UMiDigi F1 Play - 199,99 dolláros Redmi Note 7 vetélytárs

| | Forrás: UMiDigi
Az UMiDigi F1 Play a már korábban megjelent UMiDigi F1 telefon továbbgondolt változata, amely a második 48 MP-es kamerával szerelt modell a távol-keleti gyártótól. Az F1 Play a Redmi Note 7-hez hasonló paraméterekkel, de jóval olcsóbban került a boltokba.

Az idén januárban megjelent UMiDigi F1 rendkívül népszerű a vásárlók körében, nemcsak külföldön, de itthon is sokan keresnek rá, és választják következő telefonjuknak. Ez elsősorban kiváló felszereltségének és remek árának köszönheti. Nem véletlen, hogy a gyártó nem sokat változtatott bevált recepten, és igazából csak egy-két apróbb módosítást végzett a meglévő termékén.

Az újonnan megjelent mobil mind külsőben, mind belsőben megegyezik az UMiDigi F1 telefonnal, egy-két leszámítva. Egyrészt 4 GB belső memória helyett 6 GB-ot találunk, továbbá a hátlapi kamera is fejlődött. Az F1 Play ugyanis ugyanazt a 48 megapixeles fényképezőt kapta, amelyet már az UMiDigi S3 Pro mobilnál láthattunk. 

UMiDigi F1 Play

Az F1 Play egy modern és rendkívül gyors, 8 magos MediaTek rendszerchipet kapott, a Helio P60 személyében. A 4 darab Cortex A73 és a 4 takarékos Cortex A53 processzor mind a játékokban, mind a komolyabb alkalmazásokban jó szolgálatot tesz. Köszönhetően a 6 GB memóriának egyszerre több alkalmazást is a memóriában tarthatunk, anélkül, hogy az Android rendszer azokat kiléptetné. 

Az adatainkat a 64 GB-os belső tárhelyen tárolhatjuk, amelyet kibővíthetünk akár további 256 GB extra tárterülettel Micro SD kártya formájában. 

Az előlapon egy 6,3 colos, FullHD+ felbontású IPS kijelzőt találunk, melynek mindössze a felső részén találunk egy csepp alakú kivágást, amelyben a 16 MP-es előlapi kamerát találjuk. 

UMiDigi F1 Play - Kamera

A készülék legizgalmasabb pontja, egy 48 MP-es Samsung kamera, amely a hátlap bal felső részén kapott helyet, egy 8 MP-es segédkamera társaságában. Az 1/2 colos szenzorméret, az f/1.7-es rekeszérték, és a már Xiaomi telefonoknál is ismert, 4 az 1-ben Super Pixel technológiának köszönhetően végre gyengébb fényviszonyok között is érdemes lehet használni a kamerát. 

Kellemes meglepetés a gyártótól, hogy egy 5150mAh-s akkumulátort tervezett az F1 Play telefonhoz, így az üzemidőre sem lehet panaszunk. 

UMiDigi F1 Play akkumulátor

A legújabb, Android 9-es rendszerrel érkező készülék további extra szolgáltatásokat is nyújt a leendő vásárlóknak. Az arcfelismerés és ujjlenyomat olvasó már a belépőszinten is alapkövetelmény, viszont az NFC-t még mindig kevés telefonban találjuk meg. Az UMiDigi rájött, hogy érdemes már a középkategóriában is beletervezni mobiltelefonjaiba ezt a technológiát, így az F1 és az S3 Pro után az F1 Play is megkapta az NFC támogatást.

A készüléket már több üzletben is meg lehet vásárolni, 199,99 dolláros bevezető áron. Ez körülbelül 57 ezer Forint, azaz körülbelül 10 ezer Forinttal olcsóbb, mint a Xiaomi hasonló képességű modellje, a Redmi Note 7.

A UMiDigi F1 Play telefonról további részleteket és az aktuálisan elérhető árakat megtaláljátok oldalunkon a készülék adatlapján:

UMiDigi F1 Play vásárlás
Árak, tulajdonságok

Végül egy rövid összehasonlító táblázat, amelyben az UMiDigi és a Xiaomi modellje kerül összehasonlításra. Igaz a táblázatból hiányzik, hogy már a Redmi Note 7-ből is létezik B20-as változat, melyet oldalunkon is megtalálhattok. 


A táblázatot átnézve kiderül, hogy az olcsóbb F1 Play nagyobb felbontású előlapi kamerát, több belső memóriát, gyorsabb töltési módot, és nagyobb akkumulátort kapott, és pluszban ott van az NFC támogatás is. Aki pedig nincs kibékülve a MIUI rendszerrel, annak szintén előny lehet a F1 Play-en megtalálható gyári Android 9 rendszer.

Ha marad ez a 10 ezer Forintos árkülönbség az UMiDigi F1 Play javára, akkor még lehet befutó termék is egy nagyobb vásárlóréteg számára. Ha viszont a 199,99 dolláros akciós ár visszaugrik az eredeti árhoz, és megközelíti a Redmi Note 7-t, akkor érdemesebb inkább az utóbbit választani. Azoknak viszont különösen ajánlott a termék, akik az UMiDigi F1 telefont szemezték ki maguknak, hiszen ugyanazért a pénzért jobb kamerát és plusz 2 GB belső memóriát ad a gyártó.
További hírek

Tronsmart T6 Plus - Bluetooth hangszóró Luis Suárez ajánlásával

Aki Bluetooth hangszórókat keresett mostanában az interneten,  a JBL, Philips és egyéb nevesebb gyártók mellett biztosan találkozott a Tronsmart márkával is. Legújabb termékük, a Tronsmart T6 Plus mind tudásban, mind árban kiváló mutatókkal rendelkezik, ráadásul most remek promócióban vásárolható meg.

UMiDigi A3 Pro - Három kártyás megoldás a belépőszinten

Nagyobb kijelzővel, dual 4G VoLTE támogatással és három kártyás megoldással érkezett az UMiDigi A3 Pro, a belépőszintű UMiDigi A3 nagy testvére. Szerencsére a több memóriával és háttértárral érkező A3 Pro alig kerül többe, mint az alap, A3. 

Már rendelhető az UMiDigi csúcsmobilja, az UMiDigi S3 Pro

Az elmúlt hetekben rengeteg új információ derült ki az érkező UMiDigi csúcskészülékről, az S3 Pro telefonról. A 48MP-es kamerával és Helio P70-nel érkező modell bevezető ára sem vészes, így jó eséllyel indulhat az egyre sűrűbb középkategóriás mezőnyben.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro - a megváltás

A tavalyi évben sokakat ért csalódást a Redmi Note 6 Pro telefon bemutatása után. A felhasználók és a szakma negatív kritikáit úgy látszik komolyan vette a Xiaomi, és idén nemcsak külsőben, de hardveresen is megújult a Note Pro.
Kommentek
Legújabb telefonok