Vernee Thor E teszt - Remek üzemidő elérhető áron

| | Forrás: Kinatech
Kicsivel több mint egy évet kellett várnunk, a népszerű Vernee Thor készülék folytatására, a Vernee Thor E telefonra, amely kiváló ár-érték arányával most is tarolhat. Az új modellben több pozitív változás is történt, amelyek közül a legszembetűnőbb, az 5000mAh-sra hízott akkumulátor.

Vernee Thor E teszt

A telefon most is a megbízható GearBest áruházból jutott el hozzám, EU raktáras rendeléssel, rekordidő alatt. Szerdán adtam le a rendelést, és következő héten kedden már kezemben is tarthattam a Vernee Thor E telefont, hála a gyors csomagfeladásnak, és a DPD futárszolgálatnak.

A Vernee Thor E telefont most akcióban lehet megvásárolni a GearBest áruházból, Kínából 108 dollárért (~28 ezer Forint), míg EU raktárról rendelve 129.99 dollárért, azaz kb. 34 ezer Forintnak felel meg. Mivel az árkülönbség elenyésző, így mindenképpen az EU raktáras vásárlás ajánlott.

Vernee Thor E
GearBest - rendelés EU raktárról

Vernee Thor E
GearBest - rendelés kínai raktárról
Bevezető

A Vernee tavaly robbant be a mobiltelefon piacra, és kiváló ár/érték arányú készülékeikkel hamar belopták magukat a vásárlók szívébe. Itthon is nagyon nagy népszerűségre tettek szert a 2016. áprilisában megjelent Vernee Thor telefonjukkal, amely 30 ezer Forintért még a mai napig remek vételnek számít. Jelenleg EU raktárról is elérhető, 32 ezer Forintért.

Hasonló árral, tudással több készüléket is találhatunk, itt van például a tavalyi modell, a Vernee Thor, az Ulefone Metal vagy a most megjelent HOMTOM HT37 Pro, HOMTOM HT50. Kicsivel drágábban találjuk meg a Xiaomi népszerű készülékét, a Redmi 4X telefont B20 támogatással, illetve itthon is népszerű Meizu M5-öt.
A készülékek tulajdonságait a következő táblázatban foglaltam össze, amelyből kihagytam a régebbi MT6737-es chipsettel rendelkező modelleket (HT37 Pro, HOMTOM HT50), illetve a felsorolásban legdrágább Meizu M5-öt.

  Vernee Thor E
Vernee Thor
Ulefone Metal
Xiaomi Redmi 4X
Képernyő: 5 col 5.5 col 5 col 5.5 col
Felbontás: 720x1280 720x1280 720x1280 720x1280
CPU: MediaTek MT6753 MediaTek MT6753 MediaTek MT6753 Snapdragon 435
Memória: 3 GB 3 GB 3 GB 3 GB
Tárhely: 16 GB 16 GB 16 GB 32 GB
Kamera: 13MP 13MP 8MP Sony IMX149 13MP
Akkumulátor: 5020 mAh 2800 mAh 3050 mAh 4100 mAh
Méret: 144x70.1x8.6 142x70.3x7.9 143x71x9.4 139.2x70x8.7
Tömeg: 149 g 140 g 155 g 150 g
Ár: 28 ezer Forint 25 ezer Forint 25 ezer Forint 34 ezer Forint
Ár EU raktár: 34 ezer Forint 31 ezer Forint 36 ezer Forint Nem rendelhető

Külső

A Vernee Thor E készülék egy letisztult, fehér dobozban érkezett, az oldalain a gyártó neve illetve a típus megnevezése látható szürke színnel. A doboz alsó felén, a főbb tulajdonságokat és az IMEI számokat találjuk.

A telefon mellett egy rövid többnyelvű leírást, microUSB kábelt, gyorstöltőt és SIM tűt találunk.

Vernee Thor E doboz

Vernee Thor E doboz hátulja

Vernee Thor E doboz tartalma

A telefon nem sokat változott külsőben a tavalyi modellhez képest, megmaradt az olcsó (de nem gagyi), műanyag ház, fogása kellemes, egy kézben jól használható. A tömege 9 grammal nőtt, köszönhetően a nagyobb akkumulátornak, viszont 149 grammjával sem mondható nehéznek. A 144x70.1x8.6 milliméteres méretének köszönhetően remekül kézbe illik, és egy kézzel is kényelmesen használható.

