Meross MSL430 Smart Ambient Light teszt - Elegáns okos asztali lámpa elérhető áron

| | Forrás: Meross (Szponzorált)
A Meross MSL430 asztali okos lámpa jutott el hozzám egy rövid teszt idejére. A terméket a gyártó hivatalos webáruházából rendeltem, ahonnan körülbelül két héten belül érkezett meg. A jelenleg is akciósan elérhető termék, 33,99 dolláros (~11 ezer Forintos) áron rendelhető meg. Ráadásul a "15DEC" kóddal további 15% kedvezményt kaphattok az első megrendelésetek mellé a Meross webáruházban. Összesen kuponkóddal 28,89 dollárt kell fizetni a lámpáért, ez magyar valutára átszámítva körülbelül 9600 Forint. Ez az összeg tartalmazza az ÁFA és a szállítás költségeit is.

A terméket itt tudjátok megvásárolni:

MEROSS MSL430 Okos asztali lámpa
Ár: 9600 Forint
Kuponkód: 15DEC

 
Mielőtt belevágnánk a tesztbe, röviden bemutatnám magát a Meross gyártót. A céget 2016-ban alapították, azóta több mint 20 országban érhetőek el termékeik. A cég portfóliója elsősorban okos eszközökből áll, a kínálatban találunk okos konnektorokat, lámpákat, izzókat, túlfeszültség védőket és radiátor termosztátokat. A termékek szinte mindegyike támogatja a legismertebb okos otthonokat, például Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant vagy SmartThings, így ezeket könnyedén hozzáadhatjuk már meglévő rendszerünkhöz.

A Meross MSL430 teszt

A lámpa egy hosszúkás fehér dobozban érkezett hozzám, melyen a termékről készült fotókat, kiemelt funkciók illetve a főbb specifikációk lathatóak. A dobozban a lámpán kívül egy hálózati adapter és egy rövid leírás rejtőzött. 


 
A henger alakú lámpa méretei (10 cm x 10 cm x 20 cm) pont ideálisak, bármely környezetben jól mutat a lakásban. Elhelyezhetjük a hálószobában az éjjeliszekrényen, de gyerekszobába is hasznos eszköz lehet. 
A lámpa alsó szürke részéhez tudjuk csatlakoztatni a 12V/0,5A-s hálózati adaptert, ezen kívül más csatlakozási pont nincs az eszközön.

 
A felső részét egy üveghatású búra fedi, mely szerencsére nem gyűjti az ujjlenyomatokat, és a karcokra se érzékeny. Bár ez a része mindenképpen sérülékény, leejtés esetén könnyen megrepedhet a burkolat. Az eszköz legtetején egy szürke, kör alakú érintésre érzékeny felület került.


A lámpa manuálisan történő működtetése rendkívül egyszerű. Ha a lámpa ki van kapcsolva, akkor egyszeri rövid érintéssel kapcsolhatjuk be. Amennyiben 5 másodpercig tartjuk lenyomva a felső részt, akkor az eszköz alaphelyzetbe áll.

Ha a lámpa be van kapcsolva, akkor rövid érintéssel a fény színét változtathatjuk meg. Összesen 8 szín közül válogathatunk: meleg fehér, természetes fehér, hideg fehér, narancs, piros, türkiz, zöld, lila. Hosszú érintéssel a fényerőt szabályozhatjuk tíz lépésben. A legmagasabb fényerő képes bevilágítani egy kisebb szobát is, de azért a maximálisan 6W-os teljesítményű 360 fokban világító lámpatesttől ne várjunk hatalmas fényáradatot, de nem is erre találták ki. 
A fényforrás kikapcsolásához kétszer kell röviden megérinteni a felső kört.
 
Természetesen egy okos lámpa akkor válik teljes értékűvé, ha csatlakoztatjuk telefonunkhoz vagy táblagépünkhöz. A csatlakoztatás szerencsére rendkívül gyorsan és egyszerűen történik.
 
Elsőként le kell töltenünk a Meross App nevű alkalmazást Android vagy iOS a eszközünkre, majd egy email címmel és egy jelszóval regisztrálnunk kell a rendszerbe. Az alkalmazás kilenc nyelven elérhető, de sajnos a magyar hiányzik közülük. Szerencsére az alkalmazás használata egyszerű, így nyelvtudás nélkül is elsajátítható. 

 

A lámpa csatlakoztatása gyorsan elvégezhető, a program minden lépésről szövegesen és animációval is részletesen tájékoztat. A működéshez nem szükséges külön HUB eszköz, hiszen a lámpa közvetlenül csatlakozik az otthoni vezeték nélküli hálózathoz.
A beállítás első lépéseként be kell kapcsolni a lámpát, ekkor a hálózati csatlakozó melletti piros LED lassan villogni kezd. Ezután csatlakoznunk kell a készülék saját Meross_ kezdetű WiFi hálózatához, és meg kell adnunk az otthoni vezeték nélküli hálózat adatait. Fontos megjegyezni, hogy az eszköz csak 2.4GHz-es vezeték nélküli hálózatokkal működik. Ha minden adatot jól adtunk meg, akkor körülbelül egy perc alatt beállítja és csatlakoztatja magát a készülék az otthoni hálózatunkra.

