OneOdio Monitor 60 Hi-Res Fejhallgató teszt - Kellemes csalódás a középkategóriában

| | Forrás: OneOdio
Oldalunkon már több OneOdio terméket is teszteltünk, melyek kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően sokak kedvencévé váltak. Ezúttal a OneOdio Monitor 60 fejhallgató került a kezünkbe, mely picivel drágábban kínál közel stúdió minőséget. 

A OneOdio, hongkongi székhelyű cég közel 10 éve gyárt különféle audiotechnikai eszközöket. Európai raktárkészlettel is rendelkező oldalukon a nagyközönség számára elsősorban fejhallgatókat kínál a konkurenciához képest jóval kedvezőbb áron. 


Legutóbbi tesztjeinkből, ahol a OneOdio A30 és A70-es fejhallgatókat vettük górcső alá, az is kiderült, hogy az alacsony ár nem egyenes arányos a minőséggel. Mindkét füles kiválóan vizsgázott, és elmondható, hogy kategóriájában mindkettő kiváló választás.

A cikkünk alanya, a OneOdio Monitor 60, amely a cég Monitor nevű szériájának legújabb tagja. A Hi-Res minősítéssel rendelkező füles elsősorban DJ-knek, audiofil egyéneknek lett megtervezve, de akár stúdió szinten is megállja a helyét. 

A OneOdio Monitor 60 jelenlegi ára akcióban 79,99 dollár, ami már magában foglalja az ÁFA-t is, emellett EU raktárról a szállítás is gyors és ingyenes. Az áron tovább tudtok faragni, ha megadjátok a vásárlásnál a MONITOR60 kuponkódot, így a vége 64 dolláron, azaz körülbelül 24 ezer Forinton áll meg. 

OneOdio Monitor 60 vásárlás
Ár: 64 dollár (~24 ezer Forint)
Kuponkód: MONITOR60

Kicsomagolás

A fejhallgató egy szép, igényes, mégis egyszerű fekete dobozban érkezett. A külsején a gyártó logói, a fejhallgató
fotója és a Hi-Res Audio embléma látszódik. A doboz alsó részén a termékről kapunk néhány hasznos információt.

 

A dobozban megtaláljuk magát a fejhallgatót, melyhez jár egy igényes, bőrhatású zsákocska. A kábeleken szerencsére nem spórolt a gyártó, összesen hármat is csomagolt a termék mellé:
- egy 1,2 méteres 3,5 mm - 3,5 mm jack csatlakozókkal ellátott kábel, beépített mikrofonnal
- egy 3 méteres 3,5 mm - 6,35 mm jack csatlakozókkal ellátott tekercselt kábel
- egy 3 méteres 3,5 mm - 3,5 mm jack csatlakozókkal ellátott kábel

A fejhallgatón egyébként mindkét fajta (3,5 mm-es és 6,35mm-es) jack csatlakozó bemenet megtalálható, így bármilyen eszközzel kiválóan használható. A csomagban megtalálható 3,5 mm - 6,35 mm-es kábellel akár két fejhallgatót is sorba köthetünk, így akár többen, ugyanazt a hangforrást hallgathatjuk. A fejhallgató a mikrofonnal megtoldott 1,2 méteres kábellel pedig headsetként is funkcionálhat.


A fejhallgatót kézbe véve elsőre látszott, hogy ez most egy komolyabb eszköz, mint a korábbi nálam járt OneOdio A30 vagy OneOdio A70-es társa. Már a méretén látszik, hogy a termék megtervezésénél nem a hordozhatóságot tartották szem előtt. Nagy valószínűséggel a villamoson sem fogtok ezzel a fülessel szembetalálkozni. A OneOdio A30 mellé helyezve jól látható a méretkülönbség.


A derékszögben kifordítható, 50 mm-es Neodímium hangszórók nagyon jól néznek ki, a pánt kellően erős, de nem az a szorítós fajta. A hangszórók párnái puhák, és méretesek, a füleket egyáltalán nem nyomják. Hosszabb zenehallgatás, filmezés után sem éreztem,hogy kényelmetlenné vált volna. Sok kisebb fülessel ellentétben, egyáltalán nem nyomta a fülemet.