Az előlap tetején találjuk a kamerát, az értesítő LED-et, az érzékelőket és a beszédhangszórót. Az alsó részre kerültek a kapacitív gombok, melyek mögött sajnos nincs háttérvilágítás, és a halványszürke felfestésnek köszönhetően, szinte alig észrevehetőek. De egy-két órás használat után, már ráérez az ember, mi hol van. Pozitívum, hogy ezen gombok funkcionalitását a szoftverben beállíthatjuk.
Az 5 colos HD felbontású kijelző körül vastag keretet igen, előtte viszont Gorilla Glass védelmet nem találunk, így mindenképpen ajánlott a kijelzővédő használata, melyet alap tartozékként megtalálhatunk a csomagban.

A hátlap szálcsiszolt mintázatú, felső része üveglappal fedett, és kiemelkedik a síkból, itt találjuk a 13MP-es (8MP-es valós) kamerát és a LED-es villanófényt. Ha megnézzük a tavalyi Thor-t, akkor észrevehetjük az eltéréseket. A kamera a középső részről átkerült a bal felső sarokba. A tavalyi modellnél látható kerek dizájnt a tervezők lecserélték szögletesre, amely az egész telefon kialakításán meglátszik. Nekem jobban tetszik, mint a tavalyi kialakítás. 


   Vernee Thor E előlről  Vernee Thor E hátulról

A telefon jobb szélére került a bekapcsoló és a hangerő szabályozó, a baloldalon egyetlen különleges gombot találunk, amely "Endurance Key" névre hallgat. Ezzel aktiválhatjuk a szuper takarékos E-Ink módot, amelyről még később szót ejtek.

Ugyanerre az oldalra került a két nano SIM-et fogadó kártyafoglalat, amely egyben a MicroSD kártyának is helyet ad. Sajnos itt is igaz az, ha MicroSD bővítést szeretnénk, akkor le kell mondanunk a második SIM helyről.

Vernee Thor E bal oldal

Vernee Thor E jobb oldal

Vernee Thor E alulról

Vernee Thor E felülről

Vernee Thor E - E-ink mód SIM kártya

Hardver

A Vernee Thor E készülék 30 ezer Forintos árcímkéjével az alsó-közép kategóriában küzd meg a vásárlók kegyeiért, így ezért túl izmos hardverre ne számítson senki a műanyag burkolat alatt.

Az összehasonlító táblázatból már kiderült, hogy a tavalyi modellel szinte megegyező hardverrel van felszerelve a Thor E. Megmaradt a rendkívül takarékosan dolgozó, 8 magos MediaTek MT6753 központi rendszerchip, amely mellé 3 GB memóriát és 16 GB belső tárhelyet társítottak a Vernee mérnökei. A grafikus chip sem változott (ARM Mali-T720), így a játékoknál közepes teljesítményre lehet most is számítani.

Az 5 colos HD IPS kijelző remek párosítás a közepes erősségű hardver mellé. Fényerőben lehetne egy kicsivel erősebb, szikrázó napsütésben, maximális fényerő beállítások mellett a sötétebb felületek alig, a világosabbak pedig nehezen láthatóak.
A beállítások között lehetőségünk van szín invertálásra, éjszakai módra (sárgásabb színek). A beállításokban található Miravision menüben saját igényeink szerint állíthatjuk be a képernyőt: állíthatunk kontrasztot, telítettséget, fényerőt, élességet, színhőmérsékletet és dinamikus kontrasztot.

Miravision
A kijelzőnél említeném meg az ultra takarékos módot (Ultra Power-Saving mode), amely eleinte még E-Ink módként jelent meg a beállítások között. A későbbi frissítések után a menüben már az új névvel érhető el a különleges mód.
Természetes az E-Ink módnak semmi köze ahhoz az elektronikus papír-változathoz, melyet az e-könyv olvasókban találhatunk. Ebben a módban fekete-fehérré változik az IPS kijelző, a felhasználói felületen a lehetőségek száma minimálisra csökken, és a 8 processzormag is rendkívül takarékosan dolgozik.
A kezelőfelület egylaposra csökken, melyre maximum 6 alkalmazást helyezhetünk el. A gyorsbeállítások közül mindössze a Wi-Fi, a Bluetooth, az Adatkapcsolat és a Tartózkodási hely érhető el, a három pontra kattintva pedig fényerőt és hangerőt állíthatjuk. Ebben az ultra takarékos módban érezhetően kevesebbet fogyaszt mind a kijelző, mind a hardver.

