Ulefone Armor 6S - Teszt - Strapatelefon a középkategóriából

| | Forrás: GearBest (szponzorált)
Az Ulefone egyik legjobb középkategóriás starapatelefonját, az Ulefone Armor 6S-t teszteltük le, amely kiváló árával és remek tulajdonságaival sokak kedvence lehet a jövőben.

Az elmúlt időszakban több strapatelefon is kezünkbe került, így a teszt során volt összehasonlítási alapunk. Az Elephone Soldier és a Cubot Quest után ezúttal egy erősebb hardverrel szerelt Ulefone termék járt nálunk.

Bevezető

Az elmúlt években nagyot nőtt a strapatelefonok iránti kereslet, ennek következtében egyre több gyártónál jelentek meg az ilyen jellegű készülékek. Így mostanra már bőven van választék víz-, ütés-, és porálló mobiltelefonokból a piacon.
Az Ulefone már nagyon korán, 2016-ban piacra dobta első strapatelefonját, az Ulefone Armor-t, amellyel elindította a cég egyik legsikeresebb, Armor szériáját. A legújabb modelljük a felső-középkategóriás Ulefone Armor 7, mely nemcsak külföldön, de itthon is rendkívül népszerű.


A tesztben szereplő vezetéknélüli töltést támogató és ultraibolya fényérzékelővel rendelkező Ulefone Armor 6S egy kicsivel olcsóbban, kb 76 ezer Forint környékén már inkább a középkategóriában versenyez a konkurencia strapamobiljaival.
Tudásban leginkább a DOOGEE S68 Pro áll legközelebb az Armor 6S készülékhez, melyet most szintén akcióban rendelhettek meg. És ne felejtsük el a házon belül elérhető Ulefone Armor 6E és a hatalmas akkumulátorral szerelt Ulefone Armor 3W mobilokat sem, melyek közül utóbbit akár walkie-talkie funkcióval is megvásárolhatjuk (3WT). Ha a tudás, gyorsaság nem annyira fontos, akkor kicsivel olcsóbban lehet találni egy-két Oukitel készülékeket is (Oukitel WP2 és Oukitel WP5000).

Az Ulefone Armor 6S a GearBest áruházból kaptuk, ahonnan jelenleg is remek áron, kb. 76 ezer Forintos áron (259,99 dollárért) rendelhető. A vásárlás mellé választható a költségmentes EU Priority Line szállítás, mellyel kb. 2-3 hét alatt érkezik meg hozzánk a telefon.

Az akciót elérhetitek a GearBest oldalán:


Külső

Aki valamennyire is követte az Ulefone Armor szériát, annak nem lesz meglepő a külső csomagolás. Az Ulefone Armor 6S, az elődökhöz hasonlóan egy sárga-fekete színű dobozban érkezett. Elől mindösze a verzió számot, sarokban az S jelzéssel, illettve az IP68/IP69K jelölést tüntette fel a gyártó.
Ha megfordítjuk a dobozt, akkor már bővebb információt is olvashatunk az Armor 6S-ről. A 10 kis piktogramban az Ulefone Armor 6S legfontosabb, legkiemelkedőbb tulajdonságait olvashatjuk.
A doboz felemelve máris megpillanthatjuk a telefont, és alatta a különféle tartozékokat. Szerencsére az Ulefone ezt nem spórolta ki a csomagból, így bőségesen kapunk kiegészítőket:
  • Töltő adapter
  • USB Type-C töltő kábel
  • USB Type-C OTG adapter
  • USB Type-C - 3,5mm Jack átalakító
  • SIM tű
  • Műanyag Spudger (műszerész pajszer)
  • 9H üvegfólia
  • Leírások

A telefont kézbe fogva egyből érezhető, hogy strapamobillal van dolgunk. A készülékházat körben vastag műanyag és piros színű fémelemek veszik körbe, a csatlakozók környékét pedig gumiborítás védi a nedvességtől. A hátlap szintén műanyag és fém keveréke, a piros szín itt is a fémborításon jelenik meg. Megjelenése első pillantásra vonzza a szemet, a piros-fekete szín kimondottan jól mutat a külső személő számára.
Az Ulefone Armor 6 IP68/IP69K védettséggel rendelkezik, az új modell viszont ezeken felül még az úgynevezett  MIL-STD-810G szabványt is megkapta.

Az előlapon találjuk a 6,2 hüvelykes, FHD+ felbontású IPS kijelzőt, mely felett a beszédhangszórót, a különféle érzékelőket és a 8MP-es előlapi kamerát találjuk. Noha a kijelző felett Gorilla Glass üveget találunk, a gyártó a biztonság kedvéért egy 9H keménységű üvegfóliát is csomagolt a készülék mellé, így első használat előtt mindenképpen érdemes azt is felhelyezni.
A gyártó a telefont "All Screen", azaz teljes kijelzősként hirdeti, viszont a valóság mást mutat: felül kb. fél, míg alul kb. egy centiméteres fekete sáv veszi körbe a megjelenítőt. Persze ez érthető is, hiszen egy strapa telefonról beszélünk, ahol a kijelzőt védeni kell az esetleges fizikai behatásoktól.

