Realme X50 Pro 5G - Hamarosan érkezik a Realme idei csúcsmobilja

| | Forrás: Realme.com
Alig pár napja mutatták be a Xiaomi idei zászlóshajóit, a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro telefonokat, máris érkezik a következő nagy gyártó ütőkártyája, a Realme X50 Pro.

Realme X5 Pro 5G

A hazánkban is egyre nagyobb ismertséget és népszerűséget szerző OPPO almárka, a Realme egyre több izgalmas telefonna lepi meg az európai közönséget, elég ha csak a Realme 5 Pro, OPPO Realme X2 és X2 Pro telefonokra gondolunk.

A Realme X50 5G mobilról már a múlt hónapban lehullt a lepel, de ezzel egyelőre nem foglalkoztunk, hiszen úgy néz ki, globális kiadást nem tervez belőle a gyártó.

A Realme X50 Pro 5G-ről egyelőre még nincs teljes információnk, viszont a gyártó hivatalos oldalán egyre több tulajdonságot fed fel az érdeklődők számára. A hivatalos bemutatót a Realme a 2020-as MWC-re időzítette, viszont a programok törlése miatt, ez biztosan elmarad. Ezért a Xiaomihoz hasonlóan, a Realme X50 Pro is egy online sajtótájékoztatón keresztül mutatják be a nagyérdeműnek, egészen pontosan 2020. február 24-én 9:30 perctől. Ráadásul a cég egy nyereményjátékot is hirdet, melyben akár magát a készüléket is megnyerhetitek. Ehhez nem kell mást tennetek, mint beregisztrálni a realme.com oldalra, majd feliratkozni a hírlevélre.

Realme X50 5G

De térjünk vissza a készülékre: az OPPO Realme X50 Pro külsőre nagyon hasonlít a X50-es modellre, viszont hardveresen rengeteg különbséget találhatunk. A Pro verzióban elég nagy teljesítménybeli ugrást tapasztalhatunk, köszönhetően a jelenleg elérhető leggyorsabb Qualcomm rendszerchipnek, a Snapdragon 865-nek.
Ugyanezt a processzort találhatjuk több idei csúcsmodellben is, mint például a Samsung Galaxy S20 vagy a tegnap bemutatott Xiaomi Mi 10 modellekben. Ez az alap X50-ben található Snapdragon 765G-hez képest egyértelműen ugrásszerű teljesítmény növekedést ad.

A kijelző pontos méretéről egyelőre információ nincs, viszont az biztos, hogy AMOLED technológiával készül, és támogatja a 90Hz-es képfrissítést. Ez utóbbit talán visszalépésnek gondolhatnák az X50 120Hz-es megjelenítőjéhez képest, de ne feledjük, hogy ott a nagyobb képfrissítési frekvencia az IPS panelnek köszönhető, annak előnyeivel és hátrányaival együtt. Egyébként elérhető 120Hz-es kijelző AMOLED technológiával is, lásd OnePlus 8 esetében, viszont a Realme új készüléke biztosan jóval alacsonyabb áron fog nyitni, mint a OnePlus csúcskészüléke.

Az X50 Pro megkapta a gyártó SuperDart fantázianévvel ellátott gyorstöltési technológiát, amellyel akár 65W-os GaN (nitrid) adapterrel is tölthetjük az készülék akkumulátorát. Természetesen a töltőt a gyártó a készülékkel adja, nem úgy, mint néhány felsőkategóriás gyártó, ahol ha ki akarjuk használni a gyorstöltési lehetőségeinket, külön meg kell vásárolni a gyártótól az ehhez szükséges töltő adaptert (pl. Galaxy S20 széria, vagy Xiaomi Mi 10 Pro).

Realme X5 Pro 5G - SuperDart

A kamerákról egyelőre nem sokat tudni, ami sejthető, hogy a hátlapon 4 kamera fog elhelyezkedni, melyek közül az elsődleges vagy egy 64MP-es vagy egy 108MP-es egység lesz. Az előlapon dupla szelfikamerát találunk, melyek már most jól látszódnak a hivatalos képeken.

Memória terén az X50 6GB belső memóriától indul, míg a Pro verzió véleményem szerint már 8 GB-tól fog kezdődni. Belső tárhelyből nagy valószínűséggel találunk majd 256 GB-os és 512GB-os változatokat.

Ami pedig a legfontosabb információ, hogy a Realme X50-nel ellentétben az X50 Pro nem csak Kínában, hanem Indiában és Európában is meg fog jelenni. Így az 5G támogatás mellett biztosan lesz globális LTE lefedettség és többnyelvű ColorOS operációs rendszer.


A Realme a jövő hétre további információkat tartogat a Realme X50 Pro telefonhoz kapcsolódóan, melyeket a hivatalos promóciós weblapon követhettek majd figyelemmel.
További hírek

Különleges kódnevű és érdekes specifikációjú Xiaomi termékek szivárogtak ki az interneten

Az elmúlt napokban összesen 13 különböző Xiaomi termék kódneve és tulajdonságlistája látott napvilágot, amelyek várhatóan a következő félévben fognak megjelenni. Hogy pontosan mikor, és mely széria folytatásaként, azt egyelőre nem tudni.

Már csak pár nap és életbe lépnek a posta új vámolási szabályai

2021. július elsejével életbe lépnek a posta új vámügyintézési szabályai, ami azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdve már a legolcsóbb, akár a száz forintos Európai Unión kívülről érkező küldemény is vámolás alá kerül, és ÁFA fizetési kötelezettség keletkezik.

Szerezd meg a legújabb SwitchBot eszközöket, és okosítsd fel az otthonodat

A SwitchBot rengeteg otthon okosító eszközt dobott már eddig is piacra, ráadásul szinte mindegyiket, kimondottan kedvező áron lehetett beszerezni. Ezúttal egy okos nyitásérzékelőt és egy szintén okos mozgásérzékelőt dobott piacra a cég, melyeket most EU raktárról, kedvezményes áron vásárolhattok meg.

SwitchBot Curtain - A megfizethető függöny okosító

Okosítsd fel otthonodat a SwitchBot Curtain függöny okosító rendszerrel, melyet most ráadásul remek akcióban rendelhettek meg. A SwitchBot Curtain segítségével telefonról távvezérelhetőek, vagy automatizálhatóak a lakásotokban található függönyök.
Kommentek
Legújabb telefonok