Ulefone Armor 6S - Teszt - Strapatelefon a középkategóriából

| | Forrás: GearBest (szponzorált)
Az Ulefone egyik legjobb középkategóriás starapatelefonját, az Ulefone Armor 6S-t teszteltük le, amely kiváló árával és remek tulajdonságaival sokak kedvence lehet a jövőben.

Az elmúlt időszakban több strapatelefon is kezünkbe került, így a teszt során volt összehasonlítási alapunk. Az Elephone Soldier és a Cubot Quest után ezúttal egy erősebb hardverrel szerelt Ulefone termék járt nálunk.

Bevezető

Az elmúlt években nagyot nőtt a strapatelefonok iránti kereslet, ennek következtében egyre több gyártónál jelentek meg az ilyen jellegű készülékek. Így mostanra már bőven van választék víz-, ütés-, és porálló mobiltelefonokból a piacon.
Az Ulefone már nagyon korán, 2016-ban piacra dobta első strapatelefonját, az Ulefone Armor-t, amellyel elindította a cég egyik legsikeresebb, Armor szériáját. A legújabb modelljük a felső-középkategóriás Ulefone Armor 7, mely nemcsak külföldön, de itthon is rendkívül népszerű.


A tesztben szereplő vezetéknélüli töltést támogató és ultraibolya fényérzékelővel rendelkező Ulefone Armor 6S egy kicsivel olcsóbban, kb 76 ezer Forint környékén már inkább a középkategóriában versenyez a konkurencia strapamobiljaival.
Tudásban leginkább a DOOGEE S68 Pro áll legközelebb az Armor 6S készülékhez, melyet most szintén akcióban rendelhettek meg. És ne felejtsük el a házon belül elérhető Ulefone Armor 6E és a hatalmas akkumulátorral szerelt Ulefone Armor 3W mobilokat sem, melyek közül utóbbit akár walkie-talkie funkcióval is megvásárolhatjuk (3WT). Ha a tudás, gyorsaság nem annyira fontos, akkor kicsivel olcsóbban lehet találni egy-két Oukitel készülékeket is (Oukitel WP2 és Oukitel WP5000).

Az Ulefone Armor 6S a GearBest áruházból kaptuk, ahonnan jelenleg is remek áron, kb. 76 ezer Forintos áron (259,99 dollárért) rendelhető. A vásárlás mellé választható a költségmentes EU Priority Line szállítás, mellyel kb. 2-3 hét alatt érkezik meg hozzánk a telefon.

Az akciót elérhetitek a GearBest oldalán:


Külső

Aki valamennyire is követte az Ulefone Armor szériát, annak nem lesz meglepő a külső csomagolás. Az Ulefone Armor 6S, az elődökhöz hasonlóan egy sárga-fekete színű dobozban érkezett. Elől mindösze a verzió számot, sarokban az S jelzéssel, illettve az IP68/IP69K jelölést tüntette fel a gyártó.
Ha megfordítjuk a dobozt, akkor már bővebb információt is olvashatunk az Armor 6S-ről. A 10 kis piktogramban az Ulefone Armor 6S legfontosabb, legkiemelkedőbb tulajdonságait olvashatjuk.
A doboz felemelve máris megpillanthatjuk a telefont, és alatta a különféle tartozékokat. Szerencsére az Ulefone ezt nem spórolta ki a csomagból, így bőségesen kapunk kiegészítőket:
  • Töltő adapter
  • USB Type-C töltő kábel
  • USB Type-C OTG adapter
  • USB Type-C - 3,5mm Jack átalakító
  • SIM tű
  • Műanyag Spudger (műszerész pajszer)
  • 9H üvegfólia
  • Leírások

A telefont kézbe fogva egyből érezhető, hogy strapamobillal van dolgunk. A készülékházat körben vastag műanyag és piros színű fémelemek veszik körbe, a csatlakozók környékét pedig gumiborítás védi a nedvességtől. A hátlap szintén műanyag és fém keveréke, a piros szín itt is a fémborításon jelenik meg. Megjelenése első pillantásra vonzza a szemet, a piros-fekete szín kimondottan jól mutat a külső személő számára.
Az Ulefone Armor 6 IP68/IP69K védettséggel rendelkezik, az új modell viszont ezeken felül még az úgynevezett  MIL-STD-810G szabványt is megkapta.

