OneOdio A30 teszt - Aktív zajszűrős fejhallgató elérhető áron

| | Forrás: OneOdio.com
Megérkezett az aktív zajszűrővel ellátott OneOdio A30 vezeték nélküli fejhallgató, melyet akciós áron már 14 ezer Forintért bezsebelhettek. A nálunk járt újdonság kiválóra vizsgázott, így bárkinek bátran ajánljuk.

OneOdio A30 - Fejhallgató

Legutóbb a OneOdio A70 fejhallgató járt nálunk egy rövid teszt erejéig. A számunkra addig ismeretlen gyártó, egy rendkívül minőségi, jól összerakott, remek hangzásvilággal rendelkező fejhallgatót tett le az asztalra, melyet ráadásul piszkosul olcsón, EU raktárról tudtatok megrendelni. 

Bevezető - elérhetőség

A OneOdio A30 a gyártó aktív zajszűrős (ANC) termékcsaládjának legújabb tagja, mely az A40-es szériát váltja. A OneOdio európai raktárkészlettel rendelkezik, és minden termékére 2 év jótállást vállal, amely kimondottan pozitívan hangzik. 
Ha a hivatalos oldalról rendelitek a fejhallgatót, akkor a szállítás is rendkívül gyors, általában egy héten belül megérkezik a termék. A gyártó minden megrendelés mellé ad valami ajándékot is, a hozzánk érkezett termékhez például egy asztali állvány illetve egy igényes hordozózsák járt. Eddig két termék járt nálunk, egyik sem okozott csalódást, főleg ha azt nézzük, hogy egyik ára sem érte el a 15 ezer Forintot. 

A OneOdio A30 vezeték nélküli fejhallgató jelenleg 55,99 euróért van fent a hivatalos oldalon, amely már alapból jó árnak mondható, de a GET30 kuponkóddal további 30 százalékot faraghattok a végső árból. Így kuponkóddal a végösszeg 39,20 euró, azaz körülbelül 14 ezer Forint.

A terméket a hivatalos oldalon, ezen a linken keresztül tudjátok elérni, megrendelni:

OneOdio A30
Vezeték nélküli, aktív zajszűrős fejhallgató


OneOdio A30 - Aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgató

A termék egy kis méretű szürke-fehér dobozban érkezett, melyben megtaláljuk egy finom, bőrszerű hordozó zsákban a fejhallgatót, és a hozzá járó kiegészítőket. Az ajándék ezúttal is külön érkezett: a plusz egy fekete kis zsákocska, és egy összeszerelhető asztali tartóállvány.

OneOdio A30 - Teszt - Doboz

Az eredeti dobozban található kiegészítők listája:

 • Egy fekete hordozó táska
 • USB Type-C töltőkábel (50 cm)
 • Egy 3,5 mm jack-jack kábel (120 cm)
 • Jack repülőgép csatlakozó átalakító
 • Felhasználói kézikönyv (angol/német/kínai nyelven)
Oneodio A30 Teszt - Doboz tartalma

A termék mellé minden hasznos kiegészítőt megtalálunk, amire szükségünk lehet. Számomra a 120 centiméteres jack kábel rövid volt, hiszen nálam az asztali számítógépem audio csatlakozója kicsit messzebb van. 

A doboz hátulján elolvashatjuk a teljes specifikációt:
 • Modell név: A30
 • Vezeték nélküli működés: Igen (Bluetooth)
 • Bluetooth verzió: V5.0
 • Bluetooth egység: QCC3003
 • Bluetooth profil: HFP/HSP/A2DP/AVRCP
 • Vezetékes működés: Igen (3,5mm)
 • Impedancia: 100±3dB
 • Ellenállás: 32 Ω
 • Hangszóró: 40mm
 • Akkumulátor mérete: 500 mAh
 • Töltési idő: kb. 2,5 óra
 • Üzemidő ANC + BT: 15 óra
 • Üzemidő BT: 25 óra
 • Üzemidő ANC: 45 óra
 • Bluetooth táv: 10 méter
 • Tömeg: 268 gramm
 • Frekvencia átvitel: 20 Hz - 20 KHz
 • Aktív zajszűrés: Van (26±3dB)
 • Mikrofon: Van (CVC 8.0)

