Honor Band 5 - Akcióban a Honor népszerű okoskarkötője

| | Forrás: TomTop (szponzorált)
Egész jó áron lehet most hozzájutni a hazánkban is népszerű okoskarkötőhöz, a Honor Band 5-höz. A véroxigénszint mérővel szerelt okos eszközt a TomTop akciójában most körülbelül 8000 Forintért tudjátok megrendelni.

Az olcsóbb okoskarkötőkből rengeteg kiváló, olcsó termék közül válogathatunk. A tavalyi Xiaomi Mi Band 4 vagy a Mi Band 5 körülbelül 10 ezer Forint környékén vásárolható meg. A Honor Band 5 ára itthon szintén 10 ezer Forinttól indul. Aki egy kicsit szeretne spórolni, annak érdemes ellátogatnia a TomTop oldalára, ahol jelenleg 26,99 dollárért, azaz körülbelül 8000 Forintért, ingyenes szállítás mellett vásárolható meg a kiváló okos eszköz.

Az ajánlatot itt találhatjátok meg:

Honor Band 5 vásárlás
TomTop akció
Ár: 8000 Forint (26,99 dollár)

Honor Band 5

A Honor aktivitásmérői a Xiaomi Mi Band széria méltó ellenfele volt eddig is, a Honor Band 5 megjelenésével pedig tovább fokozódott a harc.A Honor terméke, az előd, Honor Band 4-ben is használt, 0,95 hüvelykes, 240x120 pixeles felbontással rendelkező (282 ppi) színes, érintésre érzékeny AMOLED kijelzőt kapta, amely 45 karaktert képes egyszerre megjeleníteni.
A technológiának köszönhetően, a kijelző kellően fényerős, így napsütésben sem lesz gond a használatával.

A rendszer rendkívül mutatós, színes, igényes felületet kapott, és az alap témán túl rengeteg különböző kinézetből (Watch Face) válogathatunk. Nem csak a belső variálható, a Honor Band 4-hez hasonlóan szíjakból is találunk többféle színt is, így mindenki a saját igénye szerint rakhatja össze jövendőbeli óráját.

Méretben szinte semmit nem változott elődjéhez képest, a szíj 10,7 - 11,5 centiméterig állítható, szélessége 1,65 centiméter. A kijelzőt tartalmazó fő egység mérete 4,3 x 1,72 centiméter és tömege is mindösszesen 22,7 gramm.

Természetesen a vízállósággal sem lesz gond, a dobozon olvasható 5ATM jelölés azt jelenti, hogy esőben, kézmosáskor, zuhanyzás, fürdés esetén, és vízi sportoknál akár 50 méteres mélységig nyugodtan használhatjuk az okos eszközünket.


A szokásos sportok, mint futás, biciklizés,séta mellett úszás közben is folyamatosan mérhetjük pillanatnyi aktivitásunkat. Jó hír az úszóknak, hogy a Band 5 számolja a karcsapásokat is, amelyből egy nem túl bonyolult képlet segítségével kiszámítja az átlagos SWOLF értékeket.

Az eszköz tartalmazza a sporthoz szükséges legfontosabb szenzorokat, így megtaláljuk benne a gyorsulás érzékelőt, és a továbbfejlesztett pulzusmérőt (optikai pulzusszenzorral - TruSeen 3.5). Ez utóbbi a nap 24 órájában képes folyamatosan figyelni a szívverést, és túl magas, alacsony, vagy rendellenes értékek esetén figyelmeztetést küld a viselője számára.

GPS modult ebben az árkategóriában ne keressünk, az útvonalakat a telefonunk GPS-e segítségével rögzíti az óra.
A karkötőbe véroxigénmérő szenzor (Sp02) is került, amely, mint tudjuk a konkurens Mi Band 4-ből kimaradt. Ez a mérőeszköz sok esetben adhat hasznos információt, ugyanis alacsony véroxigénszint okozhat kimerültség érzést, szédülést, rossz közérzetet vagy más egészségügyi problémákat. Sokan várták a vérnyomásmérő funkciót, de ez most kimaradt a Band 5-ből, talán majd a követőző verzióban viszont látjuk ezt az új funkciót is.


