Ulefone Power Armor 14 teszt - Az üzemidőbajnok strapamobil

| | Forrás: Hekka
A nyári forróságban egy igazán izgalmas készülék, az Ulefone Power Armor 14 strapamobil került kezünkbe a Hekka webáruház jóvoltából. Az ütésálló mobil remek árával és kiváló üzemidejével igyekszik kiemelkedni a piacon kapható hasonló túlélő telefonok közül.

Tesztalanyunkat, az Ulefone Power Armor 14 a sokaknak ismeretlenül csengő, feltörekvő Hekka webáruháztól kaptuk, amely korábban ruházati termékeivel hívta fel magára a vásárlók figyelmét. Az új üzletmodelljükbe viszont bekerültek a különféle elektronikai termékek is, így a kínálatban találhatunk mini számítógépeket, laptopokat, táblagépeket, mobiltelefonokat és kiegészítőket egyaránt. Az oldalukon rengeteg ismert gyártó termékeivel találkozhattok, melyeket kimondottan jutányos áron szerezhettek meg. Ami fontos, hogy bár az áruház legtöbb terméke hongkongi raktárkészletről rendelhető, az oldalon kiírt árak már tartalmazzák az ÁFA-t. A szállítás 49 dollár felett pedig ingyenes. A szállítási idő hazánkba körülbelül 8-12 munkanapot vesz igénybe, ami nagyjából fedi is az igazságot, hiszen hozzám bő egy hét alatt érkezett meg a bolt által küldött készülék.

Ulefone Power Armor 14

A cikkünkben szereplő Ulefone Power Armor 14 mobiltelefont a külföldi üzletek közül egész jó áron rendelhetitek meg a Hekka webáruházból. A hatalmas, 10 000mAh-s akkumulátorral szerelt Ulefone mobil ára jelenleg 215,99 dollár, melyből a kinatech10 kuponkóddal további 10 dollárt faraghattok le. Így a teljes ár 205,99 dollár, azaz körülbelül 82 ezer Forint. A fenti kuponkódot egyébként az oldal bármely 29 dollárnál drágább termékére felhasználhatjátok.

Az akciót itt találjátok:

Ulefone Power Armor 14 - vásárlás
Ár: 205,99 dollár (~82 ezer Forint)
Kuponkód: kinatech10


Ulefone Power Armor 14 teszt

Az Ulefone Power Armor szériája érdekes mód a 13-as sorszámmal kezdte meg pályafutását még tavaly júliusban. Nem kellett sokat várni, az év végén érkezett a folytatás, a cikkünkben is szereplő Power Armor 14 strapamobillal. Az új termékvonal elsődleges ismertetőjele a strapabíróság, és az extrém üzemidő.
Az előbb használt folytatás szó nem feltétlenül állja meg a helyét az új modell esetében, hiszen ha csak a két mobil specifikációját vetjük össze, egyértelműen látszik, hogy a 14-es verzió mindenképpen visszalépés tudást tekintve. Az Ulefone elsődleges célja az volt az olcsóbb Power Armor 14 piacra dobásával, hogy mindenki számára elérhető legyen egy olyan strapamobil, amely nemcsak erős, de üzemidőben is kimagasló. A kérdés, hogy ez elegendő-e a sikerhez.

Kicsomagolás

Az Ulefone Power Armor 14 a szokásos, a gyártótól megszokott sárga-fekete kartondobozban érkezett. A dobozon nem sok minden látnivaló van, mindössze a hátuljára került néhány főbb paraméter a készülékkel kapcsolatosan.

A dobozt kinyitva a szokásos papírokat és kiegészítőket találjuk a készülék mellett:
- USB Type-C adat- és töltőkábel (1 méter)
- Töltőfej (18W - 5V/3A,9V/3A,12V/1,5A)
- SIM tű
- kijelzővédő
- csuklópántKülső