A mindössze 268 gramm tömegű fejhallgató teljesen fekete, minőségi anyagokból készült, a fejpánt része és a fülrész kellemesen puha borítást kapott. Összehasonlítva az A70-es modellel, az A30-as számomra sokkal kényelmesebb, nem szorítja a fejemet. A pánt mindkét oldalon, maximum 30 milliméterig kihúzható, így gyorsan, bárki igény szerint beállíthatja.

OneOdio A30 Teszt - Összecsukva

OneOdio A30 Teszt - Fejpánt

Mind a bal, mind a jobboldali fülrész 90 fokban elforgatható, és behajtható. Összecsukva alig foglal helyet, ha szükséges, könnyedén zsebre is vághatjuk.

A baloldali részen találjuk a 3,5 milliméteres audio kimenet csatlakozóját, a vezeték nélküli mód bekapcsoló gombját, illetve a két hangerőszabályzót.
Ezek a gombok több funkciót is ellátnak: a bekapcsoló gomb zenehallgatás közben megállítja, illetve elindítja az éppen hallgatott zenét, aktív bluetooth kapcsolat esetén pedig felvehetjük (egyszeri lenyomás), illetve elutasíthatjuk (kétszeri lenyomás) a bejövő hívásokat.
A hangerő szabályozó hosszú lenyomása után az éppen lejátszót zenét léptethetjük előre (+), illetve hátra (-). Ha pedig egyszerre használjuk a + illetve - gombot öt másodpercig, akkor törölhetjük az aktuális Bluetooth kapcsolatot.

OneOdio A30 Teszt - OneOdio felirat

OneOdio A30 Teszt - Bal  OneOdio A30 Teszt - Jobb

A jobboldali füles részre került az USB Type-C töltőcsatlakozó, illetve az aktív zajszűrő kapcsológombja. Ez utóbbi bekapcsolása után egy zöld kis LED jelzi számunkra, hogy aktív a zajszűrés működik. A zajszűrő a gyártó adatok szerint, akár 26 dB-es zajt is képes semlegesíteni. A teszt során kipróbáltam szobában tévé mellett, utazás során, és autóban (csakis utasként), és egy átlagos fejhallgatóhoz képest, mindenhol érezhetően kevesebb zaj szűrödött be. Például buszon utazva szinte egyáltalán nem hallottam a busz zúgását, illetve az utasok beszélgetését. 

OneOdio A30 Teszt - Szemből

OneOdio A30 Teszt - Vezérlő gombok

A fenti leírásból már rá lehetett jönni, hogy a OneOdio A30 használható vezetékes illetve vezeték nélküli üzemmódban. Ha vezetékkel használjátok, akkor természetesen végtelen üzemidővel számolhattok, hiszen ekkor gyakorlatilag egy hagyományos fülhallgatóról van szó. Kivéve persze, ha használjátok az aktív zajszűrőt, ekkor körülbelül 45 órát használhatjátok egyetlen feltöltéssel.
Vezetékes módban a funkció gombokat nem használhatjuk, illetve a mikrofon sem működik. Fontos megjegyezni, hogy a vezetékes mód csak akkor működik, ha az akkumulátor nincs teljesen lemerülve.

A vezeték nélküli kapcsolódás Bluetooth-on (5.0) keresztül történik. A párosítás rendkívül gyorsan és egyszerűen beállítható: 
 1. Tartsd három másodpercig lenyomva a bekapcsoló gombot, ekkor párosítás módba lép a készülék (piros és kék LED váltakozva)
 2. Tedd a fülhallgatóhoz közel a telefonodat, vagy más Bluetooth-os eszközödet, amellyel össze szeretnéd kapcsolni
 3. Kapcsold be a telefonodon a Bluetooth-t, és keress új eszközt -> "A30" (ha a párosításhoz PIN, jelszó szükséges, használd a 0000 kódot)
 4. Sikeres párosítás esetén a LED kéken villog
A fejhallgató hangzásvilága nekem jobban bejön, mint a legutóbb tesztelt A70-es széria, ahol a basszus kicsit elnyomta a zenéket. Nem vagyok egy audiofil, de a OneOdio A30 tényleg nagyon jól szól, kiegyensúlyozott, nem túl erőltetett mély és a tiszta magas hangoknak köszönhetően minden zenei stílus esetén élvezhető volt a zene. 

