Oukitel WP5 - Hatalmas akkumulátorral érkezett az Oukitel strapamobilja

| | Forrás: Oukitel
Egy igazán érdekes belépőszintű strapatelefont dobott piacra az Oukitel az elmúlt hónapban, az Oukitel WP5 személyében. A hatalmas akkumulátorral szerelt, víz-, por- és ütésálló mobiltelefont most bevezető áron rendelhetitek meg a GearBest akciójában.

Oukitel WP5

Az Oukitel WP5 a gyártó sokadik túlélő telefonja, viszont az első, amely az alsóbb árkategóriában versenyez. Ha megnézzük a készülék tulajdonságait, akkor megállapíthatjuk, hogy a WP5 jelenlegi, 29 ezer Forintos (99,99 dolláros) akciós árával még IP védettség nélkül is remek ajánlat lehetne, strapamobilként pedig még inkább igaz rá, hogy jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányt képviselő termék a piacon.

A 30 ezer Forint alatti strapatelefonok között eddig nem nagyon lehetett válogatni, hiszen a gyártók inkább a közép és felső-közép kategóriába indították útjára terméküket. 
Szerencsére az elmúlt hónapokban ez kicsit megváltozott: az Oukitel WP5 mellett 100 dollár alatti áron lehet hozzájutni a szintén kiváló paraméterekkel rendelkező Ulefone Armor X5, vagy éppen az itthon is népszerű Cubot Quest Lite mobilokhoz. 

Oukitel WP5 - IP68

Az Oukitel WP5 a strapatelefonoknál megszokott IP68 és IP69-es szabványokkal rendelkezik, azaz víz-, por-, és ütésálló. Az előlapon egy Gorilla üveggel borított, 5,5 hüvelykes, HD+ felbontású IPS kijelző található, melynek köszönhetően kimondottan kellemes, kézzel fogható mérettel rendelkezik.

A hátlap alatt egy MediaTek rendszerchip, a 4 magos Helio A22 (MT6761) dolgozik, amely nem egy erőmű, viszont általános felhasználásra , és a gyári Android 9-es rendszer futtatására tökéletesen megfelel. 
A MediaTek SoC mellett 3 GB belső memóriát, és 32 GB tárhelyet találunk, melyek közül utóbbit további maximum 128 GB-tal megtoldhatjuk MicroSD kártya segítségével.

Oukitel WP5 - 8000 mAh akkumulátor

Az energiatakarékos processzorok mellé a gyártó egy kimagaslóan nagy kapacitással rendelkező, 8000mAh-s akkumulátort helyezett, amely a WP5 egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. A gyártó adatai szerint, egy feltöltéssel 42 órányi folyamatos telefonálás vagy zenehallgatás, esetleg 12 órás online videónézés érhető el. 

A hátlapra három kamera egység is került, amelyek közül az elsődleges képalkotó egy 13MP-es, f/2.0-s rekeszértékkel rendelkezik. A fő egység mellett találunk két darab 2 MP-es segédkamerát is, amelyek közül az egyik a mélységérzékelésért felelős. 
A három lencse alatt egy szokatlanul széles, 4 LED-ből álló segédfény helyezkedik el, amely az átlagosnál jóval nagyobb fényerővel rendelkezik, így akár elemlámpaként is kiválóan funkcionál.

Oukitel WP5 - kamera

Természetesen a gyárilag telepített Android 9-es rendszer többnyelvű, így a telefon beállításakor kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is. 
Adatkommunikáció terén sem lehet nagyobb panaszunk, hiszen a Helio A22-nek köszönhetően elérhető az 5.0-s Bluetooth, GPS navigáció Glonass műholdakkal megtámogatva. Az érzékelők közül, főként kirándulás esetén hasznos lehet a geomagnetikus szenzor és az iránytű.

Oukitel WP5 vásárlás

Az Oukitel WP5 strapatelefon a GearBest promóciójában mindössze 99,99 dolláros, azaz körülbelül 29-30 ezer Forintos áron rendelhetitek meg, választható ingyenes EU Priority Line szállítással. 

Oukitel WP5 vásárlás
GearBest promóció

Aki most szeretne olcsón túlélő mobilt vásárolni, annak érdemes megnéznie oldalunkon, a már fentebb említett, ugyanabban az árban megvásárolható Ulefone Armor X5-t is, amely kicsivel erősebb (Helio P23) processzorral, de kisebb (5000mAh) akkumulátorral érkezett szintén az elmúlt egy-két hónapban.

Akinek pedig számít a hagyományos megjelenés, annak jó választás lehet a Cubot Quest Lite telefon, az oldalunkon is letesztelt Cubot Quest kistestvére. Ebben a modellben szintén a 4 magos Helio A22-t találjuk, de már csak 3000mAh-s akkumulátorral társítva. A kisebb energiaforrásnak köszönhetően viszont a Quest Lite a hagyományos strapatelefonokhoz képest jóval vékonyabb, egy kézzel is kiválóan kezelhető lett.

Az Ulefone Armor X5 és Cubot Quest Lite szintén elérhető a GearBest áruházban, 99,99 dolláros akciós áron:


További hírek

Ulefone Power Armor 14 teszt - Az üzemidőbajnok strapamobil

A nyári forróságban egy igazán izgalmas készülék, az Ulefone Power Armor 14 strapamobil került kezünkbe a Hekka webáruház jóvoltából. Az ütésálló mobil remek árával és kiváló üzemidejével igyekszik kiemelkedni a piacon kapható hasonló túlélő telefonok közül.

OneOdio Monitor 60 Hi-Res Fejhallgató teszt - Kellemes csalódás a középkategóriában

Oldalunkon már több OneOdio terméket is teszteltünk, melyek kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően sokak kedvencévé váltak. Ezúttal a OneOdio Monitor 60 fejhallgató került a kezünkbe, mely picivel drágábban kínál közel stúdió minőséget. 

Megéri még 2022-ben külföldről mobiltelefont, táblagépet vásárolni?

Mint ismeretes, 2021. július 1-től új vámszabályok kerültek bevezetésre az Európai Unió tagállamaiban, így hazánkban is. Cikkünkben arra szeretnénk választ keresni, hogy vajon fél év elteltével, 2022-ben a gyenge Forint árfolyam és az új jogszabályozás mellett, érdemes-e még külföldről beszerezni kedvenc technikai eszközeinket.

Különleges kódnevű és érdekes specifikációjú Xiaomi termékek szivárogtak ki az interneten

Az elmúlt napokban összesen 13 különböző Xiaomi termék kódneve és tulajdonságlistája látott napvilágot, amelyek várhatóan a következő félévben fognak megjelenni. Hogy pontosan mikor, és mely széria folytatásaként, azt egyelőre nem tudni.
Kommentek
Legújabb telefonok