A készülék az átlagmobilokhoz képest rendkívül méretes, robusztus, és masszív. Kézbe véve egyértelműen érezhető, hogy van benne anyag. Persze a ütés, por- és vízállóságnak megvannak a hátrányai is, hiszen a 6,52 hüvelykes kijelzővel szerelt mobil mérete jóval nagyobb, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező átlag készülékek. A 175,6 mm hosszú, 82,5 mm széles és 17,2 mm magas strapamobil, 358,2 grammos tömegével kimondottan a súlyos, méretes tepsitelefonok közé tartozik. Ez nem újdonság, hiszen szinte az összes ütésálló mobil hasonló paraméterekkel rendelkezik, igazából azoknak lehet elsőre furcsa, aki előtte "hagyományos" mobiltelefont használt.A telefon előlapján sok érdességet nem látunk, ide került a 6,52 hüvelykes HD+ (720x1600 képpont) felbontású kijelző, melynek felső kivágott, csepp alakú részébe került a 16 megapixeles előlapi kamera. A fényképező felé került a beszédhangszóró, a közelségérzékelő és az értesítő/töltést jelző LED.A hátlap már egy kicsit izgalmasabbra sikeredett. A szürke bőrhatású hátlap kimondottan jó fogású, nem csúszik, ami az ilyen mobiloknál pozitívumként említhető meg. A hátlap felső részére került a három lencséből álló kamerarendszer, mely tartalmaz egy 20 MP-es főegységet, egy 2MP-es makró kamerát és egy mélységérzékelő szenzort. A negyedik lyukacskába a kellemes fényű LED került, amely nem csak fotózáshoz, de éjszaka zseblámpaként is kiválóan használható.A készülék jobb oldalára került az ujjlenyomat érzékelőt is tartalmazó bekapcsológomb, illetve a hangerő szabályozó. A másik oldalon találjuk a gumírozott nyílással rendelkező SIM tálcát, mely két hellyel rendelkezik, azaz vagy két nano méretű SIM kártyát, vagy egy kártyát és egy SD memóriakártyát használhatunk egyszerre.
Ugyanitt találunk egy speciális, programozható gombot, amelyet már korábbi Ulefone modelleknél is láthattunk. Erre a gombra különböző funkciókat, alkalmazás indításokat állíthatunk be az operációs rendszeren belül.

A telefon alsó részére került az USB Type-C-s csatlakozó, míg felülre a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó. Mindkettő szigetelt, gumírozott borítással. Ha vízben szeretnénk használni a telefont, akkor mindenképpen figyeljünk arra oda, hogy ezeket a nyílásokat jól zárjuk le. A nem megfelelően visszazárt csatlakozók miatt beázott készülékért a gyártó nem vállal felelősséget.

 

Belső

Mint már korábban említettem, az Ulefone Power Armor 14 egy költséghatékony kiadása a korábbi modellnek. Az előlapon egy 6,52"-es 720x1600 képpont felbontású, átlagos minőségű érintőkijelzőt találunk. A hátlap alatt egy középkategóriás, nyolcmagos MediaTek Helio G35-ös rendszerchipet, találunk, 4 GB memóriával és 64 GB belső tárhellyel. A grafikus feladatok kiszámítását egy ARM-Mali G76 felel, amely bőven elegendő lehet azoknak, akik nem elsősorban játékra használják a mobilt.
Az akkumulátor méretére semmiképpen nem lehet panaszunk, a 10 000mAh-s kapacitás mindenképpen átlagon felülinek mondható.

A rendszerchipből adódóan találunk kétsávos, ac-s Wifi-t, Bluetooth 5.0-s, és VoLTE támogatást. Ez utóbbinál fontos megjegyezni, hogy a B20-as LTE sáv természetesen elérhető a készüléken, ami most, amikor épp a 3G hálózatok leépítése zajlik, mindenképpen egy elengedhetetlen funkció.
Mindenképpen meg kell említeni az NFC támogatást és a 15 W-os vezeték nélküli töltési lehetőséget, amely természetesen előnyként hozható fel a konkurencia hasonló árú készülékeivel szemben.

Rendszer és tesztek

Az Ulefone Power Armor 14 az Android 11-es verzióját futtatja, melyen szerencsére semmilyen extra kínai alkalmazás nem található. Egyedül a gyártó OutDoor Tools nevezetű programcsomagja az, ami plusz, ebben megtalálhatjuk az iránytűt, a vízszintmérőt, lépésszámlálót, zseblámpát, nagyítót stb. 
Az első indítás után rögtön felajánlotta a rendszer a frissítést, igaz a kiadás dátuma 2022. január 10-i volt. 

 

A készülékben található MediaTek Helio G35 rendszerchiptől túl sokat nem érdemes elvárni. Általános használatra éppen elegendő. A 4 GB-os belső memóriával együtt a programok közötti váltás probléma mentes volt, akadásokat a rendszerben nem fedeztem fel. Ha egyszerre több nagyobb teljesítmény igényű programot futtattam, akkor már lassabb vált a rendszer. De általában, aki ilyen készüléket vásárol, az nem a teljesítménye miatt veszi meg.