Vezeték nélküli üzemmódban telefonálásra is kiválóan alkalmas az A30, hiszen egy egész jó, CVC 8.0 (Clear Voice Capture) technológiával rendelkező mikrofont szereltek bele. A CVC-nek köszönhetően a beszélgetés során a háttérzajt az elektronika kiszűri, így marad a tiszta, érthető beszédhang. A tesztelés során többször használtam telefonálásra is a fejhallgatót, és a túloldalon senki sem panaszkodott, legtöbbször észre sem vették, hogy nem a telefon mikrofonján keresztül beszéltem.

OneOdio A30 Teszt 

A OneOdio A30 vezeték nélküli, aktíz zajszűrős fejhallgató nálam jelesre vizsgázott, 15 ezer Forint alatt most nehezen lehet jobbat találni.
Ha a legutóbb tesztelt A70 és a jelenlegi A30 között kellene választanom, akkor én gondolkodás nélkül az utóbbira szavaznék. Elsősorban a tisztább hangzás miatt, de persze az aktív zajszűrő jelenléte sem utolsó szempont.
Aki viszont jobban szereti a dinamikusabb, erőteljesebb basszussal teli hangzásvilágot, annak inkább a OneOdio A70-es terméket ajánlanám, melyet kuponkóddal (kinatech3) szintén nagyon jó áron, körülbelül 13 ezer Forintért (36,99 euróért) rendelhettek meg EU raktárról. Sőt, akinek nem sűrgős, hongkongi raktárról még olcsóbban, körülbelül 10 ezer Forintért (29,99 euróért) szerezheti meg az A70-est.

A OneOdio A30 jelenleg bevezető akcióban, GET30 kuponkóddal mindössze 39,20 euróért rendelhető, európai raktárkészletről, 2 év garanciával és meglepetés kiegészítő ajándékokkal. 

ONEODIO A30
Vezeték nélküli, aktív zajszűrős fejhallgató
További hírek

Különleges kódnevű és érdekes specifikációjú Xiaomi termékek szivárogtak ki az interneten

Az elmúlt napokban összesen 13 különböző Xiaomi termék kódneve és tulajdonságlistája látott napvilágot, amelyek várhatóan a következő félévben fognak megjelenni. Hogy pontosan mikor, és mely széria folytatásaként, azt egyelőre nem tudni.

Már csak pár nap és életbe lépnek a posta új vámolási szabályai

2021. július elsejével életbe lépnek a posta új vámügyintézési szabályai, ami azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdve már a legolcsóbb, akár a száz forintos Európai Unión kívülről érkező küldemény is vámolás alá kerül, és ÁFA fizetési kötelezettség keletkezik.

Szerezd meg a legújabb SwitchBot eszközöket, és okosítsd fel az otthonodat

A SwitchBot rengeteg otthon okosító eszközt dobott már eddig is piacra, ráadásul szinte mindegyiket, kimondottan kedvező áron lehetett beszerezni. Ezúttal egy okos nyitásérzékelőt és egy szintén okos mozgásérzékelőt dobott piacra a cég, melyeket most EU raktárról, kedvezményes áron vásárolhattok meg.

SwitchBot Curtain - A megfizethető függöny okosító

Okosítsd fel otthonodat a SwitchBot Curtain függöny okosító rendszerrel, melyet most ráadásul remek akcióban rendelhettek meg. A SwitchBot Curtain segítségével telefonról távvezérelhetőek, vagy automatizálhatóak a lakásotokban található függönyök.
Kommentek
Legújabb telefonok