Kamerákból hátul két darabot kapunk, egy 16 MP-es elsődleges, és egy 8 MP-es másodlagos egységet. A fényképező alá került a LED-es segédfény, illetve az ujjlenyomatolvasó, mely az esetek legnagyobb részében jól működött, viszont sebességben, megbízhatóságban elmarad a csúcskategóriás gépek működésétől.  
Az elsődleges kamera mellé egy különleges, UV érzékelő került, amelynek segítségével például nyári napokon megelőzhetjük a kellemetlen bőrégést.

Az Armor 6S bal oldalán csak a SIM/MicroSD tálcát találjuk, illetve egy Shockproof, azaz ütésálló feliratot. A jobb oldalra három vezérlő gomb: a hangerő beállítások és a bekapcsoló gomb került, különálló vezérlőgombot a 6S nem kapott. A felsorolásból már csak a telefon alsó felén megtalálható USB Type-C csatlakozó maradt ki, melyet szerencsére bármilyen Type-C-s kábellel tölthetünk. Ezt azért is emeltem ki, mert egyes gyártóknál a gumiborítás mögött, a hagyományos elhelyezésnél jóval beljebb került a csatlakozó, így azokat csak hosszabb csatlakozóval rendelkező adatkábellel tölthetjük.
A 3,5 milliméteres audió csatlakozó ezúttal nem került fel a telefonra, de a gyártó mellékelt egy átalakítót, akinek mégis szüksége lenne rá.


 

 


Hardver

Az Ulefone Armor 6S hátlapja alatt egy nyolcmagos, 12 nm-es gyártástechnológiával készült MediaTek Helio P70-es rendszerchipet találjuk, Cortex A53 és A73-as magokkal teletűzdelve, melyek maximálisan 2,1 GHz-es órajelen tudnak dolgozni. Az új Armor széria már tökéletesen használható játékra is, hiszen a P70-ben található, ARM Mali-G72 már megfelelő teljesítményt nyújt ezen a téren is.

A MediaTek SoC mellett 6 GB belső memóriát, és 128 GB belső tárhelyet találunk, melyet akár további 256 GB-nyi Micro SD kártyával kibővíthetünk. A bőséges rendszer memóriának köszönhetően a használat során nem volt akadás, fagyás, a programok közötti gyors váltás is villámgyorsan történt. A 128 GB háttértár pedig valószínűleg a felhasználók nagy részének biztosan elegendő lesz egy ideig.

Az Ulefone a 6-os szériában három különféle modellt is kiadott, melyek közül az Armor 6 korábban, az Armor 6E és 6S szinte egyszerre került a virtuális üzletek polcaira. 

Az alábbi táblázat jól szemlélteti a jelenlegi Armor készülékek közötti különbségeket:

  Armor 6 Armor 6E Armor 6S Armor 3W Armor 7
Kijelző 6.2" IPS
1080x2246
6.2" IPS
1080x2246
6.2" IPS
1080x2246
5.7" IPS
1080x2160
6.3" IPS
1080x2340
Processzor Helio P60 Helio P70 Helio P70 Helio P70 Helio P90
Memória 6 GB 4 GB 6 GB 6 GB 8 GB
Tárhely 128 GB 64 GB 128 GB 64 GB 128 GB
Akkumulátor 5000 mAh 5000 mAh 5000 mAh 10300 mAh 5500 mAh
Tömeg 267 g 267 g 267 g 364 g 290 g
Méret 166x83x13.3 166x83x13.3 166x83x13.3 164.8x79x18 165.8x81x13.6
Kamera 21MP + 13MP 16MP + 2MP 16MP + 2MP 21MP 48MP + 16MP + 8MP
Ár 299,99 $
~ 88 000 Ft
184,99 $
~ 55 000 Ft
259,99 $
~ 76 000 Ft
239,99 $
~ 70 000 Ft
359,99 $
~ 106 000 Ft

A teszteken a MediaTek Helio P70-nel szerelt Ulefone Armor 6S nem okozott meglepetést, hozta az elvárt eredményeket. Az alkalmazásteszteken jól látható, hogy nem csak nyers erőben, de a 3D-s alkalmazások futtatása során sem vall szégyent a Helio P70-es chip, melyet más neves gyártók is előszeretettel használnak készülékeikben (Oppo, Vivo, Motorola, Realme).

A készüléken a szokásos teszt programokat néztem meg, melyeknek az eredményeit alább láthatjátok:

 

 

 

 

 

 

 

 


Szoftver

Az Ulefone Armor 6S a többnyelvű Android 9-es operációs rendszerrel lett telepítve, amely valószínűleg örökre így marad. A biztonsági frissítések tavaly ősziek, azóta újabb javítás, rendszerfrissítés nem érkezett a készülékre. 

A 128 GB-os belső tárhelyből a rendszer körülbelül 10 GB-ot foglal el, így bőven marad hely az alkalmazásoknak és saját fotóinknak. A 6 GB rendszer memóriának és a gyors Helio P70-es rendszerchipnek köszönhetően a rendszer rendkívül gyors, nem akad, a programok gyorsan töltődnek be.

 

 


A gyári alkalmazásokon túl az Ulefone egy úgynevezett Műszerek alkalmazás csomagot telepített a készülékre, melyek között megtaláljuk a szokásos mérőeszközök mellett a légnyomásmérőt illetve az UV mérőt is.

 

Adatkommunikáció

Adatkommunikációban hozza a kötelezőt az Armor 6S, így nagy meglepetés nincs: kapunk globális 4G (Cat 7) támogatást, 4.2-es Bluetooth-t, kétsávos Wi-Fit és NFC-t is. 

A 4G hálózaton folytatott beszélgetések kiváló minőségűek voltak, a beszéd hangszóró tisztán szól, nem torzít, és a beszélgető fél is tökéletesen hallott mindent. 

A GPS alapú helymeghatározás gyors, pontos, és navigálás közben sem dobálja el a készülék a jeleket.

 

 

FotózásÜzemidő

Az Armor 6S-ben ugyanaz az 5000mAh-s akkumulátor található, mint az Armor 6E vagy az előd Armor 6 telefonokban. A korábbi verzióban található Helio P60 lecserélése nem csak a teljesítményre, hanem az üzemidőre is jó hatással volt. A Helio P70-nel a teljesítményben közel 13%-os növekedést figyelhető meg, miközben a fogyasztás kb. 12%-kal csökkent, köszönhetően a 12nm-es gyártási technológiának. 

Ennek köszönhetően az Ulefone Armor 6S kiváló üzemidőket produkált, amíg nálam volt. A szintetikus teszteket tartalmazó PCMark akkumulátor tesztjében 11 óra 14 perces eredményt ért el, amely kimondottan jónak mondható.

Lemerülés után sem kell sokat izgulnunk, hiszen a mellékelt 18W-os gyorstöltő segítségével pillanatok alatt újra tele tölthetjük a nagy méretű energiaforrásunkat.  

Összegzés

Az Ulefone Armor 6S-ről már a teszt előtt tudtuk, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú strapatelefon jelenleg a piacon. A tesztekből pedig az is kiderült, hogy nem kell szégyenkeznie a teljesítmény, felhasználhatóság terén sem. A közel egy hetes tesztidőszak alatt különösebb fagyás, újraindulás, működési probléma nem merült fel. Ha pedig azt nézzük, hogy az előd, Armor 6-hoz képest közel 20 ezer Forinttal kerül kevesebbe, akkor ha a két modell közül kellene választani, egyértelműen a 6S-t ajánlanánk. 
Aki pedig még 76 ezer Forintot sem szeretne egy új strapamobilra költeni, annak még mindig ott lehet az Ulefone Armor 6E, kevesebb memóriával, háttértárral, és kisebb felbontású kamerával.

A pozitívumok után jöhetnek a kritikák, mely elsősorban a szoftveres részt érinti. Az Armor 6S a megjelenése óta nem kapott szoftverfrissítést, és ez valószínűleg a jövőben is így lesz. Erre most már igazán odafigyelhetnének a másodlagos gyártók is, hiszen sok ügyfelet pont emiatt fognak elveszíteni. 

Akinek viszont megtetszett a telefon, az meg is tudja rendelni az Ulefone Armor 6S-t, kb 76 ezer Forintért a GearBest áruházból:

Ulefone Armor 6S
GearBest akció
Ár: 76 ezer Forint (249,99 dollár)
További hírek

Ulefone Power Armor 14 teszt - Az üzemidőbajnok strapamobil

A nyári forróságban egy igazán izgalmas készülék, az Ulefone Power Armor 14 strapamobil került kezünkbe a Hekka webáruház jóvoltából. Az ütésálló mobil remek árával és kiváló üzemidejével igyekszik kiemelkedni a piacon kapható hasonló túlélő telefonok közül.

OneOdio Monitor 60 Hi-Res Fejhallgató teszt - Kellemes csalódás a középkategóriában

Oldalunkon már több OneOdio terméket is teszteltünk, melyek kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően sokak kedvencévé váltak. Ezúttal a OneOdio Monitor 60 fejhallgató került a kezünkbe, mely picivel drágábban kínál közel stúdió minőséget. 

Megéri még 2022-ben külföldről mobiltelefont, táblagépet vásárolni?

Mint ismeretes, 2021. július 1-től új vámszabályok kerültek bevezetésre az Európai Unió tagállamaiban, így hazánkban is. Cikkünkben arra szeretnénk választ keresni, hogy vajon fél év elteltével, 2022-ben a gyenge Forint árfolyam és az új jogszabályozás mellett, érdemes-e még külföldről beszerezni kedvenc technikai eszközeinket.

Különleges kódnevű és érdekes specifikációjú Xiaomi termékek szivárogtak ki az interneten

Az elmúlt napokban összesen 13 különböző Xiaomi termék kódneve és tulajdonságlistája látott napvilágot, amelyek várhatóan a következő félévben fognak megjelenni. Hogy pontosan mikor, és mely széria folytatásaként, azt egyelőre nem tudni.
Kommentek
Legújabb telefonok