 

Az Antutu 9.3.9-es verziójában körülbelül 121 ezer pontot szerzett a Power Armor 14, de a Geekbench pontok száma sem volt túl magas (173 pont egymagos, 844 pont többmagos teljesítmény). A háttértár sebessége átlagosnak mondható ebben az árkategóriában, az olvasási sebesség 230 MB/s között alakult, az írási tempó pedig 100-120 MB/s volt.


 

Nem meglepő módon a 10 000mAh-s akkumulátor kimondottan jól teljesített üzemidőben, átlagos felhasználás mellett 4-5 napot kényelmesen kibírt a készülék egyetlen feltöltéssel. A PC Mark akkumulátor tesztjében 20 és fél órát teljesített, ami ekkora kapacitással rendelkező akkumulátorral lehetett volna jobb is, de mindenképpen átlagon felülinek mondható.

A kamerákról nem szeretnék sokat beszélni, hiszen ez a tervezők nem ezen a ponton szerettek volna nagyot alkotni. Ez meg is látszik, a hátlapon található 20MP-es kamera átlagos, vagy még az alatti teljesítménnyel rendelkezik. A fényképek egy 5-6 évvel ezelőtti középkategóriás telefon szintjét hozzák, és ez videó téren sincs másképp. A gyártó hirdeti, hogy víz alatt is kiválóan használható fotózásra, ezt sajnos nem sikerült kipróbálnom, bár minőséget tekintve itt is elmaradhat a komolyabb kamerás képességekkel rendelkező mobiltelefonoktól. Akinek a vásárlásnál fontos szempont a fényképezés, annak nem ajánlanám meleg szívvel ezt a készüléket.

Összegzés

Az Ulefone Power Armor 14 elmondható, hogy egy adott célközönségnek szánt termék. Elsősorban azok a felhasználók fognak rácsapni az Ulefone mobiljára, akiknek fontos az IP68/IP69K minősítés által adott víz-, ütés-, és porállóság, illetve a hosszú üzemidő.
A készülék jelenlegi ára a kinatech10 kuponkóddal 205,99 dollár, azaz körülbelül 82 ezer Forint. Amely jelenleg kicsit túlárazott, hiszen a nyitó ára körülbelül 55 ezer Forint körül alakult. Azóta viszont a dollár árfolyama is erősödött, és az ára is feljebb csúszott. Érdemes szétnézni a piacon, hiszen találhatunk hasonló paraméterrel rendelkező strapatelefonokat a Blackview, Oukitel gyártóktól is.

A készüléket a Hekka webáruházból itt tudjátok megrendelni:

Ulefone Power Armor 14 - vásárlás
Ár: 205,99 dollár (~82 ezer Forint)
Kuponkód: kinatech10
További hírek

Meross MSL430 Smart Ambient Light teszt - Elegáns okos asztali lámpa elérhető áron

A Meross MSL430 asztali okos lámpa jutott el hozzám egy rövid teszt idejére. A terméket a gyártó hivatalos webáruházából rendeltem, ahonnan körülbelül két héten belül érkezett meg. A jelenleg is akciósan elérhető termék, 33,99 dolláros (~11 ezer Forintos) áron rendelhető meg.

Tronsmart Bang Max - Már rendelhető a Tronsmart 130 W-os parti hangszórója

Már rendelhető a Tronsmart eddigi legjobb, legerősebb Bluetooth parti hangszórója, a 130W-os,  3 utas Tronsmart Bang Max.

Egy kiszivárgott kép árulkodik a Realme GT 5 külsejéről

Egy internetes mikroblogon újabb kép szivárgott ki a Realme GT 5 telefonról, amely ezúttal az előlapjáról árulkodik. A kép alapján a kijelző körül szinte alig látható káva.

Hamarosan érkezik a Night Elf Ultra éjjellátó kamerával szerelt Ulefone Armor 22

Hamarosan érkezik az Ulefone legújabb strapamobilja, az Ulefone Armor 22. A 64 MP-es NightElf éjjellátó kamerával, 120 Hz-es kijelzővel, hatalmas akkumulátorral szerelt modell a népszerű Armor 21-et váltja le.
Kommentek
Legújabb telefonok