 
 
 
Nekem ezután rögtön fel is ajánlott az alkalmazás egy firmware frissítést, melyet körülbelül 2 perc alatt el is végzett a készülék. 
 
Az alkalmazáson keresztül bárhonnan be- és kikapcsolható az eszköz, illetve egyszerűen állítható a lámpa fényereje, és a színe.Külön fület kapott a fehér szín, különféle színhőmérsékleti (2700-6500K) beállításokkal. A színbeállítások egy kör alakú színpalettáról változtathatóak. 

Az alkalmazáson belül megtalálhatjuk még a készülék leírását, beállíthatjuk az időzónát, a pontos időt. Láthatjuk az aktuális Wi-Fi jelerősséget, a HomeKit beállítási kódot, az eszköz aktuális Firmware és Hardver verzió számát illetve a készülék MAC címét. 

A Meross alkalmazáson belül külön előre programozott jeleneteket (Scenes) készíthetünk. Itt egy vagy több Meross termék beállításait végezhetjük el, és menthetünk le. A jelenet kiválasztásakor az összes beállított eszköz aktiválódik. 

 

Ezen kívül lehetőségünk van különféle rutinok beállítására is a különféle eszközök esetén. Például beállíthatjuk, hogy a tesztünkben szereplő lámpát minden nap nap nyugtakor kapcsolja be, és napkeltekor kapcsolja ki. De megadhatunk óra, perc időpontot is, sőt még azt is kiválaszthatjuk, hogy a hét melyik napján, vagy napjain történjen meg a be/ki kapcsolás.
Ugyanebben a részben aktiválható a lámpa automatikus kikapcsolása. Ebben az esetben meg kell adnunk, hogy minden egyes bekapcsolás után hány perc múlva kapcsoljon ki az eszköz. 

Amennyiben integráljuk már meglévő okos otthon rendszerekkel (Alexa, Google Assistant, SmartThings, Apple HomeKit), további lehetőségek nyílnak meg előttünk a lámpa használatára.

Összegzés

A Meross MSL430 Smart Ambient Light egy elérhető árú, könnyen kezelhető okos asztali lámpa, melyet a lakás bármely helyiségében el tudok képzelni. Az alkalmazás egyszerűen beállítható laikusok számára is. Mivel nincs szükség külön HUB eszközre, így megkönnyíti a lámpa otthoni telepítését. A cég kevés terméket forgalmaz, viszont a támogatásra odafigyel. A vásárlók elégedettségét jól mutatja a több mint 1 milliós letöltéssel rendelkező alkalmazásban adott 4,5-es értékelési átlag. Az alkalmazáson belüli fórum is rendkívül aktív, csak decemberben rengeteg friss hír, érdekes poszt jelent meg a különféle termékekhez kapcsolódóan. 

A Meross okos lámpáját a hivatalos webáruházból ingyenes szállítással és az éppen futó 15DEC kuponkóddal mindössze 9600 Forintért (28,89 dollárért) rendelhetitek meg. 

MEROSS MSL430 Okos asztali lámpa
Ár: 9600 Forint
Kuponkód: 15DEC

Megjegyzés: ha az oldalról rendeltek, mindig figyeljetek arra oda, hogy a termékeknél mindig az EU változatot tegyétek a kosárba.
További hírek

Tronsmart Bang Max - Már rendelhető a Tronsmart 130 W-os parti hangszórója

Már rendelhető a Tronsmart eddigi legjobb, legerősebb Bluetooth parti hangszórója, a 130W-os,  3 utas Tronsmart Bang Max.

Egy kiszivárgott kép árulkodik a Realme GT 5 külsejéről

Egy internetes mikroblogon újabb kép szivárgott ki a Realme GT 5 telefonról, amely ezúttal az előlapjáról árulkodik. A kép alapján a kijelző körül szinte alig látható káva.

Hamarosan érkezik a Night Elf Ultra éjjellátó kamerával szerelt Ulefone Armor 22

Hamarosan érkezik az Ulefone legújabb strapamobilja, az Ulefone Armor 22. A 64 MP-es NightElf éjjellátó kamerával, 120 Hz-es kijelzővel, hatalmas akkumulátorral szerelt modell a népszerű Armor 21-et váltja le.

Piszkosul alacsony áron nyit a HOTWAV Cyber 13 Pro strapamobil

Kiváló bevezető akcióban rendelhető a HOTWAV legújabb strapamobilja, a Cyber 13 Pro készülék. A hatalmas akkumulátorral, rengeteg memóriával szerelt mobiltelefon ára az augusztus végi premier időszakában mindössze 99,99 dollár lesz.
Kommentek
Legújabb telefonok