Az előlapon találjuk a 6,2 hüvelykes, FHD+ felbontású IPS kijelzőt, mely felett a beszédhangszórót, a különféle érzékelőket és a 8MP-es előlapi kamerát találjuk. Noha a kijelző felett Gorilla Glass üveget találunk, a gyártó a biztonság kedvéért egy 9H keménységű üvegfóliát is csomagolt a készülék mellé, így első használat előtt mindenképpen érdemes azt is felhelyezni.
A gyártó a telefont "All Screen", azaz teljes kijelzősként hirdeti, viszont a valóság mást mutat: felül kb. fél, míg alul kb. egy centiméteres fekete sáv veszi körbe a megjelenítőt. Persze ez érthető is, hiszen egy strapa telefonról beszélünk, ahol a kijelzőt védeni kell az esetleges fizikai behatásoktól.

Kamerákból hátul két darabot kapunk, egy 16 MP-es elsődleges, és egy 8 MP-es másodlagos egységet. A fényképező alá került a LED-es segédfény, illetve az ujjlenyomatolvasó, mely az esetek legnagyobb részében jól működött, viszont sebességben, megbízhatóságban elmarad a csúcskategóriás gépek működésétől.  
Az elsődleges kamera mellé egy különleges, UV érzékelő került, amelynek segítségével például nyári napokon megelőzhetjük a kellemetlen bőrégést.

Az Armor 6S bal oldalán csak a SIM/MicroSD tálcát találjuk, illetve egy Shockproof, azaz ütésálló feliratot. A jobb oldalra három vezérlő gomb: a hangerő beállítások és a bekapcsoló gomb került, különálló vezérlőgombot a 6S nem kapott. A felsorolásból már csak a telefon alsó felén megtalálható USB Type-C csatlakozó maradt ki, melyet szerencsére bármilyen Type-C-s kábellel tölthetünk. Ezt azért is emeltem ki, mert egyes gyártóknál a gumiborítás mögött, a hagyományos elhelyezésnél jóval beljebb került a csatlakozó, így azokat csak hosszabb csatlakozóval rendelkező adatkábellel tölthetjük.
A 3,5 milliméteres audió csatlakozó ezúttal nem került fel a telefonra, de a gyártó mellékelt egy átalakítót, akinek mégis szüksége lenne rá.


 

 


Hardver

Az Ulefone Armor 6S hátlapja alatt egy nyolcmagos, 12 nm-es gyártástechnológiával készült MediaTek Helio P70-es rendszerchipet találjuk, Cortex A53 és A73-as magokkal teletűzdelve, melyek maximálisan 2,1 GHz-es órajelen tudnak dolgozni. Az új Armor széria már tökéletesen használható játékra is, hiszen a P70-ben található, ARM Mali-G72 már megfelelő teljesítményt nyújt ezen a téren is.

A MediaTek SoC mellett 6 GB belső memóriát, és 128 GB belső tárhelyet találunk, melyet akár további 256 GB-nyi Micro SD kártyával kibővíthetünk. A bőséges rendszer memóriának köszönhetően a használat során nem volt akadás, fagyás, a programok közötti gyors váltás is villámgyorsan történt. A 128 GB háttértár pedig valószínűleg a felhasználók nagy részének biztosan elegendő lesz egy ideig.

Az Ulefone a 6-os szériában három különféle modellt is kiadott, melyek közül az Armor 6 korábban, az Armor 6E és 6S szinte egyszerre került a virtuális üzletek polcaira. 

Az alábbi táblázat jól szemlélteti a jelenlegi Armor készülékek közötti különbségeket:

  Armor 6 Armor 6E Armor 6S Armor 3W Armor 7
Kijelző 6.2" IPS
1080x2246
6.2" IPS
1080x2246
6.2" IPS
1080x2246
5.7" IPS
1080x2160
6.3" IPS
1080x2340
Processzor Helio P60 Helio P70 Helio P70 Helio P70 Helio P90
Memória 6 GB 4 GB 6 GB 6 GB 8 GB
Tárhely 128 GB 64 GB 128 GB 64 GB 128 GB
Akkumulátor 5000 mAh 5000 mAh 5000 mAh 10300 mAh 5500 mAh
Tömeg 267 g 267 g 267 g 364 g 290 g
Méret 166x83x13.3 166x83x13.3 166x83x13.3 164.8x79x18 165.8x81x13.6
Kamera 21MP + 13MP 16MP + 2MP 16MP + 2MP 21MP 48MP + 16MP + 8MP
Ár 299,99 $
~ 88 000 Ft
184,99 $
~ 55 000 Ft
259,99 $
~ 76 000 Ft
239,99 $
~ 70 000 Ft
359,99 $
~ 106 000 Ft

A teszteken a MediaTek Helio P70-nel szerelt Ulefone Armor 6S nem okozott meglepetést, hozta az elvárt eredményeket. Az alkalmazásteszteken jól látható, hogy nem csak nyers erőben, de a 3D-s alkalmazások futtatása során sem vall szégyent a Helio P70-es chip, melyet más neves gyártók is előszeretettel használnak készülékeikben (Oppo, Vivo, Motorola, Realme).