A Honor Band 5 a szokásos okosórás funkciókkal rendelkezik: pontos idő, dátum, időjárás megjelenítése, értesítések megjelenítése, bejövő hívások kezelése vagy multimédia lejátszó irányítása. Az eszköz kompatibilis az összes Android telefonnal, illetve az IoT eszközök vezérlése sem okoz neki gondot. Természetesen a legtöbb funkcióhoz szükséges a folyamatos Bluetooth kapcsolat a telefonunkkal, amely ennél a modellnél a Bluetooth 4.2-re támaszkodik.

Mindezek mellett olyan kényelmi funkciók kerültek az órába, mint az érintés nélküli vezérlés, elveszett telefonunk megkeresésének lehetősége (Bluetooth távon belül), de akár mobiltelefonunk kameráját is távvezérelhetjük vele.


Az alvásmegfigyelés sem maradhatott ki a karkötőből, melyet a gyártó ezúttal is a saját TrueSleep algoritmusával felügyel. Az eszköz a Mi Band 4-hez hasonlóan figyeli a REM fázist, kimutatja a mély és könnyű alvást illetve az éjszaka ébren eltöltött időt. Az órához járó szoftver pedig az adatokat kielemezve ad különféle tanácsokat a jobb, és pihentetőbb alváshoz.

A készülékben található 100mAh-s akkumulátort körülbelül másfél óra alatt lehet teljesen feltölteni, és használattó függően körülbelül 6-14 naponta kell újra tölteni. Ami jó hír, hogy a töltéshez nem kell kivenni az egységet a szíjból, a töltő egyszerűen rácsatlakoztatható. Ami viszont negatívum, hogy üzemidőben elmarad a Mi Band 4-től, amely hasonló használat mellett akár 20 napos üzemidőt ígér.

A Honor Band 5 egy jól összerakott termék lett, méltó folytatása a házon belüli Honor Band 4-nek, és méltó ellenfele a Xiaomi Mi Band 4, vagy akár a Mi Band 5 okoskarkötőnek is. Jelenlegi ára, és egy-egy plusz funkciója, könnyebb használhatósága sokaknak lehet döntő a konkurenciával szemben. Persze vannak ellenérvek is, például a Mi Band 4/5-höz képest rövidebb üzemidő, vagy a Bluetooth 5.0 hiánya.

Honor Band 5 vásárlás
TomTop akció
Ár: 8000 Forint (26,99 dollár)
További hírek

OneOdio A30 teszt - Aktív zajszűrős fejhallgató elérhető áron

Megérkezett az aktív zajszűrővel ellátott OneOdio A30 vezeték nélküli fejhallgató, melyet akciós áron már 14 ezer Forintért bezsebelhettek. A nálunk járt újdonság kiválóra vizsgázott, így bárkinek bátran ajánljuk.

Blitzwolf BW-GD1 - Megfizethető számítógépasztal játékosokra tervezve

Megérkezett az itthon is népszerű, megfizethető termékeiről ismert Blitzwolf gyártó első számítógépasztala, a Blitzwolf BW-GD1, melyet most bevezető akcióban, európai raktárkészletről rendelhettek meg.

Jumper EZBook X3 Air - Ultrakönnyű laptop EU raktárról

Akciós áron, európai raktárkészletről rendelhető a Jumper ultrakönnyű, teljes fémborítással rendelkező notebookja, a JumperEZBook X3 Air. A kiváló laptop kuponkóddal már 115 ezer Forintért megrendelhető.

Ezek most a legolcsóbb Snapdragon 865-ös telefonok

Mai cikkünkben bemutatjuk a jelenleg elérhető, három legolcsóbb Snapdragon 865 processzorral szerelt mobiltelefont, melyek teljesítményével jó pár évig biztosan nem lesz gondunk.
Kommentek
Legújabb telefonok