A pánt párnázása is csillagos ötöst érdemel részemről, rendkívül kényelmes viseletet biztosít. Az anyaga finom tapintású, se nem túl kemény, se nem túl puha, ezt jól eltalálták a tervezők. A fejpánt belső része fémből készült, segítségével tág határok között állíthatjuk a méretét.Hangminőség


A OneOdio Monitor 60 teljes specifikációlistája:

Hangszóró átmérője 50mm
Hangszóró mágnes Neodímium
Impedancia
38ohm
Érzékenység 110 dB + – 3 dB
Átviteli frekvencia
20Hz – 40000Hz

A OneOdio Monitor 60 a gyártó termékei között kimagasló hangminőséget nyújt, nem véletlen, hogy megkapta a Hi-Res Audio pecsétet. A korábbi, nálam járt OneOdio termékekkel összehasonlítva sokkal részletgazdagabb hangvilággal rendelkezik. A gyártó itt valóban csak a hangminőségre koncentrált a tervezésnél, de még így is egész kellemes áron sikerült piacra dobniuk a terméket. Persze nem támogatott a vezeték nélküli lejátszás, nincs benne akkumulátor és az egyéb plusz kényelmi extrák is hiányoznak.


A teszt során leginkább veszteségmentesen tömörített zenei fájlokat hallgattam meg a könnyűzenei stílustól, a keményebb rockon keresztül a klasszikus zenékig. A OneOdio fejhallgatóját használva minden zenét élmény volt hallgatni. Összehasonlításképpen más fejhallgatókkal is meghallgattam ugyanazokat a zenéket, köztük volt például a HyperX Cloud II, Sony Playstation Pulse 3D, Logitech G Pro X és egy JBL Live 650BT. Árban egyesek közel hasonlóak, mint a OneOdio Monitor 60, a Logitech és a JBL pedig jóval 30 ezer Forint felett vásárolható meg. Ha viszont a hangminőséget nézzük, számomra a OneOdio terméke volt a legjobb, ez a fejhallgató rendelkezett a legrészletesebb hangzásvilággal, dinamikával.


A basszus nincs túltolva, ami nekem például kimondottan tetszett. A magasak és a közepek szépen, tisztán szólnak, ezek egyensúlyát szerintem nagyon jól eltalálták a tervezők. A hangerővel sem találtam problémát, kellően hangos, és teljes hangerőn sem vettem észre torzítást.

Összességében elmondható, hogy a OneOdio Monitor 60 az általam tesztelt és használt fejhallgatók közül elnyerte az első díjat, és valószínűleg egy ideig tartani is fogja. Zenehallgatásra, filmnézésre tökéletes választás lehet. A játékok során is jól teljesített, szépen hallatszottak a legapróbb zörejek is, viszont ez esetben nem tapasztaltam hatalmas különbséget a korábban nálam járt fejhallgatókhoz képest. Játékra véleményem szerint, a cég többi, akár olcsóbb termékei is kiválóan alkalmasak.

OneOdio Monitor 60  ára kuponkóddal most 64 dollár, azaz körülbelül 24 ezer Forint, amely felett már nem kell fizetnetek semmit, hiszen a szállítás is ingyenes. A szállítás egyébként EU-s országokba lengyel raktárról történik, így rendkívül gyors, és természetesen vám és áfa mentes.

A terméket megrendelhetitek a OneOdio hivatalos oldaláról a következő linken keresztül:

OneOdio Monitor 60 vásárlás
Ár: 64 dollár (~24 ezer Forint)
Kuponkód: MONITOR60
További hírek

Karácsonyi akcióban rendelhetőek a legújabb Welock okos zárak

Izgalmas kuponakciókkal várja a Welock okos zárakat gyártó cég a vásárlókat Karácsony és Újév között. Az elkövetkezendő két hétben szinte az összes Welock okos zárat olcsóbban szerezhetitek be EU raktárról, 2 év garanciával.

Black Friday és Cyber Monday akció a legnépszerűbb WeLock okos zárakra

Már csak pár napig tart a WeLock hivatalos Black Friday és Cyber Monday akciója, amelyben most jóval olcsóbban juthattok hozzá a gyártó legnépszerűbb okos záraihoz.

Már rendelhető a Blackview legújabb strapamobilja, a Blackview BV7200

Kiváló áron juthattok hozzá a legújabb Blackview strapamobilhoz, a múlt hónap végén megjelent Blackview BV7200 készülékhez. A gyártó hivatalos webáruházában ráadásul most további kedvezményeket zsebelhettek be a dupla 11-es vásárlási napnak köszönhetően!

Három új Blackview mobil érkezik a napokban: Blackview BV7100, BV5200 és az OSCAL C80

Három új mobiltelefonnal frissíti termékpalettáját a Blackview a hónapban: köztük a hatalmas akkumulátorral szerelt Blackview BV7100, az ArcSoft képfeldolgozóval érkező Blackview BV5200 és az 50 MP-es kamerával, 90 Hz-es kijelzővel büszkélkedő Blackview OSCAL C80.
Kommentek
Legújabb telefonok