Megérkeztek az Elephone új csúcskészülékei: az Elephone U és az U Pro

| | Forrás: GearBest
Két csúcsmobillal frissítette termékpalettáját az Elephone, mindkét modell lekerekített 18:9-es AMOLED kijelzőt és 6 GB rendszer memóriát kapott. Az Elephone U és az Elephone U Pro között a legnagyobb különbség a rendszerchipben keresendő. A két telefont jelenleg előrendelési akcióban lehet megvásárolni a GearBest webáruházból.

Elephone U és Elephone U Pro

A MediaTek P23-mal szerelt Elephone U előrendelési akcióban 349,99 dollárért (~88 ezer Forint), míg a jóval erősebb, Snapdragon 660-nal érkező  Elephone U Pro pedig 419,99 dollár (~105 ezer Forint). Mindkét modell HK raktárról rendelhető, ami azt jelenti, hogy választható az EU Express szállítás, amelyről részletesebben olvashattok korábbi cikkünkből

Az ajánlatokat megtaláljátok a GearBest oldalán, vagy az alábbi hivatkozásokra kattintva:

Elephone U
GearBest előrendelési akció
349,99 dollár ~ 88 ezer Forint

Elephone U Pro
GearBest előrendelési akció
419,99 dollár ~ 105 ezer Forint

Az Elephone tavalyi csúcsmodellje, az Elephone S8 oldalunkon is nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően kiváló felszereltségének, megnyerő külsejének, és nem utolsó sorban remek árazásának. Jelenleg ezt a modellt EU raktárról is megrendelhetitek, szintén a GearBest kínálatából.

A cikkünkben szereplő két új modell váltja a tavalyi S8-at, mindkettő mind belsőben, mind külsőben többet nyújt, mint az eddig elérhető csúcskészülék. 

Elephone U Pro

Az Elephone U és az Elephone U Pro nem sokban különböznek egymástól, mindkét mobil két variánsban kerül forgalomba. Az olcsóbbak 4 GB memóriával és 64 GB belső tárhellyel érkeznek, a magasabb felszereltségűek pedig 6 GB memóriát és 128 GB tárolót kaptak. 

Mindkét verzióban egy Gorilla Glass 5-tel borított, 5,99 colos, FHD+ felbontású és 18:9-es képarányú AMOLED kijelzőt találunk, amely szinte a teljes előlapot elfoglalja. A nagyméretű kijelző ellenére jól kezelhető a telefon, szélessége szinte megegyezik egy normál, 5,5 colos mobiléval. 

Elephone U kijelző

A hasonlóságoknak még itt nincs vége, a hátlapon található 13MP + 13MP-es dupla kamerás rendszer mindkét variánsban megtalálható. Az elsődleges szenzor a színek információit rögzíti, míg a másodlagos, úgynevezett mono szenzor, a részleteket és a fény adatokat tárolja el. A dupla képalkotó segítségével jobb minőségű képek születnek, akár gyengébb fényviszonyok között is. Az ArcSoft algoritmusát használva pedig kiváló bokeh (elmosott háttér) hatású fotókat is készíthetünk mindkét Elephone újdonsággal.

Biztonság terén az U és az U Pro is jól áll, a már manapság alapfelszereltségnek számító ujjlenyomatolvasó mellett, arcfelismerő rendszer is támogatott. 

És akkor jöjjenek a különbségek, ezeket a jobb áttekinthetőség kedvéért egy táblázatban foglaltam össze:

  Elephone U Elephone U Pro
Rendszerchip:  MediaTek Helio P23 Snapdragon 660
Rendszer: Android 7.1
(később 8.0)
Android 8.0
Akkumulátor: 3620mAh 3550mAh
Bluetooth: 4.0 5.0
Töltés: Gyorstöltés Gyorstöltés +
Vezetéknélküli töltés

A fenti táblázatból jól látható, hogy az elsődleges különbség a rendszerchipben keresendő. Az Elephone U készülékben megtalálható nyolcmagos MediaTek Helio P23 sem tekinthető gyengének, hiszen a legtöbb idei középkategóriás mobilban ezt találjuk. Mind nyers erőben, mind grafikus képességekben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt.
Az Elephone U Pro telefonban megtalálható, meglepően erősre sikeredett Snapdragon 660-at tavaly ősszel mutatták be. A Qualcomm kiválósága a teljesítménytesztekben sokszor megközelíti a felsőkategóriás Snapdragon 835-ös lapkát, a SoC nyolc darab 64 bites Kyro processzormaggal rendelkezik, melyek maximálisan 2,2 GHz-en képesek működni. A grafikus feladatokért a szintén kiváló teljesítményű Adreno 512 gondoskodik, amely közel 30%-kal erősebb, mint elődje volt.

Hálózatok terén sincs miért panaszkodni, a tulajdonságok között megtaláljuk a kétsávos WiFi-t, Bluetooth-t, a hazánkban is elérhető 2G/3G/4G hálózatok (köztük a B20-as LTE) támogatását, így itthon is kötöttségek nélkül használhatjuk.

Elephone U

Az Elephone U Pro gyárilag már az Android 8.0-s rendszerrel érkezik, míg a Elephone U csak később frissül az Android 7.1-es rendszerről Oreo-ra. Mindkét variánst nemzetközi piacra szánják, így a rendszer természetesen magyar nyelvre is beállítható.

Az Elephone új modelljei már előrendelhetőek a GearBest webáruházból, a szállítást az oldal információ szerint, február 8-20-a között kezdik meg. Jelenleg még csak a jobban felszerelt verziók vásárolhatók meg, a 6/128GB-os Elephone U ára jelenleg bevezető akcióban 349,99 dollár (~88 ezer Forint), míg az erősebb, 6/128GB-os Elephone U Pro ára 419,99 dollár (~105 ezer Forint). Az ajánlatokat megtaláljátok a GearBest oldalán, vagy az alábbi linkekre kattintva:

Az ajánlatokat megtaláljátok a GearBest oldalán, vagy az alábbi hivatkozásokra kattintva:

Elephone U
GearBest előrendelési akció
349,99 dollár ~ 88 ezer Forint

Elephone U Pro
GearBest előrendelési akció
419,99 dollár ~ 105 ezer Forint

Végül egy rövid videó a készülékekről, amelyben a legfőbb paramétereket foglalják össze az Elephone munkatársai:

További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok