Xiaomi Mi Band 5 - Megérkezett a népszerű okoskarkötő ötödik kiadása

| | Forrás: TomTop (szponzorált)
A Xiaomi bemutatta legújabb fitnesz karkötőjét, a Xiaomi Mi Band 5-öt. Az új Mi Band nagyobb kijelzővel, praktikusabb töltővel, de véroxigénszint mérő nélkül került piacra, melyet előrendelésben kb. 12 ezer Forintért megvásárolhattok.

Xiaomi Mi Band 5

A Xiaomi Mi Band 4 az elmúlt évben az egyik legkeresettebb okoskarkötő volt a piacon, így várható volt, hogy az idei évben sem maradunk új Mi Band nélkül. Egyelőre csak a kínai verziót dobta piacra a távol-keleti gyártó, de hamarosan érkezik a Global kiadás is.

A Mi Band 5 külsőben nem sokat változott,viszont ha bekapcsoljuk a kijelzőt, máris szembe tűnik a változás. Az elődhöz képest ugyanis 0,95 hüvelykes méretről, 1,1-re nőtt a képernyőátló, így több mint 15%-kal nagyobb hasznos felülettel rendelkezik. Szerencsére az óra maga nem lett emiatt nagyobb, a kijelző körüli fekete sáv mérete csökkent. A 126x294 pixeles felbontású AMOLED típusú megjelenítő nem csak nagyobb, de valamivel erősebb fényerővel (max. 450 nit) is rendelkezik, mint a Band 4, így szabadban is kiválóan használható. 

Xiaomi Mi Band 5 - Watch Faces

Az 1,1 hüvelykes képernyő alapmegjelenítését bármikor átszabhatjuk: az alkalmazáson belül több mint 100 különböző óralap sablon (Watch Face) közül válogathatunk, melyekkel még egyedibbé varázsolhatjuk okoskarkötőnket. A témák már lehetnek dinamikusak, animáltak is. A készülék memóriájában összesen három óra téma tárolható, így ezek között mobiltelefonunk nélkül váltogathatunk. 

Az órához csatlakozott szilikon szíj kialakítása és formája is megmaradt, viszont a vásárlók igényeit kiszolgálva, összesen 8 különféle színben elérhető. 

Fontos változásként említhető meg az óra töltése. A Mi Band 4 esetén sokan panaszkodtak, hogy csak úgy lehetett az órát tölteni, hogy az óra egységet ki kellett pattintani a tokból, majd egy külön dokkolóba kellett helyezni. Szerencsére a Xiaomi tervezői ezt a kényelmetlenséget sikeresen orvosolták. A Mi Band 5 okoskarkötő hátuljához ezúttal mágnesesen csatlakoztathatjuk a töltőkábelt, így nincs szükség semmiféle plusz műveletre. 

Xiaomi Mi Band 5 - Töltés

Az óralap alatt egyébként egy kicsivel kisebb (125mAh < 135mAh) akkumulátort találhatunk, a maximális üzemidő körülbelül 14-20 nap a gyártó hivatalos adatai alapján, felhasználástól függően.

De nézzük a funkciókat, mert itt is történtek változások. A frissen megjelent aktivitásmérő 5 új sportmódot kapott, így már összesen 11 különböző mozgásformát képes kezelni. Az 5ATM vízállóságnak köszönhetően akár vizes edzéseknél is kiváló társunk lehet.

Az előzetes cikkekben felröppent a hír, hogy a Mi Band 5 véroxigénszint mérővel (SpO2) fog érkezni, de ezen pletykák a megjelenés után értelmét vesztették. 

Xiaomi Mi Band 5 - Pulzusmérés

Fejlesztés természetesen szenzorok terén is történt, az óra egy új fejlesztésű PPG bioszenzor segítségével figyeli pulzusunkat, akár a nap 24 órájában. A gyártó szerint a mért értékek terén közel 50%-kal kapunk pontosabb eredményt az elődhöz képest. 

Az alvásfigyelés funkció is javult, a felületes és mélyalvási fázisok mellett már REM állapotról is rögzít adatokat. Figyeli légzésünket, és pulzusunkat az alvás közben, és ez alapján készít statisztikát. Az alkalmazáson belül ezeket elemezhetjük, továbbá tanácsokat kaphatunk, hogyan javítsunk alvási szokásainkon. 

További újdonság a PAI, azaz Personal Activity Intelligence, amely a mért pulzusértékekből kiszámolja mennyire voltunk az adott időszakban mozgékonyak, és ez mennyire tett jót egészségünknek. A hölgyekre is gondolt a gyártó, hiszen külön menstruációs ciklus figyelő funkció is bekerült az alkalmazásba. 
Még egy plusz funkciót érdemes megemlíteni, amelynek segítségével mobiltelefonunk kameráját tudjuk távvezérelni.

Xiaomi Mi Band 5

Jelenleg még csak NFC-vel szerelt Mi Band 5 kínai változatát lehet megvásárolni a külföldi webáruházakból, ami azt jelenti, hogy az óra nyelve angol vagy kínai. A nyelvet az órán továbbra sem lehet átállítani, amint Bluetooth segítségével csatlakoztatjuk telefonunkhoz az eszközt, automatikusan megváltozik az óra nyelve, értelemszerűen a telefonon beállított alapértelmezettre. Így igazából megkötések nélkül használható ez a verzió is.

A nemzetközi, Global kiadást várhatóan kicsivel drágábban, a következő hónaptól tudjátok majd megrendelni. Fontos megjegyezni, hogy a Global verzióban nem lesz NFC, hasonlóan a Mi Band 4 azonos kiadásához.

A Xiaomi Mi Band 5 okoskarkötőt előrendelési akcióban most 38,99 dolláros áron, azaz körülbelül 12 ezer Forintért tudjátok megvásárolni, ingyenes szállítással.

Xiaomi Mi Band 5 vásárlás
TomTop akció
Ár: 38,99 dollár (~12 ezer Forint)
További hírek

Honor Band 5 - Akcióban a Honor népszerű okoskarkötője

Egész jó áron lehet most hozzájutni a hazánkban is népszerű okoskarkötőhöz, a Honor Band 5-höz. A véroxigénszint mérővel szerelt okos eszközt a TomTop akciójában most körülbelül 8000 Forintért tudjátok megrendelni.

OneOdio A30 teszt - Aktív zajszűrős fejhallgató elérhető áron

Megérkezett az aktív zajszűrővel ellátott OneOdio A30 vezeték nélküli fejhallgató, melyet akciós áron már 14 ezer Forintért bezsebelhettek. A nálunk járt újdonság kiválóra vizsgázott, így bárkinek bátran ajánljuk.

Blitzwolf BW-GD1 - Megfizethető számítógépasztal játékosokra tervezve

Megérkezett az itthon is népszerű, megfizethető termékeiről ismert Blitzwolf gyártó első számítógépasztala, a Blitzwolf BW-GD1, melyet most bevezető akcióban, európai raktárkészletről rendelhettek meg.

Jumper EZBook X3 Air - Ultrakönnyű laptop EU raktárról

Akciós áron, európai raktárkészletről rendelhető a Jumper ultrakönnyű, teljes fémborítással rendelkező notebookja, a JumperEZBook X3 Air. A kiváló laptop kuponkóddal már 115 ezer Forintért megrendelhető.
Kommentek
Legújabb telefonok