Vernee Thor E E-ink mód

Az előlapon az elődhöz hasonlóan egy 5MP-es (valós 2MP), míg hátlapon egy 13MP-es (valós 8MP) szenzort találunk, amellyel maximálisan 1080p@30fps videókat rögzíthetünk. A fényképezős képességekről szokásosan most is külön blokkban írok majd egy kicsivel lejjebb.

Szenzorokból mindössze fény- és távolságérzékelőt kapunk, melyeket az előlap felső részén találunk meg. A tavalyi modellben sokak bánatára hiányzott az értesítési LED, szerencsére a Thor E telefonból már ez nem maradt ki.

A hátlapon található ujjlenyomat olvasó beállítása egyszerű, több ujjlenyomatot is beállíthatunk. Több ujjal is leteszteltem, a feloldás minden esetben tökéletesen működött, legtöbbször elsőre sikerült belépnem a rendszerbe.

A Vernee Thor E részletes tulajdonságait és az aktuális árakat megtaláljátok oldalunkon:


Tesztelés

A belépőszintet képviselő Thor E hardveres képességei a szokásos tesztprogramokkal lettek tesztelve. A végeredményt látva elmondható, hogy általános felhasználásra tökéletesen megfelelő a hardver, az újabb játékoknál már sokszor elvérzik. A használat során a rendszer nem akadt meg, gördülékenyen működött, köszönhetően a 3 GB memóriának és a modern rendszerchipnek.

A szintetikus tesztek első részében ezúttal az Antutu 6.0 Benchmark lett lefuttatva, ahol 37961 pontot ért el (részletek: 3D: 4598, UX: 15173, CPU: 13194, RAM: 4996). Az eredmény jól tükrözi a rendszerchip teljesítményét: a processzor ereje megfelelő, viszont a 4598 pontos 3D-s teljesítményen lehetne mit javítani. A legutóbb tesztelt Oukitel K6000 Plus-ban megtalálható erősebb MT6750T rendszerchip a CPU teszteken nagyon hasonló eredményt (14267) ért el, sőt a RAM pontokban még alul is maradt (4314) a Thor E-hez képest. Viszont a K6000 Plus-ban található ARM Mali T860 közel 70%-kal jobb 3D-s teljesítményt nyújtott (7587).

Az elsősorban nyers erőt mérő GeekBench 4 teszten az egymagos (Single-Core) teszten 624 pontot, a többmagos teszten (Multi-Core Score) 2600 pontot szerzett. A RenderScript mérésnél 1883 pontot kaptam. Az MT6750-hez hasonlítva, még egy hajszállal jobb eredményt ért el a Thor E-ben található 8 magos MT6753.

Vernee Thor E - Antutu

  Vernee Thor E - Geekbench  Vernee Thor E - Geekbench RenderScript

A GFXBench alkalmazással a Mali-T720 grafikuschip teljesítménye mérhető. Most is az összes OffScreen és OnScreen teszt lett lefuttatva. A Car Chase teszt, és az 1440p-s grafikus tesztek támogatottság hiányában nem voltak elérhetőek.

Vernee Thor E - GFXBench

A teszt kihagyhatatlan része a FutureMark alkalmazásai, amely közül a 3D-s teljesítményt a 3DMark, az általános használatot pedig a PCMark tesztelte.
Az eredményeket a lenti képeken láthatjátok:


Vernee Thor E - 3DMark Slingshot  Vernee Thor E - 3DMark Slingshot Extreme

Vernee Thor E - Ice Storm  Vernee Thor E - Ice Storm Unlimited

Vernee Thor E - Ice Storm Extreme

Az AndroBench programban, a 16GB-os belső tárhely tesztelése során átlagos eredmények születtek: szekvenciális olvasási sebesség 232.51 MB/s, a szekvenciális írási sebesség 65.75 MB/s, amely ebben a kategóriában átlagosnak mondható.

Vernee Thor E - AndroBench

Szoftver

Idén debütált a Vernee saját fejlesztésű, Vernee OS (VOS) operációs rendszere. Ha nem tudom előre, hogy a Vernee Thor E már a VOS rendszerrel érkezik, akkor azt hittem volna, hogy egy teljesen tiszta, sallangmentes Android 7.0-s rendszer fut a készüléken. Amely részben igaz is, hiszen valóban a VOS az Android 7.0-ra épül, ami mellett semmi extra alkalmazást nem találunk, de ezt valljuk be őszintén, nem is bánjuk.

