Whizzer TP1 - Teszt - Prémium minőségű vezeték nélküli fülhallgató, elérhető áron

| | Forrás: GearBest
Legújabb tesztalanyunk, a Whizzer TP1 vezeték nélküli fülhallgató, amely elérhető áron nyújt prémium minőséget. A Whizzer új TWS fülesei ebben az árkategóriában szokatlanul jó hang- és összeszerelési minőséget adnak a leendő felhasználó számára.


A Whizzer már egy ideje jelen van a zenei termékek piacán, viszont itthon biztosan sokan nem ismerik. Pedig tavaly a neves Japánban megrendezett audiovizuális rendezvényen (VGP - The Visual Grand Prix) díjat is nyertek HE03 termékükkel.

A külföldi webáruházakba viszont egyre több termékükkel van jelen a gyártó. Az aktuális teszt példányunkat a GearBest áruházból kaptuk, ahol már a továbbfejlesztett Whizzer TP1S is elérhető.  Az alap TP1 verzió körülbelül 19-20 ezer Forintért, míg a komolyabb TP1s 35-36 ezer Forintért rendelhető.

Az ajánlatokat elérhetitek a GearBest oldalán:

Whizzer TP1s
TWS vezeték nélküli fülhallgató

Whizzer TP1
TWS vezeték nélküli fülhallgató

A termék egy letisztult, fehér dobozban érkezett, melynek elején egy termék fotó, a hátulján pedig egy nagyon részletes specifikációlista olvasható. Ezek közül a legfontosabbak:
 • Vezeték nélküli csatlakozás: Bluetooth 5.0
 • Töltési idő: 1,5 óra
 • Üzemidő: 3 és 5 óra között
 • Készenléti idő: 100 óra
 • Hatótávolság: 10 méter
 • Töltőcsatlakozás: USB Type-C
 • Vízállóság: IPX5 védelem


A doboz felnyitva, a fülhallgatón kívül találunk egy dokkoló egységet, amely egyben külső akkumulátorként is funkcionál.
A különféle fülmérethez különféle szilikonos pótgyűrűket is találunk, így mindenki a saját igényei szerint alakíthatja az egységeket. Az angol nyelvű leírás nagy segítséget ad az első beállítások elvégzéséhez illetve a füleseken található érintőgombok megismeréséhez. A dokkoló egységhez jár egy USB Type-C töltőkábel is, amelyet bármilyen USB kimenetes töltőhöz csatlakoztathatunk.


A dokkoló egységbe jól illeszkednek a fülhallgatók, könnyen ki- és beilleszthetők, nem szorulnak, de nem is lötyögnek. Amint az egységeket a tárolóba helyezzük, automatikusan elindul a töltés (450mAh). A tok maga nem túl nagy, és formájának köszönhetően tökéletesen kézbe illő. Az anyaghasználatra sem lehet panasz, az aranyozott Whizzer felirat pedig sokat dob a megjelenésen. Az USB Type-C típusú töltőcsatlakozót a doboz alján, nem sokkal felette pedig az apró töltésvisszajelzőt találjuk. A töltésvisszajelző töltéskor pirosan villog, ha teljesen feltöltött, akkor pedig folyamatosan világít.

 

A fülhallgatók ugyanazt a szürkés borítást kapták, mint ami a külső tokon már láthattunk. Fogása kellemes, és a formája is pont ideális. Használat közben nem nyom, nem esik ki, a gyártók jól eltalálták a formát.

Az egységek funkcióinak áttekintéséhez mindenképpen érdemes először a használati útmutatót átolvasni, hiszen nincs két egyforma termék. A Whizzer jelölésnél az érintés érzékelőket, picivel alatta a mikrofon számára kialakított nyílást láthatjuk.


A készülék alsó része aranyozott, a tartóba helyezve ezen a ponton keresztül történik meg a töltés. A kikapcsolás automatikusan megtörténik, amint azokat a dokkolóba helyezzük. A bekapcsolás hasonlóan működik, amint kivesszük a füleseket a helyéről, azonnal készenléti üzemmódba állnak, és használatra készek.

A dobozból kiszedve, 2 másodperc elteltével a jobb oldali egység pirosan és fehéren, míg a baloldali lassabban, és csak fehéren villog.  A párosítás rendkívül egyszerű és gyors: telefonunkkal vagy bármilyen más Bluetooth képes eszközünkkel keressük meg a TP1 névvel ellátott eszközt, és csatlakozzunk hozzá.

A Whizzer TP1 érintőgombjai segítségével a következő funkciók érhetőek el:
 • Kikapcsolás: hosszú nyomva tartás
 • Zene elindítása/megállítása: egyszeri érintés
 • Következő szám: kétszeri érintés (jobb)
 • Előző szám: kétszeri érintés (bal)
 • Hívások fogadása: egyszeri érintés
 • Hívások elutasítása: 2 másodpercig való nyomva tartás
 • Hang asszisztens(Siri) elindítása: 2 másodpercig való nyomva tartás
A fenti felsorolásból látható, hogy a hangerő vezérlés a fülhallgatóról nem megoldható, így ezt csak a telefonról tudjuk közvetlenül beállítani.

Játékok, videók során jól teljesít a fülhallgató, késés nem tapasztalható, a hangok tiszták, a sztereó hatás jól érvényesül. Többféle stílusú zenével kipróbáltam, és elmondható, hogy a Whizzer TP1 kellemes meglepetés volt számomra, bár egyes zenéknél kellett állítani az EQ-n, hogy még jobb hangzást kapjak. A hangerő megfelelő, feltekerve sem torzít, de maximális értékre nincs is értelme állítani, mert már a fülnek zavaró. A beépített zajszűrő pedig nagyon jól teszi a dolgát.

Összességében elmondható, hogy a Whizzer TP1 egy nagyon jól sikerült vezeték nélküli fülhallgató, jelenleg 19-20 ezer Forintért rendelhető meg külföldről, de egyes akciókban még ennél olcsóbban hozzá lehet jutni:

Az ajánlatokat elérhetitek a GearBest oldalán:

Whizzer TP1s
TWS vezeték nélküli fülhallgató

Whizzer TP1
TWS vezeték nélküli fülhallgató
További hírek

Már Lenovo termékeket is rendelhettek a Colorsmap áruházból

A Colorsmap webáruház hívta fel figyelmünket arra, hogy kínálatuk között már különféle Lenovo termékeket is megtalálhattok. A választék egyelőre nem túl nagy, viszont egy-egy jó áras fej- vagy fülhallgatót el lehet csípni.

Haylou RT (LS05S) - Vízálló okosóra akár 20 napos üzemidővel

A tavaly év elején piacra került Haylou Solar a mai napig az egyik legnépszerűbb okosóra 10 ezer Forint környékén. A most megjelent Haylou RT, a Solar kitaposott útján szeretne hasonló babérokra törni, és árát tekintve meg is van rá az esélye.

Elérhető árú Bluedio fej- és fülhallgatók a Colorsmap áruházból

A Bluedio fej- és fülhallgatói elsősorban alacsony árával hívják fel magukra a vásárlók figyelmét. A mostani összeállításunkban néhány pénztárcabarát vezeték nélküli Bluedio terméket mutatunk be nektek, melyekhez most akciós áron juthattok hozzá.

Szerezd meg akcióban a legjobb Kospet okosórákat

A mai cikkünkben kicsit elkanyarodunk az okostelefonoktól, és egy kicsit az okosórák világába tekintünk bele. A jelenlegi piacon rengeteg gyártó van jelen, melyek közül most a Kospet legújabb okos eszközeit mutatjuk be nektek.
Kommentek
Legújabb telefonok