalán, vagy közvetlenül az alábbi linkre kattintva:

GPD MICRO PC
TomTop akció - Kuponkód: WDGDPPC
Ár: 112 ezer Forint (379,99 USD)

További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok