Oukitel WP5 - Hatalmas akkumulátorral érkezett az Oukitel strapamobilja

| | Forrás: Oukitel
Egy igazán érdekes belépőszintű strapatelefont dobott piacra az Oukitel az elmúlt hónapban, az Oukitel WP5 személyében. A hatalmas akkumulátorral szerelt, víz-, por- és ütésálló mobiltelefont most bevezető áron rendelhetitek meg a GearBest akciójában.

Oukitel WP5

Az Oukitel WP5 a gyártó sokadik túlélő telefonja, viszont az első, amely az alsóbb árkategóriában versenyez. Ha megnézzük a készülék tulajdonságait, akkor megállapíthatjuk, hogy a WP5 jelenlegi, 29 ezer Forintos (99,99 dolláros) akciós árával még IP védettség nélkül is remek ajánlat lehetne, strapamobilként pedig még inkább igaz rá, hogy jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányt képviselő termék a piacon.

A 30 ezer Forint alatti strapatelefonok között eddig nem nagyon lehetett válogatni, hiszen a gyártók inkább a közép és felső-közép kategóriába indították útjára terméküket. 
Szerencsére az elmúlt hónapokban ez kicsit megváltozott: az Oukitel WP5 mellett 100 dollár alatti áron lehet hozzájutni a szintén kiváló paraméterekkel rendelkező Ulefone Armor X5, vagy éppen az itthon is népszerű Cubot Quest Lite mobilokhoz. 

Oukitel WP5 - IP68

Az Oukitel WP5 a strapatelefonoknál megszokott IP68 és IP69-es szabványokkal rendelkezik, azaz víz-, por-, és ütésálló. Az előlapon egy Gorilla üveggel borított, 5,5 hüvelykes, HD+ felbontású IPS kijelző található, melynek köszönhetően kimondottan kellemes, kézzel fogható mérettel rendelkezik.

A hátlap alatt egy MediaTek rendszerchip, a 4 magos Helio A22 (MT6761) dolgozik, amely nem egy erőmű, viszont általános felhasználásra , és a gyári Android 9-es rendszer futtatására tökéletesen megfelel. 
A MediaTek SoC mellett 3 GB belső memóriát, és 32 GB tárhelyet találunk, melyek közül utóbbit további maximum 128 GB-tal megtoldhatjuk MicroSD kártya segítségével.

Oukitel WP5 - 8000 mAh akkumulátor

Az energiatakarékos processzorok mellé a gyártó egy kimagaslóan nagy kapacitással rendelkező, 8000mAh-s akkumulátort helyezett, amely a WP5 egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. A gyártó adatai szerint, egy feltöltéssel 42 órányi folyamatos telefonálás vagy zenehallgatás, esetleg 12 órás online videónézés érhető el. 

A hátlapra három kamera egység is került, amelyek közül az elsődleges képalkotó egy 13MP-es, f/2.0-s rekeszértékkel rendelkezik. A fő egység mellett találunk két darab 2 MP-es segédkamerát is, amelyek közül az egyik a mélységérzékelésért felelős. 
A három lencse alatt egy szokatlanul széles, 4 LED-ből álló segédfény helyezkedik el, amely az átlagosnál jóval nagyobb fényerővel rendelkezik, így akár elemlámpaként is kiválóan funkcionál.

Oukitel WP5 - kamera

Természetesen a gyárilag telepített Android 9-es rendszer többnyelvű, így a telefon beállításakor kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is. 
Adatkommunikáció terén sem lehet nagyobb panaszunk, hiszen a Helio A22-nek köszönhetően elérhető az 5.0-s Bluetooth, GPS navigáció Glonass műholdakkal megtámogatva. Az érzékelők közül, főként kirándulás esetén hasznos lehet a geomagnetikus szenzor és az iránytű.

Oukitel WP5 vásárlás

Az Oukitel WP5 strapatelefon a GearBest promóciójában mindössze 99,99 dolláros, azaz körülbelül 29-30 ezer Forintos áron rendelhetitek meg, választható ingyenes EU Priority Line szállítással. 

Oukitel WP5 vásárlás
GearBest promóció

Aki most szeretne olcsón túlélő mobilt vásárolni, annak érdemes megnéznie oldalunkon, a már fentebb említett, ugyanabban az árban megvásárolható Ulefone Armor X5-t is, amely kicsivel erősebb (Helio P23) processzorral, de kisebb (5000mAh) akkumulátorral érkezett szintén az elmúlt egy-két hónapban.

Akinek pedig számít a hagyományos megjelenés, annak jó választás lehet a Cubot Quest Lite telefon, az oldalunkon is letesztelt Cubot Quest kistestvére. Ebben a modellben szintén a 4 magos Helio A22-t találjuk, de már csak 3000mAh-s akkumulátorral társítva. A kisebb energiaforrásnak köszönhetően viszont a Quest Lite a hagyományos strapatelefonokhoz képest jóval vékonyabb, egy kézzel is kiválóan kezelhető lett.

Az Ulefone Armor X5 és Cubot Quest Lite szintén elérhető a GearBest áruházban, 99,99 dolláros akciós áron:


További hírek

KUU XBook laptop - Teszt - Megéri az árát

A mai tesztünkben a KUU XBook laptopot vizsgáltuk meg egy kicsit közelebbről, amely az előzetes aggodalmaink után kimondottan pozitív csalódást okozott.

Rogbid Brave - Nagy kijelzős 4G-s okosóra Androiddal

Egyre több elérhető árú, önálló operációs rendszerrel szerelt okosóra jelenik meg a piacon, amely 4G-s képességének köszönhetően akár ki is válthatja az okostelefonkat. A Rogbid Brave 45 ezer Forintos árcédulájával egy kiváló Androidos óra a piacon.

Langogo Minutes - Hangrögzítő és fordítógép egyben

A Langogo Minutes egy igazán hasznos eszköz, amelynek segítségével többé nem jelenthetnek problémát a nyelvi különbségek. Végre leegyszerűsödik a kommunikáció a külföldi országokban azok számára, akik egyáltalán nem beszélik az adott idegen nyelvet.

Xiaomi MIIIW vezeték nélküli egér és billentyűzet Xiaomi módra

Megszokhattuk már, hogy a Xiaomi nem csak az okostelefonok piacán próbálkozik, ezúttal egy kiváló minőségű vezeték nélküli egeret és billentyűzetet dobtak piacra.
Kommentek
Legújabb telefonok