A készüléken a szokásos teszt programokat néztem meg, melyeknek az eredményeit alább láthatjátok:

 

 

 

 

 

 

 

 


Szoftver

Az Ulefone Armor 6S a többnyelvű Android 9-es operációs rendszerrel lett telepítve, amely valószínűleg örökre így marad. A biztonsági frissítések tavaly ősziek, azóta újabb javítás, rendszerfrissítés nem érkezett a készülékre. 

A 128 GB-os belső tárhelyből a rendszer körülbelül 10 GB-ot foglal el, így bőven marad hely az alkalmazásoknak és saját fotóinknak. A 6 GB rendszer memóriának és a gyors Helio P70-es rendszerchipnek köszönhetően a rendszer rendkívül gyors, nem akad, a programok gyorsan töltődnek be.

 

 


A gyári alkalmazásokon túl az Ulefone egy úgynevezett Műszerek alkalmazás csomagot telepített a készülékre, melyek között megtaláljuk a szokásos mérőeszközök mellett a légnyomásmérőt illetve az UV mérőt is.

 

Adatkommunikáció

Adatkommunikációban hozza a kötelezőt az Armor 6S, így nagy meglepetés nincs: kapunk globális 4G (Cat 7) támogatást, 4.2-es Bluetooth-t, kétsávos Wi-Fit és NFC-t is. 

A 4G hálózaton folytatott beszélgetések kiváló minőségűek voltak, a beszéd hangszóró tisztán szól, nem torzít, és a beszélgető fél is tökéletesen hallott mindent. 

A GPS alapú helymeghatározás gyors, pontos, és navigálás közben sem dobálja el a készülék a jeleket.

 

 

FotózásÜzemidő

Az Armor 6S-ben ugyanaz az 5000mAh-s akkumulátor található, mint az Armor 6E vagy az előd Armor 6 telefonokban. A korábbi verzióban található Helio P60 lecserélése nem csak a teljesítményre, hanem az üzemidőre is jó hatással volt. A Helio P70-nel a teljesítményben közel 13%-os növekedést figyelhető meg, miközben a fogyasztás kb. 12%-kal csökkent, köszönhetően a 12nm-es gyártási technológiának. 

Ennek köszönhetően az Ulefone Armor 6S kiváló üzemidőket produkált, amíg nálam volt. A szintetikus teszteket tartalmazó PCMark akkumulátor tesztjében 11 óra 14 perces eredményt ért el, amely kimondottan jónak mondható.

Lemerülés után sem kell sokat izgulnunk, hiszen a mellékelt 18W-os gyorstöltő segítségével pillanatok alatt újra tele tölthetjük a nagy méretű energiaforrásunkat.  

Összegzés

Az Ulefone Armor 6S-ről már a teszt előtt tudtuk, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú strapatelefon jelenleg a piacon. A tesztekből pedig az is kiderült, hogy nem kell szégyenkeznie a teljesítmény, felhasználhatóság terén sem. A közel egy hetes tesztidőszak alatt különösebb fagyás, újraindulás, működési probléma nem merült fel. Ha pedig azt nézzük, hogy az előd, Armor 6-hoz képest közel 20 ezer Forinttal kerül kevesebbe, akkor ha a két modell közül kellene választani, egyértelműen a 6S-t ajánlanánk. 
Aki pedig még 76 ezer Forintot sem szeretne egy új strapamobilra költeni, annak még mindig ott lehet az Ulefone Armor 6E, kevesebb memóriával, háttértárral, és kisebb felbontású kamerával.

A pozitívumok után jöhetnek a kritikák, mely elsősorban a szoftveres részt érinti. Az Armor 6S a megjelenése óta nem kapott szoftverfrissítést, és ez valószínűleg a jövőben is így lesz. Erre most már igazán odafigyelhetnének a másodlagos gyártók is, hiszen sok ügyfelet pont emiatt fognak elveszíteni. 

Akinek viszont megtetszett a telefon, az meg is tudja rendelni az Ulefone Armor 6S-t, kb 76 ezer Forintért a GearBest áruházból:

Ulefone Armor 6S
GearBest akció
Ár: 76 ezer Forint (249,99 dollár)
További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok