Whizzer TP1 - Teszt - Prémium minőségű vezeték nélküli fülhallgató, elérhető áron

| | Forrás: GearBest
Legújabb tesztalanyunk, a Whizzer TP1 vezeték nélküli fülhallgató, amely elérhető áron nyújt prémium minőséget. A Whizzer új TWS fülesei ebben az árkategóriában szokatlanul jó hang- és összeszerelési minőséget adnak a leendő felhasználó számára.


A Whizzer már egy ideje jelen van a zenei termékek piacán, viszont itthon biztosan sokan nem ismerik. Pedig tavaly a neves Japánban megrendezett audiovizuális rendezvényen (VGP - The Visual Grand Prix) díjat is nyertek HE03 termékükkel.

A külföldi webáruházakba viszont egyre több termékükkel van jelen a gyártó. Az aktuális teszt példányunkat a GearBest áruházból kaptuk, ahol már a továbbfejlesztett Whizzer TP1S is elérhető.  Az alap TP1 verzió körülbelül 19-20 ezer Forintért, míg a komolyabb TP1s 35-36 ezer Forintért rendelhető.

Az ajánlatokat elérhetitek a GearBest oldalán:

Whizzer TP1s
TWS vezeték nélküli fülhallgató

Whizzer TP1
TWS vezeték nélküli fülhallgató

A termék egy letisztult, fehér dobozban érkezett, melynek elején egy termék fotó, a hátulján pedig egy nagyon részletes specifikációlista olvasható. Ezek közül a legfontosabbak:
 • Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0
 • Töltési idő: 1,5 óra
 • Üzemidő: 3 és 5 óra között
 • Készenléti idő: 100 óra
 • Hatótávolság: 10 méter
 • Töltőcsatlakozás: USB Type-C
 • Vízállóság: IPX5 védelem


A doboz felnyitva, a fülhallgatón kívül találunk egy dokkoló egységet, amely egyben külső akkumulátorként is funkcionál.
A különféle fülmérethez különféle szilikonos pótgyűrűket is találunk, így mindenki a saját igényei szerint alakíthatja az egységeket. Az angol nyelvű leírás nagy segítséget ad az első beállítások elvégzéséhez illetve a füleseken található érintőgombok megismeréséhez. A dokkoló egységhez jár egy USB Type-C töltőkábel is, amelyet bármilyen USB kimenetes töltőhöz csatlakoztathatunk.


A dokkoló egységbe jól illeszkednek a fülhallgatók, könnyen ki- és beilleszthetők, nem szorulnak, de nem is lötyögnek. Amint az egységeket a tárolóba helyezzük, automatikusan elindul a töltés (450mAh). A tok maga nem túl nagy, és formájának köszönhetően tökéletesen kézbe illő. Az anyaghasználatra sem lehet panasz, az aranyozott Whizzer felirat pedig sokat dob a megjelenésen. Az USB Type-C típusú töltőcsatlakozót a doboz alján, nem sokkal felette pedig az apró töltésvisszajelzőt találjuk. A töltésvisszajelző töltéskor pirosan villog, ha teljesen feltöltött, akkor pedig folyamatosan világít.

 

A fülhallgatók ugyanazt a szürkés borítást kapták, mint ami a külső tokon már láthattunk. Fogása kellemes, és a formája is pont ideális. Használat közben nem nyom, nem esik ki, a gyártók jól eltalálták a formát.

Az egységek funkcióinak áttekintéséhez mindenképpen érdemes először a használati útmutatót átolvasni, hiszen nincs két egyforma termék. A Whizzer jelölésnél az érintés érzékelőket, picivel alatta a mikrofon számára kialakított nyílást láthatjuk.


A készülék alsó része aranyozott, a tartóba helyezve ezen a ponton keresztül történik meg a töltés. A kikapcsolás automatikusan megtörténik, amint azokat a dokkolóba helyezzük. A bekapcsolás hasonlóan működik, amint kivesszük a füleseket a helyéről, azonnal készenléti üzemmódba állnak, és használatra készek.

A dobozból kiszedve, 2 másodperc elteltével a jobb oldali egység pirosan és fehéren, míg a baloldali lassabban, és csak fehéren villog.  A párosítás rendkívül egyszerű és gyors: telefonunkkal vagy bármilyen más Bluetooth képes eszközünkkel keressük meg a TP1 névvel ellátott eszközt, és csatlakozzunk hozzá.

A Whizzer TP1 érintőgombjai segítségével a következő funkciók érhetőek el:
 • Kikapcsolás: hosszú nyomva tartás
 • Zene elindítása/megállítása: egyszeri érintés
 • Következő szám: kétszeri érintés (jobb)
 • Előző szám: kétszeri érintés (bal)
 • Hívások fogadása: egyszeri érintés
 • Hívások elutasítása: 2 másodpercig való nyomva tartás
 • Hang asszisztens(Siri) elindítása: 2 másodpercig való nyomva tartás
A fenti felsorolásból látható, hogy a hangerő vezérlés a fülhallgatóról nem megoldható, így ezt csak a telefonról tudjuk közvetlenül beállítani.

Játékok, videók során jól teljesít a fülhallgató, késés nem tapasztalható, a hangok tiszták, a sztereó hatás jól érvényesül. Többféle stílusú zenével kipróbáltam, és elmondható, hogy a Whizzer TP1 kellemes meglepetés volt számomra, bár egyes zenéknél kellett állítani az EQ-n, hogy még jobb hangzást kapjak. A hangerő megfelelő, feltekerve sem torzít, de maximális értékre nincs is értelme állítani, mert már a fülnek zavaró. A beépített zajszűrő pedig nagyon jól teszi a dolgát.

Összességében elmondható, hogy a Whizzer TP1 egy nagyon jól sikerült vezeték nélküli fülhallgató, jelenleg 19-20 ezer Forintért rendelhető meg külföldről, de egyes akciókban még ennél olcsóbban hozzá lehet jutni:

Az ajánlatokat elérhetitek a GearBest oldalán:

Whizzer TP1s
TWS vezeték nélküli fülhallgató

Whizzer TP1
TWS vezeték nélküli fülhallgató
További hírek

Alfawise HBQ-Q32 fülhallgató - Teszt - Olcsó húsnak...

Az Alfawise gyártó főként költséghatékony termékeivel hívja fel magára a figyelmet, ezúttal egy vezeték nélküli fülhallgató jutott el hozzánk, az Alfawise HBQ Q32, amely jelenleg a piacon kapható egyik legolcsóbb TWS fülhallgató. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ennyiért mit tud adni a távol-keleti cég.

Ulefone Armor 6S - Teszt - Strapatelefon a középkategóriából

Az Ulefone egyik legjobb középkategóriás starapatelefonját, az Ulefone Armor 6S-t teszteltük le, amely kiváló árával és remek tulajdonságaival sokak kedvence lehet a jövőben.

Az utánunk kémkedő alkalmazások 98%-át törölte a Google a Play Áruházból

A Google cég február elején megjelenő blog bejegyzésében közölte a jó hírt az Android tulajdonosokkal: a 2019-ben lezajlott nagytakarításnak köszönhetően a bizalmas adatokat gyűjtő alkalmazások 98%-a el lett távolítva a Play Áruházból.

A Xiaomi Mi 10 vásárlók közel 40 százaléka más márkától érkezett

A Xiaomi Mi 10 népszerűsége már az első pillanattól kezdve töretlen világszerte. Így nem meglepő, hogy az első szállítmányt pillanatok alatt elkapkodták. Igaz, arra senki nem számított, hogy mindez egyetlen perc alatt megtörténik.
Kommentek
Legújabb telefonok