OneOdio Monitor 60 Hi-Res Fejhallgató teszt - Kellemes csalódás a középkategóriában

| | Forrás: OneOdio
Oldalunkon már több OneOdio terméket is teszteltünk, melyek kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően sokak kedvencévé váltak. Ezúttal a OneOdio Monitor 60 fejhallgató került a kezünkbe, mely picivel drágábban kínál közel stúdió minőséget. 

A OneOdio, hongkongi székhelyű cég közel 10 éve gyárt különféle audiotechnikai eszközöket. Európai raktárkészlettel is rendelkező oldalukon a nagyközönség számára elsősorban fejhallgatókat kínál a konkurenciához képest jóval kedvezőbb áron. 


Legutóbbi tesztjeinkből, ahol a OneOdio A30 és A70-es fejhallgatókat vettük górcső alá, az is kiderült, hogy az alacsony ár nem egyenes arányos a minőséggel. Mindkét füles kiválóan vizsgázott, és elmondható, hogy kategóriájában mindkettő kiváló választás.

A cikkünk alanya, a OneOdio Monitor 60, amely a cég Monitor nevű szériájának legújabb tagja. A Hi-Res minősítéssel rendelkező füles elsősorban DJ-knek, audiofil egyéneknek lett megtervezve, de akár stúdió szinten is megállja a helyét. 

A OneOdio Monitor 60 jelenlegi ára akcióban 79,99 dollár, ami már magában foglalja az ÁFA-t is, emellett EU raktárról a szállítás is gyors és ingyenes. Az áron tovább tudtok faragni, ha megadjátok a vásárlásnál a MONITOR60 kuponkódot, így a vége 64 dolláron, azaz körülbelül 24 ezer Forinton áll meg. 

OneOdio Monitor 60 vásárlás
Ár: 64 dollár (~24 ezer Forint)
Kuponkód: MONITOR60

Kicsomagolás

A fejhallgató egy szép, igényes, mégis egyszerű fekete dobozban érkezett. A külsején a gyártó logói, a fejhallgató
fotója és a Hi-Res Audio embléma látszódik. A doboz alsó részén a termékről kapunk néhány hasznos információt.

 

A dobozban megtaláljuk magát a fejhallgatót, melyhez jár egy igényes, bőrhatású zsákocska. A kábeleken szerencsére nem spórolt a gyártó, összesen hármat is csomagolt a termék mellé:
- egy 1,2 méteres 3,5 mm - 3,5 mm jack csatlakozókkal ellátott kábel, beépített mikrofonnal
- egy 3 méteres 3,5 mm - 6,35 mm jack csatlakozókkal ellátott tekercselt kábel
- egy 3 méteres 3,5 mm - 3,5 mm jack csatlakozókkal ellátott kábel

A fejhallgatón egyébként mindkét fajta (3,5 mm-es és 6,35mm-es) jack csatlakozó bemenet megtalálható, így bármilyen eszközzel kiválóan használható. A csomagban megtalálható 3,5 mm - 6,35 mm-es kábellel akár két fejhallgatót is sorba köthetünk, így akár többen, ugyanazt a hangforrást hallgathatjuk. A fejhallgató a mikrofonnal megtoldott 1,2 méteres kábellel pedig headsetként is funkcionálhat.


A fejhallgatót kézbe véve elsőre látszott, hogy ez most egy komolyabb eszköz, mint a korábbi nálam járt OneOdio A30 vagy OneOdio A70-es társa. Már a méretén látszik, hogy a termék megtervezésénél nem a hordozhatóságot tartották szem előtt. Nagy valószínűséggel a villamoson sem fogtok ezzel a fülessel szembetalálkozni. A OneOdio A30 mellé helyezve jól látható a méretkülönbség.


A derékszögben kifordítható, 50 mm-es Neodímium hangszórók nagyon jól néznek ki, a pánt kellően erős, de nem az a szorítós fajta. A hangszórók párnái puhák, és méretesek, a füleket egyáltalán nem nyomják. Hosszabb zenehallgatás, filmezés után sem éreztem,hogy kényelmetlenné vált volna. Sok kisebb fülessel ellentétben, egyáltalán nem nyomta a fülemet.


A pánt párnázása is csillagos ötöst érdemel részemről, rendkívül kényelmes viseletet biztosít. Az anyaga finom tapintású, se nem túl kemény, se nem túl puha, ezt jól eltalálták a tervezők. A fejpánt belső része fémből készült, segítségével tág határok között állíthatjuk a méretét.Hangminőség


A OneOdio Monitor 60 teljes specifikációlistája:

Hangszóró átmérője 50mm
Hangszóró mágnes Neodímium
Impedancia
38ohm
Érzékenység 110 dB + – 3 dB
Átviteli frekvencia
20Hz – 40000Hz

A OneOdio Monitor 60 a gyártó termékei között kimagasló hangminőséget nyújt, nem véletlen, hogy megkapta a Hi-Res Audio pecsétet. A korábbi, nálam járt OneOdio termékekkel összehasonlítva sokkal részletgazdagabb hangvilággal rendelkezik. A gyártó itt valóban csak a hangminőségre koncentrált a tervezésnél, de még így is egész kellemes áron sikerült piacra dobniuk a terméket. Persze nem támogatott a vezeték nélküli lejátszás, nincs benne akkumulátor és az egyéb plusz kényelmi extrák is hiányoznak.


A teszt során leginkább veszteségmentesen tömörített zenei fájlokat hallgattam meg a könnyűzenei stílustól, a keményebb rockon keresztül a klasszikus zenékig. A OneOdio fejhallgatóját használva minden zenét élmény volt hallgatni. Összehasonlításképpen más fejhallgatókkal is meghallgattam ugyanazokat a zenéket, köztük volt például a HyperX Cloud II, Sony Playstation Pulse 3D, Logitech G Pro X és egy JBL Live 650BT. Árban egyesek közel hasonlóak, mint a OneOdio Monitor 60, a Logitech és a JBL pedig jóval 30 ezer Forint felett vásárolható meg. Ha viszont a hangminőséget nézzük, számomra a OneOdio terméke volt a legjobb, ez a fejhallgató rendelkezett a legrészletesebb hangzásvilággal, dinamikával.


A basszus nincs túltolva, ami nekem például kimondottan tetszett. A magasak és a közepek szépen, tisztán szólnak, ezek egyensúlyát szerintem nagyon jól eltalálták a tervezők. A hangerővel sem találtam problémát, kellően hangos, és teljes hangerőn sem vettem észre torzítást.

Összességében elmondható, hogy a OneOdio Monitor 60 az általam tesztelt és használt fejhallgatók közül elnyerte az első díjat, és valószínűleg egy ideig tartani is fogja. Zenehallgatásra, filmnézésre tökéletes választás lehet. A játékok során is jól teljesített, szépen hallatszottak a legapróbb zörejek is, viszont ez esetben nem tapasztaltam hatalmas különbséget a korábban nálam járt fejhallgatókhoz képest. Játékra véleményem szerint, a cég többi, akár olcsóbb termékei is kiválóan alkalmasak.

OneOdio Monitor 60  ára kuponkóddal most 64 dollár, azaz körülbelül 24 ezer Forint, amely felett már nem kell fizetnetek semmit, hiszen a szállítás is ingyenes. A szállítás egyébként EU-s országokba lengyel raktárról történik, így rendkívül gyors, és természetesen vám és áfa mentes.

A terméket megrendelhetitek a OneOdio hivatalos oldaláról a következő linken keresztül:

OneOdio Monitor 60 vásárlás
Ár: 64 dollár (~24 ezer Forint)
Kuponkód: MONITOR60
További hírek

Ulefone Power Armor 14 teszt - Az üzemidőbajnok strapamobil

A nyári forróságban egy igazán izgalmas készülék, az Ulefone Power Armor 14 strapamobil került kezünkbe a Hekka webáruház jóvoltából. Az ütésálló mobil remek árával és kiváló üzemidejével igyekszik kiemelkedni a piacon kapható hasonló túlélő telefonok közül.

Megéri még 2022-ben külföldről mobiltelefont, táblagépet vásárolni?

Mint ismeretes, 2021. július 1-től új vámszabályok kerültek bevezetésre az Európai Unió tagállamaiban, így hazánkban is. Cikkünkben arra szeretnénk választ keresni, hogy vajon fél év elteltével, 2022-ben a gyenge Forint árfolyam és az új jogszabályozás mellett, érdemes-e még külföldről beszerezni kedvenc technikai eszközeinket.

Különleges kódnevű és érdekes specifikációjú Xiaomi termékek szivárogtak ki az interneten

Az elmúlt napokban összesen 13 különböző Xiaomi termék kódneve és tulajdonságlistája látott napvilágot, amelyek várhatóan a következő félévben fognak megjelenni. Hogy pontosan mikor, és mely széria folytatásaként, azt egyelőre nem tudni.

Már csak pár nap és életbe lépnek a posta új vámolási szabályai

2021. július elsejével életbe lépnek a posta új vámügyintézési szabályai, ami azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdve már a legolcsóbb, akár a száz forintos Európai Unión kívülről érkező küldemény is vámolás alá kerül, és ÁFA fizetési kötelezettség keletkezik.
Kommentek
Legújabb telefonok