Rogbid Brave - Nagy kijelzős 4G-s okosóra Androiddal

| | Forrás: TomTop (szponzorált)
Egyre több elérhető árú, önálló operációs rendszerrel szerelt okosóra jelenik meg a piacon, amely 4G-s képességének köszönhetően akár ki is válthatja az okostelefonkat. A Rogbid Brave 45 ezer Forintos árcédulájával egy kiváló Androidos óra a piacon.

Rogbid Brave okosóra

Az elmúlt évben az okostelefonok mellett egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az okosórák és okoskarkötők a felhasználók körében. Ezt felismerve a gyártók, egyre több, és ennek köszönhetően egyre jobb ár-érték aránnyal rendelkező készüléket dobtak piacra. Néhány hete írtunk cikket a LEMFO LEM12 okosóráról, de érdemes megnézni a remek felszereltséggel érkező Kospet Prime-ot is

A Rogbid Brave az előbb felsorolt órák mellé csatlakozik, még szorosabbá téve az árversenyt. Androidos okosóra révén az okos karkötőkhöz képest jóval többet tud. Ugyanis a hátlap alatt egy, a néhány éve még középkategóriás mobiltelefonokban muzsikáló MediaTek négymagos rendszerchipet (MT6739) találjuk, 3 GB memóriával és 32 GB belső tárhellyel. Ez azt is jelenti, hogy önálló operációs rendszert (Android 7.1) képes futtatni. Mindezek mellett 4G LTE támogatással is rendelkezik, így bármilyen nanoSIM kártyát belehelyezve úgy viselkedik, mint egy rendes okostelefon. Van rajta mobilinternet, wifi, így lehetőségünk van telefonálni, internetezni, üzenetet küldeni, zenét lejátszani, videót nézni vagy akár navigálni is a GPS modul segítségével, illetve a Play Áruházból újabb alkalmazások telepíthetőek.

Rogbid Brave - 4G, GPS

A jó kezelhetőség, és az átláthatóság érdekében a gyártó egy méretes, 1,69 hüvelykes, kör alakú, 450x450 pixel felbontású IPS kijelzőt tervezett az óra előlapjára, melyet Corning Gorilla Glass 4 véd az esetleges karcoktól, ütésektől. 
Az óralap 50,6 milliméter átmérőjű, ehhez csatlakozik a 98 illetve 125 milliméter hosszú 24 milliméter széles szilikon szíj. 

Az óra rendkívül mutatós, kerámia kerettel rendelkezik, amelyben két, egyenként 8 megapixel felbontású kamera is megtalálható. Az előlapi fényképező a kijelző felett, míg az oldallapi, a jobb oldalon, a két funkciógomb között rejtőzik. A fényképezőktől sokat nem érdemes elvárni, de például videóhívásra, vagy egy-egy közösségi média számára elkészített fotóra tökéletesen elegendőek. Ráadásul az előlapi egység az arccal történő feloldást (Face ID) is támogatja.
A beépített Bluetooth egységnek köszönhetően bármilyen vezeték nélküli fülhallgatóval vagy headsettel kiválóan használható.

Rogbid Brave - Kamera

A legtöbb okos eszköz, csak mérsékelten vízálló, viszont a Rogbid Brave okosóra rendelkezik IP68-as védettséggel, így bátran használhatjuk vízi sportok esetén is. Egyetlen kitételt jegyzett meg a gyártó: vigyázzunk, hogy az órát 35 foknál melegebb víz ne érje.

Mivel az óra okostelefonos képességekkel rendelkezik, az üzemidő is jóval rövidebb, mint egy átlagos fitnesz karkötő esetében. A Rogbid Brave 1360mAh-s akkumulátora normál használat mellett körülbelül egy napot bír, azaz hasonlóan a telefonokhoz a nap végén érdemes töltőre helyezni. 

Mindezek mellett természetesen a hagyományos okosóra funkciókkal is rendelkezik: pulzusmérés, lépésszámláló, 9 sport mód és különféle óralapok letöltése, óra, dátum, stopper, értesítések, naptár megjelenítése.

A Rogbid Brave okosóra a Tomtop üzlet akciójában jelenleg 149,99 dollárba, azaz körülbelül 44-45 ezer Forintba kerül. A szállításnál érdemes a Duty Free Shipping lehetőséget beállítani.

Rogbid Brave 4G okosóra
TomTop akció
Ár: 45 ezer Forint (149,99 dollár)

Rogbid Brave - Watch Faces

Rogbid Brave - IP68
További hírek

OneOdio A70 fejhallgató teszt - Minőség, olcsón

Mai cikkünk tesztalanya, egy feltörekvő gyártó, kevésbé ismert fejhallgatója, a OneOdio A70, mely rengeteget tud, mégis kimondottan olcsó, ráadásul EU raktárról is beszerezhető.

FIIDO D11 - Mesébe illő megjelenés, horrorisztikus áron

A FIIDO piacra dobta legújabb termékét, a FIIDO D11 elektromos kerékpárt, amely még jobb, még mutatósabb lett, és most akár 100 ezer Forintos kedvezménnyel lehet a tiéd.

KUU XBook laptop - Teszt - Megéri az árát

A mai tesztünkben a KUU XBook laptopot vizsgáltuk meg egy kicsit közelebbről, amely az előzetes aggodalmaink után kimondottan pozitív csalódást okozott.

Langogo Minutes - Hangrögzítő és fordítógép egyben

A Langogo Minutes egy igazán hasznos eszköz, amelynek segítségével többé nem jelenthetnek problémát a nyelvi különbségek. Végre leegyszerűsödik a kommunikáció a külföldi országokban azok számára, akik egyáltalán nem beszélik az adott idegen nyelvet.
Kommentek
Legújabb telefonok