OnePlus 8 - 120Hz-es QHD+ AMOLED kijelzővel érkezik a OnePlus idei zászlóshajója

| | Forrás: OnePlus
A OnePlus marketingesei az év eleji shenzhen-i konferencián mutatták be legújabb 2K felbontású, 120 Hz-es OLED kijelzőjüket, melyet először idén majd a OnePlus 8 modellekben láthatunk viszont. 


A OnePlus 2020. január 13-án sajtótájékoztatót tartott Shenzhenben, ahol bemutatták a cég első 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező kijelzőjét, melyet a Samsunggal közösen fejlesztettek ki. Ezt a OnePlus vezetője az idei CES-en is megerősítette, és azt is hozzátette, hogy idén jelenleg ez a legjobb okostelefon-kijelző. A magas képfrissítési ráta újabb szintugrás a OnePlus tavalyi csúcsmodelljéhez (90Hz) képest.
OnePlus 7 Pro-hoz hasonlóan az új kijelző is AMOLED panellel érkezik, és felbontása 2K/QHD+ (3120x1440). A bemutatón az is kiderült, hogy az új mobil megjelenítőnek lesz a legmagasabb abszolút színhelyessége (<0,8 JNCD - Just Noticeable Color Difference), ez az érték a mostani csúcs, iPhone 11 Pro Max <0,9 JNCD értékét is lekörözi, és kiemelkedik a jelenlegi csúcsmobilok átlagos 2 JNCD értékétől.

További érdekességek is napvilágot láttak az új, Fluid Display névre hallgató kijelzőről:
  • független MEMC chip
  • 120 Hz-es képfrissítés
  • 240 Hz-es érintési mintavétel
  • 1000 nites fénysűrűség
  • <0,8 JNCD
  • Automatikus fényerő szabályozás 2096 állítható szinttel
  • 10 bites színkezelés (kb. 64-szer több színt támogat, mint a mai átlag telefonok)
  • HDR tartalmak támogatása
  • Gyári színkalibráció
A MEMC technológiához hasonló megoldások már az okostévékben régóta jelen van. A chip működésének feladata, hogy a 24 vagy 30 képkocka/másodperccel rögzített videókat a 120Hz-es kijelzőhöz igazítsa. A valós idejű algoritmus videónézés közben plusz képkockákat helyez az eredeti videóba, így 60 vagy akár 120 képkocka/másodpercre is fel tudja javítani a tartalmat, miközben a fogyasztás minimális mértékben növekszik.
Pete Lau Twitter oldalán egy összehasonlító videót is közzétett, amelyben láthatjuk, hogyan dolgozik a MEMC chip:

A jövőben megjelenő OnePlus 8 modellekről egyelőre sok mindent még nem lehet tudni, a cég jelenleg csak a kijelzőről szivárogtatott ki néhány fontosabb információt. De például azt, hogy lesz-e kamerakivágás, beépített ujjlenyomatolvasó, arról információ nem érkezett. Az interneten keringenek már több koncepciós készülék képek, de ezek közül egyiket sem erősítette meg a távol-keleti cégóriás.

Forrás: OnePlus
További hírek

Brutális üzemidőt ígér az Oukitel WP6 strapatelefon

Most kiváló áron szerezhetitek be a 10 000 mAh-s akkumulátorral szerelt, Oukitel WP6 strapatelefont a Banggood áruházból. Bevezető akcióban már 47 ezer Forintért a tiétek lehet az IP68-as védettséggel rendelkező mobil.

Ulefone Armor 9 - FLIR hőkamera teszt

A közelmúltban megjelent, legújabb Ulefone strapatelefon, az Ulefone Armor 9 igazán különlegesre sikeredett, hiszen ez a gyártó első hőkamerával szerelt mobilja. A gyártó egy rövid videóban prezentálta, mire is képes a Armor 9 telefonban megtalálható FLIR hőkamera.

Zeblaze NEO 3 - Stílusos okosóra, olcsón

Megjelent a népszerű okosóra gyártó Neo sorozatának harmadik tagja, a Zeblaze Neo 3, amely letisztultságával, eleganciájával és nem utolsó sorban kiváló árával hódíthat a felhasználók körében.

LEMFO LEMD - Okosóra és vezetéknélküli fülhallgató egyben

Megérkezett a legújabb LEMFO okosóra, az igazán különleges, egyedi megjelenésű LEMFO LEMD. Az okos eszköz igazi érdekessége, hogy az óralapban egy kivehető vezetéknélküli bluetooth fülhallgatót is rejtőzik.
Kommentek
Legújabb telefonok