Az első indításkor rögtön frissítések tömkelege futott le, a kezdeti májusi verzió hatszor frissült egymás után, míg el nem jutott a teszteléskor is használt júliusi, Thor_E_20170704 build verzióra. Ez egyrészt negatívum, hiszen a megjelenéskor kiadott rendszer rengeteg bosszantó hibát tartalmazhatott, viszont piros pont a fejlesztőknek a többszöri, gyorsan kiadott javításokért. Úgy tűnik a más fórumokon olvasott hibák nagy részét javították, a július rendszerrel már ezeket nem tapasztaltam.

   

A kezdőképernyőn alap esetben csak a Google keresősávot, egy Google-s mappát (Google, Gmail, Térkép, Fotók, Google+, Hangouts, Drive, Youtube), Play mappát (Play Zene, Play Filmek, Play Játékok) és a Play Áruház ikonját találjuk. Az alsó sávban elérhetjük a leginkább használt alkalmazásainkat (alap esetben: telefon, üzenetek, Chrome, kamera), illetve megnyithatjuk az összes programot tartalmazó listát.

A megszokott programok mellett kapunk még: Biztonsági mentés és helyreállítást, egyszerű FM rádió lejátszót, SIM-kártya eszközkészlet. A frissítésekre külön alkalmazás nincs, ezt a Beállítások/Telefonról/Vezeték nélküli frissítés menü alól érhetjük el.

A legördülő menüben a szokásos beállítások mellett megtaláljuk a már előzőekben említett Ultra Power-Saving és az Éjszakai módot. A meglévő ikonokat itt is testre szabhatjuk, törölhetjük, hozzáadhatunk újakat.

   
   

A beállítások között több kényelmi funkciót is aktiválhatunk, ilyenek például:
 • Bekapcsoló gomb kétszeri megnyomása után bejön a kamera
 • Bekapcsoló gomb megszakítja a hívást
 • Képernyőre kerülő navigációs gombok
 • A kapacitív gombok felcserélése
A gesztusvezérléssel további hasznos dolgokat aktiválhatunk:
 • A telefont lefordítva elnémíthatjuk a csengőhangot
 • Három ujjas képernyőkép készítés
 • Dupla koppintásra képernyőfeloldás
 • Képernyőre vázolt betűkkel elindítható alkalmazások
A beállítások között találunk egy DuraSpeed elnevezésűt, amely bekapcsolásakor a rendszer az előtérben futó alkalmazásokat gyorsítja, a háttérben futó alkalmazások korlátozásával. Bekapcsolt állapotban egy listából kiválaszthatjuk azokat az alkalmazásokat, amelyeket korlátozzon a rendszer.

Az Android 7.0-s rendszerben elérhető osztott képernyős módot természetesen a VOS is tudja, így akár egyszerre nézhetjük kedvenc sorozatunkat, miközben a barátainkkal chatelünk a Messengeren.

Vernee Thor E - Osztott képernyő

Kamera

A teszt következő részében a kamerák kerülnek reflektorfénybe. Az előlapon egy 5 MP-es a hátlapon pedig egy 13 MP-es szenzort találunk, amelyek valójában csak 2 és 8 MP-esek. A nagyobb pixelszámot szoftveres felskálázással éri el a Thor E. A kamerák gyártóiról sem a hivatalos oldalon, sem más forrásból nem találtam információt.

Maga a szoftver sokak számára ismerős lehet, a legtöbb kínai gyártó ezt használja. Elindítva a kamerát, egy roppant egyszerű, kevés beállítási lehetőséget adó kezelőfelületet kapunk. Bal oldalon két üzemmód között válthatunk: normál mód, és panoráma mód, az alsó sávban található kis nyilacska előhozza az effekteket (fekete-fehér, szépia, negatív, poszterizált, stb.). A felső sor közepén három ikont találunk, a HDR módváltót, a LED-es segédfény beállítását és a kameraváltót.

Kamerázás és a fényképezés egy felületen érhető el, a jobb szélen találjuk mind a fényképező, mind a kamera indító gombját. A gombokat nagyon pontosan kell megnyomni, ugyanis ha nem az ikonokra, hanem a mellette lévő fekete keretre érintünk, akkor nem érzékel, helyette a mögöttes tartalomra fókuszál. Ez sajnos többször előfordult a teszt során, és rendkívül zavaró tudott lenni.

Vernee Thor E - Kamera

A fogaskerékre nyomva elérjük a további beállítási lehetőségeket:
 • GPS helyzet információ, Arcszépség, Expozíció, Kép jellege (automata, éjszakai, napnyugta stb.) fehéregyensúly, képtulajdonságok (élesség, színezet, telítettség, fényerő, kontraszt), villódzásgátló
 • Képmód: ZSD (zero shutter delay - azonnali képkészítés), arcfelismerés, automatikus jelenetérzékelés, önkioldó (2,10mp), sorozatfelvétel, képméret, előnézet mérete, ISO (érzékenység ISO 100-1600).
 • Videó mód: EIS (elektronikus képstabilizátor), mikrofon, audió mód, videó minősége
Az elkészült képek nappali fényekben átlagosak, még elfogadható minőségűek, de belenagyítva már erős zajszűrést láthatunk, a fű és a fák lombozata sok képen maszatos, mintha egy nagy ecsettel kentük volna össze. Jellemzően a hagyományos autófókusz jól teljesít, az automata fehéregyensúlyt megfelelően állítja a szoftver, viszont az automatikus expozíció sokszor hibázik. Így nem egyszer fordult elő, hogy túl sötét, vagy túl világos, kiégett képet kaptam végeredményül. Ezen némileg segít a HDR mód, de ekkor még több részletvesztéssel kell számolnunk.
Ahogy lemegy a nap, és a fényviszonyok romlanak, úgy a kis szenzor ereje is elfogy. Beltérben, gyenge fényviszonyok között sötét, maszatos képeket kapunk, és ezen a szimpla LED-es segédfény sem segít túl sokat. Ez sajnos várható volt, hiszen gyengébb fényviszonyok között még a középkategóriás készülékek is sokszor elhasalnak.  

Videó rögzítéskor konkrét felbontást nem állíthatunk, mindössze az alacsony, a közepes, magas, finom módok között váltogathatunk. A legjobb minőségben (finom), 1080p felbontású felvételeket készíthetünk 30 képkocka/másodperccel, igaz a végeredmény nem volt észrevehetően jobb minőségű, mint a amit 720p-s módban rögzítettem.
Használhatjuk az EIS (elektronikus képstabilizátor) lehetőséget, de túl sokat ne várjunk tőle. A videóknál H264 - MPEG4 AVC tömörítést (~17 000 kb/s) használ a telefon, míg a 2 csatornás, 48 000 Hz-es sztereo hang MPEG AAC-ben (~132 kb/s) tárolódik el.

A teszt során készített fotókat teljes méretben a következő linken nézhetitek meg: Vernee Thor E teszt fotók

Adatkommunikáció, navigáció

A telefon kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, az itthon használt legtöbb 2G, 3G, 4G (Cat 4-es, B20 is) hálózatokra tud csatlakozni:
 • 2G: GSM 900/1800/900 MHz
 • 3G: UMTS 900/2100 MHz
 • 4G: LTE 800/1800/2100/2600 MHz
A készülék két nano SIM-et tud fogadni, viszont ha tárhelyet szeretnénk bővíteni, akkor le kell hogy mondjunk az egyik SIM kártya helyről. Mindkét kártya 4G képes, a beszélgetések során, melyeket akár rögzíthetünk is, mindkét fél jól hallja egymást, ezzel nem volt gond. 

Meglepően jó Wi-Fi modult kapott a készülék, támogatja a 802 a/b/g/n hálózatokat, 2,4 és 5 GHz-en egyaránt. Ez dicsérendő, hiszen ebben az ársávban nem ez a jellemző. A Wi-Fi antenna ereje is megfelelő, nagyobb távolságban is erősen fogja a jelet, és szakadást sem volt tapasztalható.

Sajnos az eddig tesztelt készülékek közül, ennél tapasztaltam a leggyengébb GPS vételt. Többször várni kellett mire jelet talált, és sokszor eldobálta a műholdakat. A lenti kép napsütésben készült, és 18 műholdból mindössze 6-7-et használt, azokat is alig-alig. Mindezek ellenére azért 5 méteres pontossággal meg tudta határozni a készülék helyzetét. Navigáció során ezt a kevés műholdat tudta tartani, egy-egy ugrást tapasztaltam csak, de használható volt. Felhősebb időben, vagy magasabb épületek között valószínűleg problémásabb lesz a GPS használat. 

Vernee Thor E - GPS 


Üzemidő


Az idei Thor készülék legnagyobb erőssége a nagy méretű, 5020 mAh-s akkumulátor, amely a gyártó állítása szerint 18 órányi videózásra, 36 órányi folyamatos beszélgetésre, 72 órás normál használatra, vagy 720 órás készenléti időre elegendő. A teszt után elmondható, hogy ezeket az értékek nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet összehozni. De tény, hogy normál feletti üzemidővel számolhatunk. Mindennapi átlagos használat során 2-3 napos üzemidő teljesíthető, 10 óra feletti képernyőidőkkel.

A készülékhez egy 18W-os (9V/2A) gyorstöltőt mellékelt a gyártó, mellyel kb. 2.5 óra alatt újratölthető a méretes akkumulátor. Egyszer mértem pontos időt, ekkor 7%-ról 100%-ra, 2 óra 10 perc alatt sikerült feltölteni. 

Az akkumulátor tesztelésére a PCMark Work 2.0 tesztjét használtam, közepes fényerő mellett 12 óra és 14 percet ért el a Thor E. Ez 100%-ról, 20%-ra történő merítést jelent, ha 0%-ig számolnánk, akkor ez az érték körülbelül 15 órára jönne ki. 
A fentebb már említett E-Ink móddal pedig még tovább húzhatjuk ki egy töltéssel, bár ekkor azért sok mindenről le kell mondanunk.

A legutóbb tesztelt Oukitel K6000 Plus, 6080mAh-s akkumulátorral ugyanezt a tesztet 10 óra 46 perccel teljesítette, igaz ott a rendszernek egy 5.5 colos FullHD kijelzőt kell kezelnie. Az elsődleges konkurencia, Redmi 4X is hasonlóan, körülbelül 11 órát tudta futtatni a tesztet. 

Vernee Thor E - Töltő 

  

Vernee Thor E - Akkumulátor teszt

Összegzés

Felemás érzelmekkel zárult az ismerkedésem a Vernee Thor E készülékkel, ez lehet annak is az oka, hogy kicsit sokat vártam az új verziótól a tavaly kiadott, máig nagyon népszerű Vernee Thor után.

Sajnos hardveres képességekben nem javult az egy év alatt a készülék, szinte ugyanazokkal a paraméterekkel került kiadásra a Thor E, mint elődje. Vannak olyan dolgok is, amelyben az idei modell alul marad, ilyen például a 13 MP-es kamera, amely valójában csak 8 MP, a nem különálló MicroSD kártya bővíthetőség, a Gorilla Glass védettség hiánya, és a kissé nagyobb tömeg.

De szerencsére sok pozitív változás is történt, amely miatt a másik szemem nevet. Ilyen a majdnem kétszer akkora akkumulátor, a 18W-os, gyorstöltő, a különleges E-Ink mód, az észrevehetően jobb üzemidő, az értesítő LED, az 5GHz-es Wi-Fi és a VoLTE támogatás.  

Összességében a Vernee Thor E egy jól összerakott, kiváló üzemidővel rendelkező, olcsó készülék. Ha néhány gyenge pontjával együtt tudunk élni, akkor tökéletes társ lehet a hétköznapokban. A sok apró javításnak köszönhetően, még felhasználóbarátabb lett az új modell, hardveresen viszont nem mutat újat. Árban körülbelül 4-5 ezerrel kerül többe, mint a 2016-os modell, így akinek fontosak a fent felsorolt pozitív változások, ajánlott az új verzió megvásárlása.

Sokan mondják, hogy a Thor E telefonnak kevés vásárolója lesz, hiszen ott van a Redmi 4X B20-as verziója helyette. Ez igaz, a Xiaomi készüléke valóban jobb ajánlat, de drágább is. A cikk írásának időpontjában legolcsóbban nettó 36 ezer Forintba kerül kínai rendeléssel, ami hazánkba érkezve már 45 ezer Forintra jön ki, hazai forgalmazóknál pedig 50 ezer Forint a legolcsóbb ajánlat. A különbség 10-15 ezer Forint, ami egy 34-35 ezer Forintos telefonnál már döntő tényező lehet.

Vernee Thor E akcióban vásárolható meg a GearBest áruházból, Kínából 108 dollárért (~28 ezer Forint), míg EU raktárról rendelve 129.99 dollárért, azaz kb. 34 ezer Forintért

VERNEE THOR E
GearBest - rendelés EU raktárról

VERNEE THOR E
GearBest - rendelés kínai raktárról
További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok