OnePlus 8 - 120Hz-es QHD+ AMOLED kijelzővel érkezik a OnePlus idei zászlóshajója

| | Forrás: OnePlus
A OnePlus marketingesei az év eleji shenzhen-i konferencián mutatták be legújabb 2K felbontású, 120 Hz-es OLED kijelzőjüket, melyet először idén majd a OnePlus 8 modellekben láthatunk viszont. 


A OnePlus 2020. január 13-án sajtótájékoztatót tartott Shenzhenben, ahol bemutatták a cég első 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező kijelzőjét, melyet a Samsunggal közösen fejlesztettek ki. Ezt a OnePlus vezetője az idei CES-en is megerősítette, és azt is hozzátette, hogy idén jelenleg ez a legjobb okostelefon-kijelző. A magas képfrissítési ráta újabb szintugrás a OnePlus tavalyi csúcsmodelljéhez (90Hz) képest.
OnePlus 7 Pro-hoz hasonlóan az új kijelző is AMOLED panellel érkezik, és felbontása 2K/QHD+ (3120x1440). A bemutatón az is kiderült, hogy az új mobil megjelenítőnek lesz a legmagasabb abszolút színhelyessége (<0,8 JNCD - Just Noticeable Color Difference), ez az érték a mostani csúcs, iPhone 11 Pro Max <0,9 JNCD értékét is lekörözi, és kiemelkedik a jelenlegi csúcsmobilok átlagos 2 JNCD értékétől.

További érdekességek is napvilágot láttak az új, Fluid Display névre hallgató kijelzőről:
  • független MEMC chip
  • 120 Hz-es képfrissítés
  • 240 Hz-es érintési mintavétel
  • 1000 nites fénysűrűség
  • <0,8 JNCD
  • Automatikus fényerő szabályozás 2096 állítható szinttel
  • 10 bites színkezelés (kb. 64-szer több színt támogat, mint a mai átlag telefonok)
  • HDR tartalmak támogatása
  • Gyári színkalibráció
A MEMC technológiához hasonló megoldások már az okostévékben régóta jelen van. A chip működésének feladata, hogy a 24 vagy 30 képkocka/másodperccel rögzített videókat a 120Hz-es kijelzőhöz igazítsa. A valós idejű algoritmus videónézés közben plusz képkockákat helyez az eredeti videóba, így 60 vagy akár 120 képkocka/másodpercre is fel tudja javítani a tartalmat, miközben a fogyasztás minimális mértékben növekszik.
Pete Lau Twitter oldalán egy összehasonlító videót is közzétett, amelyben láthatjuk, hogyan dolgozik a MEMC chip:

A jövőben megjelenő OnePlus 8 modellekről egyelőre sok mindent még nem lehet tudni, a cég jelenleg csak a kijelzőről szivárogtatott ki néhány fontosabb információt. De például azt, hogy lesz-e kamerakivágás, beépített ujjlenyomatolvasó, arról információ nem érkezett. Az interneten keringenek már több koncepciós készülék képek, de ezek közül egyiket sem erősítette meg a távol-keleti cégóriás.

Forrás: OnePlus
További hírek

Az utánunk kémkedő alkalmazások 98%-át törölte a Google a Play Áruházból

A Google cég február elején megjelenő blog bejegyzésében közölte a jó hírt az Android tulajdonosokkal: a 2019-ben lezajlott nagytakarításnak köszönhetően a bizalmas adatokat gyűjtő alkalmazások 98%-a el lett távolítva a Play Áruházból.

A Xiaomi Mi 10 vásárlók közel 40 százaléka más márkától érkezett

A Xiaomi Mi 10 népszerűsége már az első pillanattól kezdve töretlen világszerte. Így nem meglepő, hogy az első szállítmányt pillanatok alatt elkapkodták. Igaz, arra senki nem számított, hogy mindez egyetlen perc alatt megtörténik.

Realme X50 Pro 5G - Hamarosan érkezik a Realme idei csúcsmobilja

Alig pár napja mutatták be a Xiaomi idei zászlóshajóit, a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro telefonokat, máris érkezik a következő nagy gyártó ütőkártyája, a Realme X50 Pro.

Ulefone Armor 7 vs. iPhone X - Törésteszt - És a győztes...

Az Ulefone egy új demonstrációs videóban mutatta be legújabb strapamobilját, az Ulefone Armor 7-et. A készítők a videóban három készüléket: az Armor 7, az Armor X3 és az iPhone X telefonokat dobták be a mély vízbe.
Kommentek
Legújabb telefonok